Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy noworodek da spać w nocy dłużej niż 3 h?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
Jak przestanie być noworodkiem

Gość gość
To zalezy od dziecka i od Ciebie. Rob wszystko regularnie tak by nauczylo sie odrzoniac dzien noc. Zeby wiedzialo ze noc jest od spoczynku a oczywiscie w dzien drzemki. Regularnie czyli na poczatku pobudka zabawy karmienia drzemki na wieczor mniej wiecej o tej samej porze kapanie i usypianie. Z czasem bedzie coraz lepiej. Wiadomo ze sa noce lepsze i gorsze czasami dziecko boli brzuszek ma kolke zabkowanie po szczepieniu.

Gość gość
Mój mi dał pierwszy raz przespać ponad 5 godz. jak skończył miesiąc. Wcześniej położna i tak polecała go budzić na karmienie w nocy, pediatra też, bo przybierał niby w normie, ale tak na granicy. Zanim skończył 2 mce, spał jednym ciągiem min. 8 godz, a przeważnie po porannym mleku jeszcze dosypiał, więc w ogóle bajka. Ale spotkałam w poradni rodziców dziewczynki która nie przespała ani jednej nocy ponad 1,5 roku. Spali z nią na zmianę bo budziła się z panicznym krzykiem, trzeba ją było uspokajać, nosić, i tak od wieczora do rana, bez względu na różne metody, lekarze rozkładali ręce że "taki typ". Więc pewnei loteria.

Gość Gość1234569
Noworodek raczej nie da pospać dłużej niż 3h ale jak już będzie niemowlakiem to owszem :-)

Gość gość
Moje dziecko ma prawie i jak zdarzy mu się przespać jednym ciągiem 3 godz, to jestem wniebowzięta.

Gość gość
Tak około 3 -4 miesiąca powinno być lepiej

Gość gość
No my mamy syna poltora roku o dziwo od kilku nocy przespal ale szczerze wybieram sie znow do lekarza... =/

Gość gość
Moje dziecko ma prawie i jak zdarzy mu się przespać jednym ciągiem 3 godz, to jestem wniebowzięta.

Gość gość
Moje dziecko ma prawie rok - miało być. A co może poradzić lekarz na to?