Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka nie chce spać sama w pokoju

Polecane posty

Gość gość

Ma 4 lata a co noc ucieka do nas. Twierdzi że przychodzi przychodzą do niej duchy. Setki razy tłumaczyłam i zapewniałam że nic takiego nie ma a ona i tak swoje. Co mogę zrobić w tej sytuacji

Gość gość
Przestawić łóżko, zostawić włączoną lampkę nocną na noc... mojemu pomógł też (w sensie- uspokoił go) łapacz koszmarów nad łóżkiem i zakaz wejścia dla potworów. Może coś jej tam przypomina duchy? Jakieś cienie zza okna, i wystarczy gruba zasłonka/roleta, baldachim od łóżka czy inne rzeczy.

Gość gość
Idź do księdza i poproś o poświęcenie domu

Gość staszkowa
Początki będą trudne, ale jest to do zrobienia. Miałam podobne historie. Syn zasypiał u siebie, ale przechodził w nocy do nas, bo bał się ciemności. Generalnie zadbałam o światełko tzw rozpraszacz mroku. Są takie np. w poradniku fabryki wafelków http://www.fabrykawafelkow.pl/pomysly-inspiracje-porady/wnetrza/lampki-nocne-jak-wybrac Masz tam babymoov - projektor który na suficie tworzy kosmos lub figurki pabobo. Czy próbowałaś spać z nią w tym nawiedzonym pokoju? Jak zobaczysz, czego ona się właściwie boi, łatwiej będzie Ci z tym walczyć.