Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MYCHA895

WYSOKI PULS

Polecane posty

Witam, od razu zaznaczam, że już poczytałam na ten temat...i zbyt wiele się nie dowiedziałam. Otóż moja mama ma wysoki puls... ok 85-97 uderzeń. Moje pytanie...jak go obniżyć przy w miare prawidłowym cisnieniu? Chodzi również o to, że mama od wielu lat chodzi do lekarza od serduszka - no cały czas ma tabletki na ciśnienie...ale na puls one niewiele pomagają- a jak cisnienie jest ok...to jak wziąć tabletke na obniżenie pulsu...no nie da rady. Jhodzi o sport to też kiepsko - mama jest po wylewie i ledwo chodzi a co do piero jakiś marsz czy szybszy spacer :( Z dietą bywa róznie...ostatnio nawet trzyma - jednak i tak ten puls mnie martwi. Zawsze miała dosc wyskokie cisnienie, badan mnóstwo. Czy wy w jakis domowy sposob sobie z tym radzicie? Co mogłoby pomoc starszej kobiecie, która ledwo sie rusza?

Gość gość
no sprawdz czy nie ma anemii, problemow z tarczyca, nerwicy.. a i magnez potas

od kilku dni własnie zazywa magnez i potas bo czasem złapał ja skurcz łydki itp - wiec kupiłam jej to. Zastanawiam sie własnie nad tarczyca ogólnie zeby mame przepadac...

Gość gość
Ciśnienie mam niskie zazwyczaj 90/60 a z plusem problemy bo zazwyczaj ponad 90 czasem dochodzi do 110, a mam dopiero 30 lat.... Mam niedoczynność tarczycy a na dodatek czasem problemy z potasem i prawdopodobnie przez to problemy z plusem, choć lekarze twierdzą że taki może być mój urok... Spróbuj mamę przebadac pod tym kątem

Gość gość
A jak mi zaczyna szaleć bardzo w górę to wypilam szklankę lub dwie wody i trochę pomaga (rada lekarza) ponoć rozrzedza krew i spowalnia puls czy jakoś tak

Oh...moja mama jest bardzo "ciezka" jesli chodzi o lekarzy. Ogólnie własnie nasz lekarz - juz którys z kolei stwierdził ze na puls niema rady...no ale w szpitalu jakos sobie przeciez poradzili z pulsem i ogolnie. Moze faktycznie jak teraz bierze ten magnez i potas to cos da? bo to dopiero kilka dni. No i planuje ją zaciagnac do lekarza własnie pod kątem tarczycy - moze własnie to jest to. Dziekuje za rady :)

Gość gość
może trzeba zmienić leki? zazwyczaj tak jest, że leki ktore obniżają cisnienie - obniżają tez puls... wiem to z wlasnego doświadczenia...

Gość gość
niskie cisnienie - od anemii ,tarczycy, braku ruchu!! i picia za malo wody- 1,5-2,0 l dziennie to mus! - nigdy potasu i magnezu nie bierzemy w 1 preparacie, np. aspargin - to sa antagonisci, najlepiej 4 h przerwy miedzy nimi - ja z nerwow i kawy miewam wysoki puls - a i echo serca musi byc i mierzenie temp. - przy zapaleniu serca /osierdzia puls jest wysoki, przy goraczce, alergie pokarmowe tez! SKOKI CUKRU - malo os o tym wie, tu wysoki puls jest nagminny!!! glukometr i jedzenie o niskim IG

Gość renaa

Podpowiem   DuoControl to jest polska marka Sanity, bateria faktycznie służy bardzo długo (producent pisze o 20h ciągłej pracy i mogę się z tym zgodzić). Ładny jasny wyświetlacz, proste sterowanie i przeglądanie wyników. Mierzy tak samo dobrze natlenienie i tętno. Fajnie że jest wskaźnik zużycia baterii na wyświetlaczu, wiadomo kiedy mniej więcej wymienić zasilanie.

Gość adamm

Pulsoksymetr Duo Control mi bardzo polecał lekarz ze względu na dokładność pomiaru. Korzysta się bezproblemowo, nie mogę powiedzieć żeby badanie było jakoś trudne w zrobieniu, po prostu nakłada się urządzenie na palec. Saturację często mierzą w pierwszej kolejności lekarze w karetce pogotowia jak przyjeżdżają do pacjenta.

Gość kuba

Sprawdza nam się DuoControl. Prosty wynalazek, szybko mierzy, wystarczy ze się nalozy na palec i wsio ;)

Gość anna
Dnia 18.04.2019 o 14:20, Gość kuba napisał:

Sprawdza nam się DuoControl. Prosty wynalazek, szybko mierzy, wystarczy ze się nalozy na palec i wsio ;)

Kupiłam Duo control miesiąc temu i jestem zadowolona. Wszystko działa zgodnie z opisem, nie mam się do czego przyczepić.

Gość eera

Mam takie wrażenie, że sprzęty medyczne w Polsce ciesza się coraz większą popularnością i sporo osób po nie obecnie sięga. Dlatego Sanity obok ciśnieniomierzy ma coraz więcej innych urządzeń jak nowoczesne inhalatory, pulsooksymetr DuoControl czy termometry bezdotykowe.

Gość jjj

U mnie w domu jest model Serce Plus, kupiony właściwie przypadkowo w aptece jak była jakaś promocja, tak ogólnie jest ok więc jak planujecie zakup to na pewno warto zwrócić uwagę na ten sprzęt.