Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim miesiącu urodziłyście i kiedy pierwszy spacer.

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo, że niektóre leżą w szpitalu 3 dni, a niektóre nawet 2 tygodnie, ale chodzi mi, kiedy po całkowitym powrocie ze szpitala wyszłyście na 1 spacer z maleństwem? Ja rodzę w grudniu i jak słyszę opinie mam, że np urodziły w połowie listopada, a 1 spacer zaliczyły jakoś w grudniu, to zastanawiam się, czemu nie można wyjść prędzej? Nie mam na myśli - 15 stopni i wichury, ale wiadomo jakie te zimy teraz są łagodne. I co najważniejsze werandować na balkonie? Czy nie ma sensu i od razu wyjść choć na 15 minut?

Gość gość
ja urodzilam 28stycznia, ze szpitala wyszlam na drugi dzien. Pierwszy spacer kolo 10 dni po urodzeniu i pozniej juz codziennie. Synkowi nic nie bylo. Zreszta on jak tylko poczul swieze powietrze to zasypial wiec bardzo lubilam z nim spacerowac. Chyba nigdy nie rozplakal mi sie na dworze jako niemowlak :)

Gość gość
Urodzilam w lutym W szpitalu bylam 7 dni. Pierwszy spacer jak dziecko mialo 14 dni.

Gość gość
Urodziłam we wrześniu, w szpitalu byłam 2 dni. Na pierwszy spacer wyszłam po około dwóch tygodniach, bo nie najlepiej się czułam po porodzie. Spacery u nas to był koszmar. Dziecko darło się wniebogłosy i szczerze nienawidziłam tej konieczności wychodzenia z dzieckiem z domu. Czasem wracałam do domu już po pięciu minutach, takie wycie było u nas. Przyzwyczaił się dopiero po jakimś pół roku. Dla mnie spacer = horror.

Gość gość
urodzilam w styczniu,pierwszy spacer jak dziecko mialo 7dni

Gość gość
Ja urodziłam na koniec maja wyszliśmy po jakiś 2 tygodniach. Odrazu po tym jak się pogoda zrobiła. Wcześniej ciągle lało a ja też nie byłam jeszcze na siłach.

Gość gość
Pierwsze w październiku. Wyszłam na drugi dzien ze szpitala na drugi dzien a na 3-ci z dzieckiem na pierwszy spacer. Drugie dziecko w kwietniu. W szpitalu 3 dni, spacer po 5 dniach.

Gość gość
Sierpień. Miałam cc wyszłam na spacer jak dziecko miało około 10 dni.

Gość gość
Ja urodziłam na początku marca, akurat było zimno, śnieg, a że w Krakowie powietrze jest jakie jest, zwłaszcza kiedy trzeba grzać w piecach, to spacery dla rekreacji były zawieszone dopóki się nie rozpogodziło. Siłą rzeczy wychodziliśmy ze szpitala, a trochę dłużej był na zewnątrz w drodze do przychodni jak miał 2 tyg, dopiero jak miał ok. 3 tyg. a ja byłam u rodziców to była opcja posiedzenia w ogrodzie.

Gość gość
Urodziłam w maju, spacer był na drugi dzień po wyjściu ze szpitala, to samo byłoby gdybym urodziła w styczniu

Gość gość
Na drugi dzień wyszłam na zakupy :) to był zimny maj 2008rok

Gość gość
Ja w lipcu w pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala, a z drugim w maju też od razu. Jeśli nie ma mrozów wysokich to dobrze jest wychodzic na świeże powietrze z dzieckiem. A koniecznie trzeba porządnie wietrzyć mieszkanie.

Gość gość
Luty wyszlam ze szpitala po 5 dniach. Na pierwszy spacer po 2 tygodniach od wyjscia ze szpitala.

Gość gość
Ja urodziłam w czerwcu, był to zimny czerwiec (nie w Polsce). było jakoś 15 stopni może większość miesiąca. max 17-18. mialam cc, lekarze zabronili mi wychodizc na spacery pierwszy tydzień (w szpitalu 2 i pół doby). po tym tygodniu mąż niósł dziecko w nosidle typu "łódka", takie były nasze spacery do czasu gdy było 3 tyg po porodzie. potem zaczelismy używać wózka. pierwszy spacer trwał jakoś 15 minut - trwałby dłużej, ale ja bylam tak słaba po operacji, że i tak wróciłam zlana potem i trzęsłam się.

