Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne a cellulit

Polecane posty

Gość gość

Witam, od kilku lat stosuje antykoncepcję w postaci tabletek. Prowadzę zdrowy tryb życia dużo ćwiczę i stram się odżywiać zdrowo. Mam wrażenie ze po tabletach a tykoncepcyjnych moje ciało się zmienia wiadomo że z racji wieku również ale strasznie mnie martwi mój cellulit ciekawa jestem ile z Was ma również problem z cellulitem uważam że tabletki mialy duży wpływ na moją skórę. Podzielcie się swoimi opiniami ☺

Gość dekorka123
Mi po plastrach nic takiego się nie dzieje. Może woda Ci się zatrzymuje w organizmie i stąd ten celulit?

Gość sajgonkaa
z tym cellulitem to różnie bywa- ja stosując plastry nie zauważyłam aby się pojawił niee wiem jak jest w przypadku innych metod

Gość gość
Ja stosuje krążek dopochwowy i również problemów z cellulitem nie mam. Może zastanów się nad zmianą metody antykoncepcyjnej. Przy krążku osłonowo zażywam harmonellę, ponieważ chroni układ krążenia i wątrobę. Kapsułki zawierają chrom, odkąd je stosuje mam mniejsze łaknienie na słodycze. Może spróbuj.

Gość gość
Krązek dopochwowy wypełnia piz.ę i nie widzisz cellulitu.

Gość pomidoro87
sajgonkaa bo plasterki nie zatrzymują wody w organizmie. U mnie też nie ma problemu z cellulitem, skóra gładka i jędrna ale pewnie też jest to zasługa ćwiczeń.

Gość gość
Czy skóra bez cellulolitu macie też na piz.y?

Plastry antykoncepcyjne to też hormony i zarówno one jak i tabletki mogą (ale nie muszą) zatrzymywać wodę w organizmie. Podstawowe pytanie, to czy tabletki zostały właściwie dobrane na podstawie wyników przeprowadzonych badań i wywiadu lekarskiego. Prawda jest taka, że cellulit to zmora naszych czasów i wiele kobiet go ma, chociaż robią wszystko, aby ich nie dopadł

Gość kwiatuszkowaa
jak antykoncepcja jest dobrze dobrana to na pewno nie powinna powodować problemów z cellulitem. wiadomo, że przybieranie na wadze to spory i kłopotliwy skutek uboczny, ale nawet w ulotce lisvy jakie stosuje jest napisane, że nie powoduje przyrostu wagi

Gość siarka77
Cellulit pojawia się między innymi przez zatrzymywanie się wody w organizmie, a to może powodować źle dobrana antykoncepcja. Ja stosuje Lisvy i zero problemów ze skutkami ubocznymi.

Gość gość
Niestety może tak być, bo antykoncepcja hormonalna to zastrzyk estrogenów. :( ja też miałam nasilony cellulit przy tabletkach, ale zamiast je odstawiać zdecydowałam się na zabieg w http://lagunaestetica.pl/ i już wszystko jest ok.

Gość armalissa
Nie ma tak, że od tabletek się tyje. Przyrost masy ciała po przyjmowaniu pigułek jest związany ze zwiększeniem ilości przyjmowanego pokarmu, a nie z samym lekiem. Odpowiednio dobrana antykoncepcja nie powoduje żadnego tycia, ale to już lekarz o tym decyduje.

Gość gość
Po abtykoncepcji hormonalnej cycki są jędrne.