Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starsza córka jest zazdrosna o młodszą co mam robić ?

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda następująco. Mam dwie córki, z czego jedna ma 3 latka druga 7 miesięcy, no i od kiedy pojawił się u nas niemowlak, to starsza córka zaczeła być zazdrosna, że ja niby to młodszą bardziej kocham, bo się nią więcej zajmuje i więcej czasu jej poświęcam, no ma rację więcej czasu poświęcam niemowlakowi, ale to nie jest tak,że ja bardziej kocham niemowlaka od niej, kocham obie tak samo, nie raz jej to mówiłam, nie będę nikogo wyróżniała, a to, że niemowlakowi poświęcam więcej czasu, to jest chyba normalne, no, ale ona tego nie rozumie, no i nie wiem co ja mam w tej sytuacji robić, zależy mi na dobrych relacjach obu sióstr i nie chcę, żeby którekolwiek było o siebie zazdrosne.

Gość gość
Jestem p******y, więc mnie nie słuchaj. Od razu przyszedł mi do głowy pomysł, by zacząć płacić starszej za opiekę i zabawę z młodszą. W przyszłości będzie jej prawdopodobnie pomagać a to w nauce, a to zabierać ze starszymi kolegami itd. i też możesz jej za to płacić. Tak w ogóle to starsza nie powinna być taka cwana, bo to młodsi chodzą w ciuchach po starszych i to starsi są tymi pierwszymi, mimo że królikami doświadczalnymi dla rodziców. Rodzice według mnie oswajają się podczas wychowywania 1 dziecka z najróżniejszymi aspektami i kwestiami, a z coraz to następnymi robią to machinalnie.

Gość mama _zosi
Ja miałam taką samą sytuacje 2 lata temu kiedy pojawiła się zosia starsza córka miała wtedy 4 latka raz na jakiś czas zostaw męża z niemowlakiem a ze starszą córką wyjdz gdzieś do parku i to będzie taki babski dzien idzie jesien to idz z córką do parku i zbierajcie kolorowe liście :-) powodzenia