Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skończyłam zawodową szkołę ,mam męża ,dzieci .Jesteśmy szczesliwi

Polecane posty

Gość gość

On zarabia i ja dorabiam.Nic nam nie brakuje.Mamy dwoje dzieci w okresie szkolnym.Słuchałam wypowiedzi mojej koleżanki,która ma z******te wykształcenie.Doznałam szoku,że ona nie jest szczęśliwa.Zadaje sobie i jej pytanie.Po co traciła czas na robienie kariery zawodowej na tak wysokim poziomie skoro teraz ma zj****e życie?Ona odpowiedziała,że matka jest nauczycielką i pchwała ją na studia na siłę.Myślę sobie.Ale ten świat jest chory i zawistny.Układy stołki i koryto.A gdzie szczęście?Nima!!

Gość prawictwo pospolite 152
takim jak ty niewiele do szcżescia potrzeba ..

ludzie wymagający nie cieszą sie z byle czego .. wielu ludzi gdyby było na twoim miejscu i twojej sytuacji miałoby depresje ..

Gość gość
Dokładnie, zależy co komu do szczęścia potrzebne. Jeżeli ktoś nie chciał się uczyć, a mu kazano, to męczył się i był/jest nieszczęśliwy. Ja np. byłabym nieszczęśliwa w Twojej sytuacji, bez wykształcenia, uwięziona w kieracie domowych obowiązków, bez stałego dochodu i bez szans na dobrą pracę. Ja mam 28 lat, wyższe wykształcenie, pracę którą lubię i która pozwala mi samej się utrzymać i jechać na wakacje, mam partnera od roku, dobrze nam się układa, lubię swoje życie. Na ten moment nie chciałabym innego. Jestem niezależna, żyję jak chcę, nikt mnie nie ogranicza.

ja nie mam dziewczyny , ale oczywiscie tez jestem szćzesliwy .. Kobiety w moim życiu nic nie znaczą ,ale potrafię sobie szćżescie sam zapewnić.. Nie potrzebny mi głupi seks .. Seks trwa poza tym zwykle tylko 15 minut , a pozostałe 23 godizny 45 minut trzeba żyć z babą która truje duppęę 15 minut przyjemności na pewno nie zamienie na 23 godziny 45 minut cierpienia w ciągu doby

Gość gość
bo różne rzeczy różnych ludzi kręcą, a jeszcze na innych etapach zycia można zmienić zdanie co jest ważne. Poza tym wykształcenie i kariera nie mają tu znaczenia. Chodzi o charakter- jeden będzie zadowolony z drobnych rzeczy, a inny nie będzie zadowolony nawet w pałacu. Poza tym może w jej zyciu stało się coś co spowodowało, ze jest nieszczęsliwa mimo jakichś sukcesów. Np całe życie chciała mieć rodzinę, a facet w którym sie zakochała kopnął ja w d....., albo ma pieniądze, ale choruje. Albo ma stanowisko, ale w pracy jest zła atmosfera i ciężko sie tam pracuje. No to chyba nie trzeba inteligencji szczególnej zeby to zrozumieć......

Gość gość
9:01Ale są debile,że ciagle im mało i mało ile by nie mieli.Ludzie nie umieją sie cieszyć z tego co mają .A ten autor wypowiedzi daje optymistyczne wizje chociaż rzekomo ,,glupi".Ciekawe.Załóżmy,że wszyscy będą mieć uniwerek Jagielonski.Co oni potrafią zrobić po za krytykowaniem?Ach ja jestem mądra a ona głupia?Żałosne.Wykształcenie to nie wszystko,jak się okazuje biorąc pod uwagę poczucie szczęścia.