Gość gość
miałam cc. urodziłam w listopadzie, a na spacer mogłam wyjść az mala skończy 4 tygodnie z powodu niskiej wagi urodzeniowej.

Gość gość
poród początek października a spacer po tygodniu. Tak by było niezależnie od pogody raczej bo ja z tych nie kiszących dzieci w domu ;)

Gość gość
Urodzilam w czerwcu ale byl wyjatkowo zimny miesiac( uk) na spacer wyszlam jak synek mial 2dni, nigdy nie chorowal

Gość gość
Nie rozumiem przymusu latania codziennie na spacery.

Gość gość
Ja urodziłam pod koniec listopada. Pierwszy spacer był jak mały miał około 2 tygodni. Tak strasznie zasypało chodniki że po prostu byłam uziemiona. Z nieznanych mi przyczyn długo nie odśnieżali i śnieg sięgał do kolan. Przedzieranie się przez tą breję było ponad moje siły.

Gość gość
urodziłam na początku marca ze szpitala wyszłam na drugi dzień a spacer był 2 dni po wyjściu:) Musiałam iść na zakupy so sklepu:D

Gość gość
urodziłam 01.02, pierwszy spacer w 9dobie synka

Gość gość
Urodziłam 14 lipca o godz. 00.13, a już o 14 wyszłam z dzieckiem na szpitalny taras, było ciepło, ale nie upał, lekki wiaterek, półcień, dziecko bez czapeczki w szpitalnym wózeczku, na tarasie karmiłam dziecko piersią [parawaniki były], przyjmowałam gości. Rodziłam w Niemczech. Drugą córkę rodziłam w tej samej klinice 18 maja o godzinie o godz. 16, ale w nocy przeniesiona zostałam na oddział kardiologii dziecięcej na 6 piętro, zachodziło podejrzenie choroby serca niemowlęcia. Mimo to polecono mi wyjść w południe z dzieckiem na taras -zacieniony, tym razem dziecko miało na główce bawełnianą czapeczkę, która podtrzymywała kilka rurek , którymi była podłączona do różnych aparatów. I jeszcze jedno, czapeczkę musiał przywieźć mąż z domu, założono ją dziecku za zgodą lekarzy aby te wszystkie rurki nie były dla dziecka zbyt uciążliwe. W tej klinice nie zakłada się się dzieciom żadnych czapeczek w tych porach roku, w jakich rodziłam. Dzisiaj dzieci mają odpowiednio 14 i 9 lat, nigdy żadne antybiotyki nie były im serwowane.

Gość gość
Lipiec****aździernik - w obu przypadkach spacer w 3 dobie życia, z tym, że w lipcu dopiero po godzinie 20 a w październiku w południe. Czyli w bardziej sprzyjającą pogodę.

Gość gość
Po 4 dobach wyszłam ze szpitala. Miałam cc w październiku. Na dryugi dzien moje dziecko bylo na tarasie 30minut potem 45 a na 4 dzien juz 2h. Miałam cc to na spacer wyszłam po 3 tygodniach-zle sie czułam. Ale na tarasie codziennie mala stala 4-5 godzin(2x2,5h) do kwietnia aż!!! Jak byly mrozy mi soe nie chciało lazic a ja w gondole pod kocem drugi rzucony na bude albo folia przeciwdeszczowa i tylko to okienko ciut uchylalam. Zawsze cieplutka stala sobie i dopiero budzila sie z glodu:) jak zrobili sie ciepło w maju zaczelysmy chodzić na place zabaw uliczkami itp. Wczesniej nie czułam potrzeby spacerowania.

Gość gość
Mam dwoje wiosennych dzieci. Pierwsze spacery dzień po powrocie ze szpitala. Ostatnie urodzone w listopdzie, pierwszy spacer też od razu po wyjściu ze szpitala. Po trzeciej cc, mus. Nikogo do pomocy, mąż musiał wrócić do pracy.

Gość gość
Urodziłam 10 czerwca. Ze szpitala wyszłam na 3 dobe po porodzie. Wychodziłam z małym od razu na spacery.

Gość gość
ja urodzilam w pazdzierniku we wtorek a juz w sobote bylam na spacerze, ale byla bardzo ladna pogoda