Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozytywne strony rządów PiS?

Polecane posty

Gość gość

Co wg Was zmieniło się w Polsce na plus, odkąd rzady objęło PiS? Co prawda rzadzą jeszcze zbyt krótko, ale myślę, że już można jakoś ocenić ich rzady. Jakie plusy widzicie?

Gość gość
No więc, jak by to tak wszystko zebrać, a dużo tego oj dużo, no masa. Tak zaczynając od początku w kolejności chronologicznej i uwzględniając wagę oraz doniosłość i by niczego nie pominąć. Tak wiecie dla porządku. Zaczynając to będzie tego naprawdę dużo i po namyśle a konieczny jest o konieczny! To tak, plusy umieszczając je po lewej i uporządkowanie bo to ważne jest by porządek był. A więc po głębszym namyśle dochodzę do wniosków następujących. Plusem jest koniec rządów PO a innych to znaleźć nie mogę :( No chyba żeby na plus już teraz zapisać im przyszły koniec rządów PiS to wtedy były by dwa :)

Gość gość
Plusem jest napewno pomoc 500 + dla dzieci, to jest nieoceniona pomoc państwa rodzinom z dziećmi. Ja samotnie wychowuję 12 letniego syna, nie pracuję, syn ma niskie alimenty, ja zasiłek, wiec i nas objął ten program. Dzięki temu syn ma na wyprawkę na przyszły rok szkolny oraz na spełnienie innych swoich marzeń- uzbieraliśmy na laptopa, bo syn nie miał komputeraz wczesniej.

Gość gość
wyjatkowy plus rządów pisu to fakt, że ludzie widza jak pis bezczelnie łamie obowiązujące prawo, obsadza wszystko co się da swoimi, rujnuje budżet państwa, stawia nas w ogonie unii, naraża polskę i polaków na drwiny innych państw itp

Gość gość
Acha, czyli zaliczasz się do 1 promila. Samotna bezrobotna matka i małe alimenty.

Gość gość
Dl mnie samym pozytywem jest to,z ę oni chcą robić coś dla obywateli, a nie dla siebie i swego bogactwa

Gość gość
ONI przede wszystkim chcą do siebie, a nie dla obywateli. Program 500 plus ,ONI z niego korzystają na swoje dzieci,co niektórzy z PISU mają kilkoro dzieci.Celowo nie zrobili progu górnego który jest nawet w bogatej Anglii, żeby nie skorzystała samotna matka z dochodem 1601 zł, tylko bogacz, patole którzy wiecznie nie pracują tylko się rozmnażają i wyciągają łapy po więcej . Moja kuzynka mieszka i pracuje w Anglii nie mogła pobierać tam zasiłku bo jest próg górny.Mąż lekarz za duże zarobki, złożyła w Polsce wniosek i dostaje tysiaka. Typowe rozdawnictwo mało kto korzysta z tego, kto naprawdę potrzebuje. To jest mafia po polsku.

Gość gość
Nie przyjmują uchodźców.