Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmowa w szkole

Polecane posty

Gość gość

Od 3 miesięcy szukam pracy w szkole, przez ten czas byłam tylko na 2 rozmowach. Na pierwszej pani mnie od razu skreśliła ze względu na brak doświadczenia, do tego zaczęła sugerować, że mam za delikatną urodę. Nie zadano mi żadnego pytania. Druga rozmowa była bardziej przyjemna, choć trochę stres zrobił swoje. W każdym razie praca była na zastępstwo za nauczycielkę u której miałam praktyki. Pani w trakcie tych praktyk mnie chwaliła, na początku powiedziała, że nie da mi prowadzić wszystkich zajęć, ale jak zobaczyła jak mi idzie to robiłam to cały wrzesień. Dzieci mnie raczej polubiły. Sugerowała nawet, że może popytać o wolne miejsca w szkole. Ze względu na te praktyki myślałam, że mam duże szanse na zatrudnienie, a jednak mnie nie wybrano. Zastanawiam się co jest ze mną nie tak. Jestem osobą miłą, uśmiechniętą, lubię ludzi, ale może właśnie to sprawia, że ludzie postrzegają mnie jako idealistkę. Albo nie potrafię się odpowiednio zaprezentować. Szukam też pracy w innym zawodzie, ale odzew znikomy.

Gość gość
kolejne prowo

Gość gość
Dlaczego prowo? Jestem trochę załamana i musiałam się wyżalić na forum. Sytuacja jest prawdziwa.

Gość gość
weź pod uwagę, że szkoła to specyficzne środowisko i najzwyczajniej w świecie jesteś rywalką dla tej nauczycieli. Wróci z macierzyńskiego czy nie wiem czego, a tu się okaże, że dzieci wolały poprzednią panią.