Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezenty dla wnuków

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pewien problem. Pochodzę z dość ubogiej rodziny, rodzicom nigdy sie nie przelewalo. Na gwiazdke czy inne swieta dostawalismy oczywiscie prezenty, ale eiadomo skromne. Teraz mam wlasna rodzine i staram sie im wszystko zapewnic. Mam jednak problem z tesciami. Robia oni baaardzo drogie prezenty moim dzieciom. Na swieta wielkanocne - prezent 300 zl, urodziny - 500 zl i tak dalej. Moi rodzice rowniez robia, jednak troche skromniejsze, 50-100 zl. Jest pare powodow, dla ktorych nie podobaja mi sie az tak drogie prezenty. Po pierwsze moje dzieci juz kilka dni przed ciesza sie na gore prezentow tylko od jednej babci, nie ciesza sie na prezenty od nas rodzicow czy na prezent od drugiej babci. Po drugie maja juz wszystkiego tyle, ze nie ma gdzie tego pomiescic. Po trzecie nie chcialabym uczyc dzieci, ze liczy sie ilosc i wydane pieniadze. Probowalam juz rozmawiac z tesciami, zabralam ich nawet kiedys do sklepu wspolnie wybralismy prezenty dla dzieci, oni sie zgodzili na nie. Co do czego przyszlo dokupili jeszcze pare rzeczy, tlumaczac sie, ze tamto bylo od dziadka, a to jest od babci. Mam wrazenie, ze mnie nie szanuja i robia ze mnie glupia. Gdy rozmawiamy to niby chca jechac ze mna, zebym im doradzila, jedziemy, wybieramy, a potem oni dokupuja cos jeszcze i wmawiaja mi, ze przeciez mowili, ze dokupia. Nie wiem co robic. Jest mi dodatkowo przykro, ze moje dzieci nie doceniaja juz malych prezentow. Nie chce co roku bawic sie w wyscig szczurow, kto kupi drozszy prezent. Czuje sie zle, ze moje dziec***atrza na dziadkow troche jak na inwestycje. Tak i jestem zazdrosna, bo ja nie przyjelabym prezentu urodzinowego za np. 500 zl bo nie zostalam tak nauczona, czy moge nie przyjac np. Prezentu dla dziecka zrobionego na dzien dziecka za 700 zl?

Gość gość
A i jeszcze jedna rzecz. Tescie mi mowia, ze oni sa od rozpieszczania i ze nie mam prawa im zabronic. Czy napewno? Czy ja jako matka nie mam nic do gadania kiedy dziadkowie robia moim dzieciom prezenty po 300,500,700 zl?

Gość Arecki 446
masz durnych teściów i radzę czymprędzej pogonić ich z tymi prezentami bo będziesz miała kiedyś duży problem z dziećmi. Dziadki niesą wcale od rozpieszczania. Kiedyś dziadków niebędzie a rozpieszczonym dzieciom rodzice niedadzą rady spełniać zachcianek coraz to starszym dzieciom.

Możesz powiedzieć teściom, że sami sobie robią na złość, bo dzieci doceniają ich tylko za te drogie prezenty. A jak w przyszłości nie będą mieli z nimi dobrego kontaktu, to tylko przez te prezenty. Albo powiedz, że jak bardzo chcą wydawać na wnuki pieniądze, to niech założą lokatę/konto oszczędnościowe i tam składują pieniądze na przyszłość. na pewno się przydadzą kiedyś.

Wiesz co jest rewelacyjnym i oryginalnym pomysłem? Farby witrażowe aż w sześciu kolorach! Z całą pewnością stwierdzam, że każdemu dziecku te upominek się spodoba. Gdzie możemy zamówić to cudo? Oczywiście na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl .

Gra planszowa super kibic jest rewelacyjnym pomysłem na prezent dla prawdziwego fana piłki nożnej lub pasjonata gier planszowych. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w bardzo niskiej cenie. Wysyłka terminowa i o czasie.

Gość MagdaM87
Dziadkowie trochę niefajne się zachowują... skoro to są teściowie to może niech mąż z nimi pogada. Syn może jakoś im przegada do rozumu. nas prezenty nigdy nie są takie wystawne, staramy się "zmieścić" w 50-100 zł... tak też będzie w tym roku i już nawet szukam piżamy na prezent ;p tu znalazłam fajne: https://zaira.pl/pl/c/Koszule-nocne/172 :)

Fajnym prezentem może być wowołanie fotek rodzinnych na http://www.fotolab.pl/ i włożenie ich w ramki. Dzieciaki będą miały fajne pamiątki w pokojach. A fotolab oferuje naprawdę tanie wywołanie zdjęć, w dodaku wysyłka szybka i tania.

Gość tekla62
Jak są w młodzieżowym wieku to może warto zerknąć na propozycje na; http://supergalanteria.pl/dla-mlodziezy/portfele-mlodziezowe . tam mają ekstra portfele młodzieżowe, które spodobają wam się na pewno w każdym wydaniu. Młodzież nie ma głowy na takie zakupy, a będzie jak znalazł taki upominek.

Gość jagna52

może koszulka reprezentacji polski będzie dobrym pomysłem dla wnuków? :) wiele z dzieci jest wielkimi fanami polskiej reprezentacji :) Na 11teamsports mają fajne niskie ceny na oryginalne stroje wiec sadze że to będzie super niespodzianka :) 

Gość hfsfg

Lepiej kup mu piłkę nożną pogra z ludźmi a nie gry komputerowe czy planszowe.