Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Moja roczna córka chce tylko mleko odrzuca zupki deserki itp. Co mam robić?

Gość gość
Dawać dalej normalne obiady, owoce itd. Przecież całe życie mleka pić nie będzie :-) przekona się w końcu.

Gość gość
Modyfikowane jest słodkie dlatego ją nasyca jak kakao. Podaj krowie i normalne jedzenie. Problem zniknie.

Gość gość
u mnie pomagał jogurt naturalny w dużej ilości dodawany do zupek i dań, bo syn za nim przepada. Często muszę "siłowo" pierwszą łyżeczkę mu wrzucić, spróbuje i dopiero wtedy krzyczy da da da :). Bo tak, to też mleko najlepsze, pamiętaj, że im więcej mm, tym mniejsza ochota na jedzenie, bo ono jest mega kaloryczne i na długo zaspokaja głód. Albo spróbuj na słodko: naleśniki z pełnoziarnistej mąki z owocami, placki z jagodami, malinami (oczywiście wszystko w sosie jogurtowym u mnie;) ), fajne serki ma Piątnica teraz nowe, wiejskie z wsadem owocowym. Na śniadanie kładę mu na blacie 3 maliny, 3 borówki amerykańskie, kostki chleba z masłem, obok kostki z twarogu, pomidory, arbuz, wędlina, jajko. Najpierw powyżera owoce, ale potem dojada resztę :)

Gość gość
A i jeszcze jedno, u nas się sprawdza. Obiady i posiłki łikendowe jemy wspólnie. Na obiad robię to samo co nam, tylko dosalamy na talerzu dla siebie. Bardzo chętnie jada z nami.