Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KOBIETA ZADBANA.JAK WG WAS WYGLĄDA ??CO ŚWIADCZY O ZADBANIU KOBIETY?

Polecane posty

Gość gość

CZY KRÓTKIE PAZNOKCIE NIEPOMALOWANE I WŁOSY NIEPOFARBOWANE TO OZNAKA BRAKU DBALOSCI O WYGLĄD??JAK WY NA TO PATRZYCIE?CO OD RAZU WAM SIE RZUCA W OCZY U KOBIETY O KTÓREJ MYSLICIE ,ŻE JEST ZADBANA?

Gość gość
Po 1 zrzucają sie 10cm odrosty I Sianowate włosy Po 2 poobdzierane brudne buty Po 3 muszą być pazurki pomalowane,ładny strój, zrobione włosy,a jak Cię nie stać na fryzjera czy farbę to nie farbuj. Po 4 jak nie grzeszysz urodą to zainwestuj w dobre kosmetyki,choć jak masz dlugasny nos i jak jesteś podobną do czarownicy to nic ci nie pomoże

Gość Edziaaaaaaaa
O cholera :o widzę, że muszę jeszcze raz to napisać 1) odpowiednia waga 2) włosy- bez rozdwojonych koncowek, rzadzizn, lysych placow, tłustych strąków, i nie w żadnym fioletowym, czerwonym, ani czarnym jak sama cholera, naturalne, pasujące kolory only 3) czyta cera! Bardzo wazne 4) odpowiedni dobior ciuchow do figury i delikatnego makijazu do rys twarzy

Gość gość
mam malowac pazury zeby mi sie potem plytka lamala i rozdwajaly. sorry ale mam zbyta delikatne paznokcie. mam farbowac wlosy zeby mi potem wypadaly po farbie?

Gość gość
Czyste paznokcie, włosy, buty, ciuchy. Reszta to kwestia gustu.

Gość gość
Zadbana to dla mnie: pomalowane i estetyczne niekoniecznie dlugie paznokcie Zadbane stopy z kolorowymi paznokciami(niepomalowane u nog wygladaja okropnie) zdrowe i biale zeby.Jak dzieczyna sie usmiecha i ma zolte zeby mimo ze ladna dla mnie caly czar pryska i traci polowe punktow Ladne lsniace wlosy czyste i pachnace ciuchy.Lubie kobiety w kieckach Nawet jak kobieta jest puszysta ale czysciutka i taka mila dla oka oceniam to jako b fajna dbalosc o siebie.

Gość gość
To nic nie rób I tak nic ci nie pomoże.A rozjasniacz edziaaa też Nie w modzie,naturalne wlosy?? Chyba mają 5 łatki kretynko

Gość gość
1. Zadbana kobieta to kobieta, która codziennie się myje i używa dezodorantów. 2. Ma umyte, czyste włosy. 3. Nie ma brudu za paznokciami. 4. Codziennie myje zęby minimum 2 razy dziennie. 5. Zachowuje higienę podczas miesiączki. 6. Ma zawsze czyste ubranie. 7. Ma obcięte i czyste paznokcie u stóp. 8. Przed wyjściem czesze swoje włosy. 9. Nie pali papierosów.

Gość gość
Zadbana kobieta to kobieta z właściwą wagą (nie wychudzona czy z widoczną nadwagą), dbająca o włosy, cerę i paznokcie. Ubiór to kwestia gustu, musi być czysty i schludny.

Gość gość
Zastanawia mnie, że tylko nieliczne z Was wspomniały o ZĘBACH! Rany! Czyste, zdrowe i białe (niekoniecznie wybielane, ale zwyczajnie nie żółte czy szare) zęby! Świeży oddech! To jest ważniejsze niż szczupła sylwetka, czy ufarbowane włosy, żeby nazwać kogoś zadbanym. Czystość i higiena osobista, to jest podstawa, dopiero jak to jest ok, to można się zagłębiać w szczegóły.

