Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komora hiperbaryczna na sportowo

Polecane posty

Gość gość

Trochę czytałem o tlenoterapii w komorze i zastanawiam się czy sportowcy powinni z niej korzystać regularnie? Co jakiś czas mam drobne urazy, ale też dłuższe kontuzje, przez które nie mogę ćwiczyć kilka tygodni, a trenuję kolarstwo górskie. Ruszam się ogólnie dużo, czasem rower, czasem siłownia, tenis, jogging. Mam wątpliwości jak często można z takiej terapii korzystać. A może wiecie też gdzie w Warszawie są najkrótsze kolejki? ;)

Gość gość
To ja proponuje zadzwonić do ATAmedu - tam maja krótkie terminy i bardzo dobry sprzęt. Komora hiperbaryczna świetnie sprawdza się w przypadku kontuzji w sensie np stanów zapalnych które powstały w wyniku kontuzji.

Ja polecam Vimed w Wwie. Miewam czasami migreny i wtedy zapisuje się w dniu gdy budze się z aurą. Raczej w 85% udaje mi się na ten dzien zapisać, raz po prostu weszłam do kliniki i akurat była wolna godzina, bo mają kilka komór :) I faktycznie dużo szybciej się organizm regeneruje! Ja się wspinam, chodze po górach i ćwiczę na siłowni, trochę rower i bieganie i w szczególności jak mam dużo jednostek treningowych albo po jakiś zawodach się spisuje.

Gość Paaulaaa
Ja również polecam Vimed, korzystałam z zabiegów w Warszawie oraz w Krakowie :)! Trenuję, biegam, jestem ciągle w ruchu. Wydolność mojego organizmu zwiększyła się co mnie bardzo cieszy a zakres zastosowań komory hiperbarycznej jest bardzo szeroki :)