Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto być z osobą która czuje się lepsza?

Polecane posty

Gość gość

Bo ma więcej kasy, lepsze wykształcenie, lepsza prace

Gość gość
zawsze, ale to zawsze, szukaj osoby na swoim poziomie mentalnym i materialnym. wtedy nie będziesz zraniona :P

Gość gość
A ta osoba chce z Tobą być? Jeśli tak, to... chyba naprawdę Cię kocha. Kasa i wykształcenie to nie wszystko. A pracę? ( to do Ciebie )- zawsze można zmienić. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Gość gość
Nigdy nie wchodź w związki z osobami narcystycznymi bo całe życie taka osoba będzie cię niszczyć żebyś tylko nie był w czymś lepszy.

Gość gość
chyba naprawdę Cię kocha x Gdyby kochała naprawdę, to ta osoba nie czułaby potrzeby wywyższania się. Wywyższanie się to próba zdominowania i manipulacji, wmawiając komuś że jest gorszy można przejąć na nim kontrolę i ułożyć go pod siebie... a chyba nie na tym polega związek.

Gość gość
Są osoby bogate wywyzszajace się - takich unikam. I są które mają wiele i się nie wywyzszaja - szanuję ich za to. Nie szpanuja nie czują się lepsi.

Gość gość
I są osoby, dla których sam fakt posiadania przez inną osobę czegoś lepszego jest wywyższaniem się

Gość gość
dziś -"są osoby, dla których sam fakt posiadania przez inną osobę czegoś lepszego jest wywyższaniem się" XXX Czuję, że topik założył FACET, ktory poznał jakąś wykształconą "dzianą" laskę, wpadł w kompleksy ( on bez kasy, wykształcenia i dobrej pracy ) i tak tu marudzi. Zgadza się?

Gość gość
Czuję, że topik założył FACET, ktory poznał jakąś wykształconą "dzianą" laskę, wpadł w kompleksy ( on bez kasy, wykształcenia i dobrej pracy ) i tak tu marudzi. Zgadza się? x Zapewne masz rację, bo gdyby topik założyła kobieta bez kasy, wykształcenia i dobrej pracy, to nawet na myśl by jej nie przyszło że mogłaby sobie odpuścić dobrze ustawionego gościa, w końcu pasożytniczy instynkt wziąłby górę na rozumem :P

Gość gość
12.00 idealna odp.

Gość gość
O czym piszą niektórzy? Banda debili ogarnęła to forum. Ranking lepszych, gorszych dlatego, że coś posiadają materialnego, maja lepszą pracę, samochód, wykształcenie. Jeśli rani cię, że ktoś, dzięki temu, że posiada wymienione rzeczy "wywyższa się", to poszukaj osoby, która nie będzie miała potrzeby "wywyższania się", to chyba proste! :P

Gość gość
Z narcyzm nie da się wytrzymać a co dopiero żyć z kimś takim pod 1 dachem Skrajny masochizm

Gość gość
12.24 Nie wiem, kto ten temat założył i jaką płeć reprezentuje... ale odnoszę wrażenie, że ma bardzo materialistyczne podejście do innych osób ( typu:"czy warto?") ;)

Gość gość
Akurat "czy warto" to bardzo mądre zapytanie i od razu wskazuje na to, że temat założył facet. Gdyby kobiety przed wejściem w związek zadały sobie to pytanie i przemyślały odpowiedź, to nie byłoby dziś tylu samotnych mamusiek. Gdyby chodziło o materializm, to nie byłoby w ogóle tego tematu, bo jeśli ta osoba ma kasę to dla każdego materialisty obojętnie jakiej płci, byłoby warto.

Gość gość
Innymi słowy, gdyby kobiety każdego delikwenta poddawały zimnej kalkulacji oceniając jego stan posiadania nie byłoby samotnych mamusiek albo byłoby ich mniej?

Gość gość
Macie racje jestem facetem. Zapomniałem dodać ze dodatkowo ta osoba jest starsza.

Gość gość
Czy to jest Twój subiektywny odbiór ( Twoje kompleksy), że czuje się lepsza, czy też okazuje Ci to i traktuje jako gorszego? Pytanie postawione z nakierowaniem, że ta osoba z założenia jest wyrachowana, zimna, arogancka. A moze taka nie jest, tylko Autor przebąblował swoje życie i sukcesów brak, a osobie pracowitej, zdyscyplinowanej zarzuca "lepszosc"?

Gość gość
Ja zawsze chciałem żeby ona czuła się lepsza. Tyle o sobie opowiadała,... wow. Niestety nie wziąłem tego pod uwagę że jest prosta jak but. Za duży kredyt zaufania.

Gość gość
Jak ktoś czuje się lepszy i to wyczuwasz, to taki związek nie ma sensu. Do osoby z 14.41 - można mieć kompleksy, można w porównaniu z osobami odnoszącymi sukcesy czuć się nieswojo, ale jeśli tak się czujemy z kandydatem do związku, to nie jest to najlepsza prognoza na przyszłość. Poza tym wcale nie trzeba przebąblować życia, żeby sukcesów było brak. Ludzie mają różne okoliczności życiowe, do których często się nie przyznają nikomu, nawet bliskim znajomym.

Gość gość
dziś - niektórzy faceci żyją sobie lekko do 40-tki i potem nagle się budzą, bo brak wykształcenia, brak dobrej pracy i kasy a tu się nagle fajna "laska" się trafiła ( mająca i wykształcenie i dobrą pracę i kasę ) I NIE MA JEJ CZYM ZAIMPONOWAĆ. Więc zakłada taki nieudacznik topik na Kafe i jęczy, że "ona czuje się lepsza" i zastanawia się CZY WARTO Z NIĄ BYĆ... Jak dla mnie- żałosne.

Gość gość
Jakie 40. 24 :)

Gość gość
18.92 (14.41) o takie przebąblowanie życia mi chodziło. Brak wykształcenia, celów w życiu, określonej przyszłości, nie poustawianych priorytetów... Nie chodziło mi o jakiś majątek lub super samochód. Wspieralam na priv dziewczynę, która kopnęla w tyłek nieudacznika, bez matury, pracy, pomysłów na życie, bezczelnego i roszczeniowego 30latka. Uważał, że wszyscy dookoła są winni jego położenia. Śmiechu warte.

Gość gość
18.02 :) 100% racji :) Zapamiętaj zakompleksiony marudo :)

Gość gość
Znajdź lepsza prace, to chyba możesz zrobić i zaimponować czymś np.sportem czy poczuciem humoru, inwencja twórcza i pomysłowością, zaskakuj ja. Po prostu musisz czymś innym nadrabiać i starać się ciągle, zawsze musisz być atrakcyjny w jej oczach i będzie okey.