Gość gość
Nadwaga dyskwalifikuje to ze kobieta jest zadbana. To pierwsze co sie rzuca w oczy jesli chodzi o aspekt wizualny. Nie pomoga ani swietna fryzura, ani idealnie zrobione paznokcie. Takze odpowiednia figura to punkt wyjsciowy do ktorego dobieramy reszte czyli schludny ubior, zadbane wlosy, paznokcie, piety!. Mily zapach i odpowiednie zachowanie dopelniaja reszty

Gość gość
Autorko jak sie uzywa bylejakich farb w domu to wlosy wypadają. A jak sie ma dobrze odżywione, zdrowe wlosy i farbuje sie u fryzjera odpowiednia farba to nic nie wypada. Co do paznokci to są dobre odzywki, ktore wygladaja jak lakier. I pisze z doswiadczenia, bo sama mialam łamliwe paznokcie, a od kiedy uzywam odzywki z utwardzaczem to moge malowac paznokcie i nic sie nie lamie.

Gość gość
niepofarbowane włosy oznaką zaniedbania.... leże i kwicze... same ultra- kretynki, zal i strata czasu pisanie i czytanie tego forum

Gość gość
17:35- nie zgodzę się. Ostatnio widziałam dziewczynę, na oko rozmiar 46. Piękne, lśniące włosy, biały uśmiech, lekki makijaż, opalona słońcem. Tunika za tylek (luźna), leginsy,buty na obcasie. Piękny zapach perfum. Aż obejrzałam się za nią na ulicy :-)

Gość gość
18:17 popieram :D

Gość gość
farba sprawia że włosy sa szorstkie w dotyku a nie mięciutkie,nei trawię mieć pofarbowanych ,lubię swój kolor naturalny

Gość gość
Wg mnie 1. Włosy czyste i uczesane 2. Czyste zeby i świeży oddech 3. Czyste, niepomiete ubranie stosowne do sytuacji i sylwetki 4. Czyste paznokcie 5. Staranny makijaż bądź jego brak jeśli można sobie na to pozwolić (piękna, jednolita cera) 6. Przyjemnie pachnąca 7. Waga w normie bądź niepodkreslanie ubraniem mankamentów figury

Gość gość
2) włosy- bez rozdwojonych koncowek, rzadzizn, lysych placow, tłustych strąków, i nie w żadnym fioletowym, czerwonym, ani czarnym jak sama cholera, naturalne, pasujące kolory only X witam cierpie na lysienie androgenowe , mam rzadzizne toni mi sie juz lysy placek od czola , pozatym jak na to wstretna chorrobe przystalo wlosy niedosc ze trzy na glowie to juz po kilku godz od mycia sa tluste wiec nosze w torebce szampon w proszku ale efekt przy takich wlosach marny :( bardzo zle sie czuje psychicznie , okropnie , wyjscie do pracy z domu do sklepu to psychiczna katysza wlasnie przez takie jak ty co tak szybciutko oceniaja - wlosy cienkie fzadkie tluste=zaniedbana a na ta przypadlosc moja droga witaminki nie pomagaja ani cudowne szampony :(

Gość gość
Czyli osoba z np. zaburzeniami hormonalnymi których nie da się wyleczyć a przez które ma nierówną cerę jest niezadbana? Dziewczyna z bliznami po ospie jest niezadbana? ktoś o naturalnie rzadkich i cienkich włosach także? A osoby ze zdrowymi, ciemnymi zębami są niezadbane bo nie wydają kasy by osłabić szkliwo? x Zadbanie wg kafeterianek: -farba na łeb -szpachla na twarz -farba na paznokcie - chemikalia na zęby - na starośc pewnie botoks, lifting itd x Wspólczuję Wam starzenia sie, to będzie niewysłowiony horror dla takich pustaków. Ewentualnie musiałyście być wybitnie szpetne skoro potrzeba Wam było masy zabiegów by chociaż wyglądać na zadbane. Tak czy owak, wyrazy współczucia.

