Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kakolcia90

Wzdęty brzuch .najlepsza dieta?

Polecane posty

Gość Kakolcia90

Hej! Mam problem z wzdętym brzuchem cokolwiek zjem,wypije... Czy zna ktoś dobrą diete na tego typu dolegliwości?! Nie chciałabym sięgac po tabletki . Czy może najlepiej zgłosić się do dietetyka po odpowiednią dietę?

Gość gość
Nadmiar kwasów zolądkowych. Pobierz Ranigast codziennie rano na czczo.

Gość gość
Czy to pomoze? Praktycznie bardzo mało jem nie opycham się słodyczami,nie jadam fastfoodów Zjem jabłko ,wypije kawę (bez cukru) i od razu brzuch jak balon.

Gość gość
Poza tym ogranicz mocno świeże owoce, szczególnie tę fermentujące, jedź tylko pieczywo kukurydziane. Zero fasolki, bobu, kapusty, pieczywa z ziarnami (ciezkostrawne i zalega). Małe porcje 5x dziennie. Ogranicz jogurty, kefiry, maślanki.

Gość Kakolcia90
właśnie jeśli chodzi o owoce i jogurty to jem ich dość sporo ze względu na zapotrzebowanie białka i jodu (mam niedoczynność tarczycy). bułki z ziarnem również... myślę o konsultacji z dietetykiem :)

Gość gość
W takim razie zrezygnuj w ogóle że świeżych owoców. Kawa tylko z mlekiem. Dieta jak u wrzodowców. Ja nie mam wrzodów, ale mam często problemy podobne do Twoich. Zrezygnowałam ze wszelkiego pieczywa pszennego i ciast, bo od razu puchnę, być może nie toleruję glutenu. Jesz regularnie? To ważne, z głodu i pustego żołądka też się puchnie. Co 2,5-3 godziny zjedz coś. Mała kanapeczka, banan, plaster wędliny, mięsko na zimno.

Gość gość
Od lat biorę sztuczne chormony, bo mam wyciętą tarczycę. Zakwasilas organizm jogurtami, dlatego puchniesz. Jedz codziennie jajka, więcej zóltego sera. Twaróg tłusty naturalny, mleko 3,2, tarczycowcy potrzebują przede wszystkim wapnia. Sprawdzaj poziom wapnia przy analizach.

Gość gość
Oczywiscie hormony przez "h", pomylilam się:)

Gość Kakolcia90
właśnie że nie puchnę :) Wagę mam ok...mam 173 i waże 62 kg. Szczupła sylwetka tyle że brzuch wzdęty i zaczyna mnie to drażnić i krępować kiedy mam wyjść na basen czy gdziekolwiek się rozebrać. Jeśli chodzi o jedzenie regularnie to tutaj muszę przyznac ze jem baaaardzo mało i o różnych porach,Czasem coś przegryze . Wiele razy słyszałam że brzuch mogę mieć wzdęty z głodu,ale co zrobić kiedy ja tego głodu nie czuję? Kawe piję tylko z mlekiem 1.5 % (bez cukru) ciasto tylko okazyjnie ...

Gość Kakolcia90
aha i nie jem po 18 :)

Gość wszystkonaparze
zrób testy na nietolerancje bo normalne to to nie jest. ja wprowadzilam wszystko gotowane, na spokojnie i to mi pomoglo i schudlam jeszcze dodatkowo bo bralam iqgreen takze polecam zakrecic sie wokol porzadnego parowaru:)