Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzić sobie z depresją jesienną

Polecane posty

Gość gość

Jak radzić sobie z depresją jesienną? Kończą się wakację i pewnie jak co roku dopadnie mnie depresja, która trzyma przez całą jesien i zimę.. Zwykle pomagaly tylko mocne leki, ktore otumaniały mnie na całe dnie... - może coś innego ?

Gość gość
Za robotę sie wziąć

Gość gość
Ciagaj fiutki buzia

Gość gość
byłaś z tą depresją u lekarza?

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak depresja to sie nazywa nieróbstwo

Gość jolka Warszawa
Mnie właśnie z taką depresją i jesienną handrą pomogła medytacja - wystarczyło 30 minut ćwiczeń i juz po 5 dniach była różnica. To tak jak z ciałem - ludzie myją się bo sa brudni - nasz umysł też potrzebuje czasem oczyszczenia i medytacja tutaj pomaga w 100% - poczytajcie sobie o GErelaxis - http://forumezoteryczne.pl/forum-uzdrawianie/pomoc-w-depresji-gerelaxis-pomaga-w-depresji-opinie/ tutaj macie opinie ale i na innych forach jest ich cała masa - ja cały system gerelaxis na cd dostałam na zajęciach z medytacji ale można z niego korzystać samemu w domu bez problemów

Gość gość
Ja pracuje po 10godzien dziennie - jak jeden z drugim nie wieci co to jest prawdziwe życie z problemami to nie odzywajcie się

Gość gość
a tą medytacje gerelaxis sprawdze - poczytam

Gość malikoski
tutaj macie te nagrania w sklepie w dobrej cenie - w EMPIKU widziałem kiedyś taki system za 140 złotych także lepiej zamówić w internecie

Gość gość
Depresja to nie jest lenistwo. Właśnie przez takie niedouczone podejście np.rodziny chory człowiek ma trudności. Nie dość że ma depresje to jeszcze poczucie winy i brak pomocy. Do autorki leki są naprawdę skuteczne byle dobrze dobrane dlatego musisz mówić szczerze i szczegółowo swojemu lekarzowi co słychać z tobą dzieje. Są też specjalne naświetlania ale nic bliżej nie wiem. Obiło mi się tylko o uszy xże można się naświetlić specjalnymi lampami które uzupełniają niedobór światła,którego jesienią i zimą jest mniej. Ale nie wiem czy to jest zalecane akurat u Ciebie. Lekarz powinien wiedzieć bo o tych lampach gdzieś czytałam na forum o depresji.

Gość gość
potwierdzam - medytacja i wszelkiego rodzaju techniki relaksacyjne są bardzo dobre jeśli ktoś cierpi na takie stany depresyjne szczególnie spowodowane aurą i złą pogodą (jesienna depresja i jesienna handra) - polecam spróbować nawet z darmowym jakimś poradnikiem do medytacji a zobaczycie ile to wam daje

Gość gość
lampy nie pomagają juz sprawdzałam...

Gość gość
Medytacja to najlepszy sposób na to jak radzić sobie z depresją i jesienną chandra - mnie pomogła grupowa medytacja

Gość gość
A w domu jak zacząć medytować samemu? Jakiś poradnik?

Gość listcki
Na stronie http://gerelaxis.pl/ masz PORADNIk jak krok po korku zacząć medytować samemu w domu bez niczyjej pomocy i do tego 4 nagrania muzyki do medytacji - dedykowana na sen, na motywację, na odpoczynek w ciągu dnia na depresje - poczytasz w insrukcji jak Ci przyjdzie - ogólnie ja szukałem takich poradników - testowałem 3 i to GErelaxis najlepsze - najlepsza jakość

Gość gość
Zamówiłem teraz na maila - doszło od razu - muzyka fajna - sprawdzałem tak pobieżnie i super się zapowiada. poradnik też ok fajnie wytłumaczone

Gość gość
Mnie też doszło - rewelacja :) działa w 100% :)