Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się czujecie będąc INTP lub INTJ.

Polecane posty

Gość gość

Jak was postrzegają ludzie ? Ma cie problemy w kontaktach na codzień ?

Gość gość
Nie mam. INTP

Gość gośćINTJ
Jestem INTJ - kobieta, mój brat jest INTP. Ja mam na tyle wysoką pewność siebie, że nie dość ,że brak ludzi podzieląjących moje poglądy mi nie przeszkaza to jeszcze pozwala mi odetchnąć. W końcu jak mam czuć się źle , kiedy nie jestem częścią społeczeństwa, które martwi się o tak błache sprawy (najczęściej wymyślone we własnej głowie) skoro wystarczy jeden dzień ze mną i już mówię im jak rozwiązać ich "problemy" a i to się przeciąga ponieważ muszą sobie pomarudzić jak to ja strasznie nie rozumiem ich "sytuacji nie do rozwiązania" a po 5 dniach mają wytrzeszczone oczy, że zrobili coś jak im poleciłam i nagle ich wszystkie życiowe problemy się cudownie rozwiązały. Ludzie uczą aby mieć kontakty i znajomości - to ja jestem osobą, z którą będziesz chciał mieć kontakt aby zrobić coś najlepiej jak to tylko jest możliwe. Nie dość, że zrobię plan, objaśnię co i jak to jeszcze podam ramy czasowe kiedy będzie można zobaczyć efekty. Ludzie nieco mnie bawią swoją emocjonalnością albo chęcią posiadania kogokolwiek obok nich. Często ludzi sądzą, że jestem arogancka, ale to nie znaczenia ponieważ nie czuję potrzeby aby komukolwiek imponować a nawet wiem, że jeżeli będę wystarczająco uparta w swoich ideałach to zaczną mnie popierać i traktować jak lidera co mi bardzo pasuje :) Mój młodszy brat - INTP, dla mnie mało zorganizowany, ale trzeba mu przyznć, że w wieku 16 lat ma już swoje pomysły jak ulepszyć lub udoskonalić pewne urządzenia, jest głęboko zaciekawiony wiedzą jak ja. Widać w nim tą iskierkę, która chciałaby stworzyć coś własnego dla korzyści światowych. Dogadujemy się całkiem fajnie :)