to co jest dobre dla ciebie nie musi być dobre dla mnie .. To ze ktoś lubi wyjazdy nad plaże , wycieczki nie znaczy ze ja muszę to lubić.. Moge preferować granie w gry komputerowe Nigdy mnie nie ciągneło do wycieczek hehe

ja wiem ze wykształcenie to nie wszystko , bo życie tych debbili z sejmu polskiego kręci się tylko wokół podkładnia kłody pod nogi opozycji .. Ich zywot wydaje mi sie nudny jak flaki z olejem Mnie by takie wzajemne przepychanki nudziły bo mam ciekawsze rzeczy do zrobienia Każdy ma prawo kreowac swój swiat .. Ja buduje swoje szczęscie od 32 lat i nie mam zamiaru nic zmieniać .. Nie mogę zrujnować tego nad czym tyle pracowałem

Gość gość
Wiesz dlaczego ludzie kończą szkoły? Bo myślą że będzie im w życiu łatwiej by dzieci w przyszłości im nie wypomna że były w dzieciństwie nie szczęśliwe. Studia = dobrze płatna praca niestety tak nie jest. Ale każdy pragnie spokoju i życia bez zmartwień jak dożyje do 1. I każdy robi wszystko by na starość usiąść w bujanym fotelu i myśleć sobie skończyłam dobrą szkołę szukałam cały czas dobrej pracy robiłam wszystko by taką znaleźć harowalam jak głupia by i tak nic z tego życia nie mieć. Każdego życie toczy się inaczej. Są ludzie po zawodówkach którym się dobrze żyje i są tacy co wegetuja i są po studiach którym znowu dobre się żyje i są tacy co wegetuja. Nie ma na to reguły niestety.

jaka starośc jaka emerytura ? Nie będzie żadnej emerytury .. Mój dziadek zmarł w wieku 65 lat i calą emeryturę zabrało mu państwo .. PObierał swiadczenie może 2 miesiące hehe Emeryture to moze będą miały kobiety .. Faceci mogą zapomnieć

a im czlowiek starszy tym wiecej chorób .. Na starośc to sie mysli o lekarzach i chorobach .. O niczym więcej .. Zycie wtedy jest gówno warte

Gość gość
Autora za to lubię.Przynajmniej kocha męża i wie czego chce.Nie jest zagubioba.Pozdrawiam autorke i rodzinę

Gość gość
Znam kilku kolegów,którzy nie doczekali emerytury.Są na górce.Gdzie są pieniądze po nich?Panstwo milczy?Czss zapytac tych zlodzieji co robią z pieniędzmi tych co umierają przed emeryturą w telewizji,bo ktoś nas kłamie!

Gość gość
Wykształcenie to nie wszystko,jak się okazuje biorąc pod uwagę poczucie szczęścia. też mi odkrycie, tak samo pieniądze szczęścia nie dają, chociaż moga wiele ułatwić. Prawda też taka , ze jest piramida potrzeb Masłowa i autorka jest na etapie zaspokajania podstawowych potrzeb, super , ze jej to pasuje, jest zadowolona, to jest fajne. Ale normalne też jest , ze u większości ludzi, którzy zaspokoją podstawowe potrzeby pojawia sie ochota na coś więcej.

Gość gość
Dzisiaj studia to tak jak kiedyś podstawówka osmioklasowa czyli norma która nijak się ma do szczęścia.

pieniądze dają szczęscie, do pewnego pułapu powyżej tego pułapu ma miejsce zwykły wyścig szczurów I jeszcze wszystko zależy od pojemnosci mózgu .. Bo im mniejsze IQ tym człowiek szybciej sie nudzi i więcej pieniędzy mu trzeba by zapełnić pustkę Jesli ktoś ma wysokie IQ to pieniądze praktycznie nie są mu do niczego potrzebne, bo sam potrafi sobie zapewnić w każdej sekunddzie swojego życia zabawę .. Dzieki wysokiemu ilorazowi inteligencji A im wiekszy debil tym wiecej kupuje , jest ofiarą konsumpcjonizmu .. Kupuje rzeczy tylko by kupować , które nie sa mu potrzebne hehe