Gość gość
zgadzam sie ! i wspolczuje pani cierpiacej na lysienie ludzie oceniaja bardzo szybciutko

Gość gość
Przede wszystkim kobieca, schludna, czyste paznokcie, umyte żeby, czyste, pachnące włosy najlepiej długie. Czysty, elegancki ubiór stosowny do miejsca. Delikatny makijaż podkreślający atuty. I przede wszystkim klasa!

dlonie przede wszystkim! :) moze byc super makijaz, wlosy itd. ale jak ma zaniedbane paznokcie to dramat... chociaz moze ja mam troche obsesje jesli o to chodzi ;)

Gość gość
taka,która wyglada na zdrową, czystą i naturalną - jak to robi - jej sprawa:)

Gość gość
Szczupła, lekko umięśniona, czysta i pachnąca z delikatnym makijażem i schludmym ubiorem kobieta jest zadbana. Taka oczywostość. Ale! Ja patrze na włosy. Gdy są gładkie i dobrze obstrzyżone to wiem, że kobieta dba o swój wygląd na wyższym levelu. Oczywiście są wyjątki tak jak kobieta wyżej napisała, że jest chora i nic na to nie poradzi. Ale w tym temacie chodzi o ocenianie innych ludzi przez pryzmat ich wyglądu. Więc jest to temat płytki i pusty niejako z samej idei ;-)

Gość gość
Mnie razi tandetny bazarowy strój. Ciuchy niedobrane, w gryzacych się kolorach. Taki przykład: spodnie w męskim kroju lub za ciasne, różowa katana z lat 90', pstrokata bluzka i do tego kiedyś białe adidasy. Ja wiem że ludzie często nie mają pieniędzy. Ale można się fajnie ubrać za grosze!

Gość gość
"Po 4 jak nie grzeszysz urodą to zainwestuj w dobre kosmetyki,choć jak masz dlugasny nos i jak jesteś podobną do czarownicy to nic ci nie pomoże " Oj tam Steczkowska ma taki nos a uchodzi za ładną kobiete, zadbaną.

Gość gość
Wydaje mi się że to pisanie o niepofarbowanych włosach jako oznace zaniedbania to ktoś miał na myśli gdy sie już zaczęło przygode z farbowaniem ale nie powtarza pokrywania odrostów co jakiś czas, bo jak w całości włosy są niezafarbowane to cóż zależy od osoby, możliwe że są takie którym ten niezafarbowany włos nie dodaje uroku ale w większości jednak takie włosy są szczególnie w ostatnich latach oznaką zadbania właśnie, szczególnie jak ktoś ma dość gęste i długie to jest to właśnie ostatnio pozytywna moda wśród dziewczyn. Uroda tkwi w naturze. Grunt to podcinać końcówki, odżywiać i rozczesane mieć jak należy.

Gość gość
Z tego wszystkiego co wymieniłyście to jest naprawde długa lista i żeby wszystkie wymogi spełniać to trzeba serio etat spędzać w łazience każdego dnia. Nie ściemniajcie że nie. Może jeszcze jak ktoś ma kase to pod pewnymi względami ma łatwiej tak to załatwić by czasowo nie ślęczeć nad tym tyle ale jak kobieta nie ma kasy to ma tylko pod górke ze wszystkim. U mnie samo golenie trwa w cholere czasu, bujania sie, moczenia i wyklinam w łazience. Mam kabine prysznicową, przekleństwo dla kobiety jak chodzi o golenie i włosy na ciele czarne, sztywne i odrastające w przeciągu doby. A to jest tylko samo golenie, jedna pozycja spośród chyba 20-stu zabiegów na ciele z czego większość trzeba powtarzać codziennie.

Gość gość
A jak któraś ma ładne dłonie z piękną w kształcie płytką paznokciową ale niepomalowane to też zaniedbana ?

Gość gość
ubrana w czyste, schludne ubrania, stosowane do okazji, czyste wlosy, ladna cera, zadbane zęby, zadbane paznokcie, pięty (i nie mam tu na mysli lakieru, tylko po prostu czyste paznokcie, nawet mogą byc niepomalowane), nie musi miec farby na wlosach ani makijazu, po prostu czysta i schludna