JA zawsze byłem samowystarczalny jesli chodzi o kwestie mózgu. NIe przypominam sobie bym kiedykolwiek się nudził w życiu a debile z niskim IQ potrzebują zapełnić pustkę w swoim marnym życiu gadzetmi = typu samochody , wycieczki , , nowe kosmetyki tak wiem , to żalosne

Gość gość
wypłacają tym co zyją matole, myslisz, tak to działa, jeden umrze, ale drugi pozyje 100 lat i się wyrównuje. Poza tym nie ktoś nas kłamie, a ktoś nas okłamuje albo ktoś mam kłamie. Prawdopodobnie nie masz żadnego wykształcenia, dlatego nie rozumiesz działania procesów społecznych i całe życie myślisz, ze wszędzie są spiski. ZUS to syf i złe wydawanie kasy, ale chociaż trochę warto by było wiedzieć jak działa system ubezpieczeń społecznych

życie jest piękne tylko wystarczy chcieć , większośc ludzi nie chce , dlatego stają się ofiarami włąsnej głupoty oczywiscie zarówno ludzie po studiach czy po zawodówkach w Polsce są nieszćżesliwi ze względu na własną głupotę . Ograniczenia ich pojmowania świata

Gość gość
Zgadzam sie ze nie trzeba miec wiele by byc szczesliwym. Ja np mam robote dobra, ambitna, skonczylam uczelnie za granica. Ale nie czuje szczescia. Robilam kariere by uciec od zycia. Myslisz ze kazdy wybieral swoja droge? Mialam chlopaka, plany, marzenia ale on wybral inną..co mialam robic? Lepiej chyba cos osiagnac niz tkwic w rozpaczy..ale jakbym miala wybor to bym wybrala zycie z nim...

Gość gość
9:36A ty wiesz jak dziala ZUS?Myślisz,że wszyscy wiedzą bo Ty wiesz?Ja p*****le ale czuby w tym kraju od wszystkiego fachowcy i od niczego a raczej od kombinowania spece.

szkola to jedna sprawa ..szczescie druga:)jak sobie poscielisz tak sie wyspisz:D

Gość gość
Krytykujecie ,że ktoś nie umie mowic po Polsku?Zobaczcie na szyldy marketow i barow iraz uslugi jaki Polski króluje!Za pięćdziesiąt lat Polski nie bedzie nikomu potrzebny.Zaden uniwesytet nie zapewni ciągłości życia jezyka jeżeli będziecie wytykać innym,że jesteście najmądrzejsi na świecie bo macie prestiżowe wykształcenie.Komu owo wyksztalcenie i w jakim celu jest potrzebne, jeżeli zatwierdzający nazwy w Poksce urzednicy nie protestują w zakresie idiotyzmu nazw firm,barów,sklepów itd?

Gość gość
Nie ma recepty na szczęście,życie stało by się beznadziejnie nudne i przewidywalne a przecież kręci nas to co nieznane to co,, czai się za zakrętem",czasami jest to przepaść a czasami prosta droga.

debil zawsze będzie szzcęsliwy tak samo jak alkoholik .. Zauważcie , ze im niższe IQ tym większe szczęscie, ale niestety to tylko pozory .. Ci ludzie wpadli w pułapkę własnej głupoty

debile po studiach często są ograniczani przez studia . To studia sprawiają ze tracą człowieczeństwo zapominają czym tak naprawdę jest życie

Kazdy ma prawo do szczescia ,to od samego czlowieka zalezy jaka droge sobie wybierze:) z zakretami czy prosta:))

Gość gość
9:56.Debil zawsze bedzie szczęśliwy?Dobrze się czujesz?Debil tego nie wie.W tym problem ,że tego nie rozumiesz bo w innej roli nigdy się nie postawisz bo masz klapki na oczach niczym dyktator co zjadł wszystkie rozumy i zna recepte na ,,wszystko,,.