Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu mama, która zaplanowała płeć dziecka?

Polecane posty

Gość gość

I jaką metodą?

Gość gość
Moją metodą było uprawianie sexu.plec zaplanowałam w ten sposób,ze w 50% liczyłam na chłopca a w 50% na dziewczynke.Sprawdzilo sie

Gość gość
Mam dwoch synow więc przydałaby się na koniec jeszcze córeczka :)

Gość gość
Jeszcze ktoś?

Gość gość
Znam osoby które planują ale często na tym się konczy. I niektórym nic z tego nie wychodzi. Podobno na chłopca trzeba kochać sie idealnie w dzień owulacji. Ale cóż bratowa ma w ten sposób 3 córki.

Gość gość
Tzn że bratowa planowała chłopca?

Gość Jakie to żenujące
Ten post, to jakiś żart!!!! Jak można zaplanować płeć dziecka?! Idiotów nie sieją, widzę,sami się rodzą!!!

Gość gość
No ja sobie wymarzyłam blizniakow, chłopców, ale to przypadek :-) co nie zmienia faktu ze jestem najszczęśliwsza mama na świecie ;-)

Gość gość
Ja zaplanowałam chłopca i staraliśmy się o niego w dzień owulacji, bo im bliżej owu, tym większe szanse na chłopca, a starania przed owu mogą zwiastować dziewczynkę. Mam chłopca i chciałabym drugiego też chłopca. Zrobię tak samo, jak przy pierwszym dziecku.

Gość gość
15.59- wyobraź sobie, że można. Gdzie ty się uchowałaś, że nie słyszałaś o planowaniu płci? Chromosomów x i y - mówi Ci to coś, czy w podstawówce na biologii spałaś.?

Gość gość
Ja się starałam blisko owulacji, bo chciałam chłopca, a mam dwie dziewczynki...

Gość gość
16.08 a jak określiłaś dzień owulacji, przez testy czy po prostu masz tak regularne cykle? Też chciałabym chłopca..

Gość gość
Wiec jak zapanować plec dziecka?

Gość gość
Google ci zdechło?

Gość gość
Ja mierzę temp i mam ból owulacyjny. Cykle mam różne, ale najczęściej owu miałam 10 dnia cyklu przy cyklu 24 dniowym. U mnie to jest tak, że w dzień owu mam ból owulacyjny i na następny dzień też jeszcze czuje ten ból. My staraliśmy się dokładnie w dzień owu, wcześniej nie.

Gość gość
Mam bardzo regularne cykle, ale kontrolnie stosowałam też testy. No ale i tak nie zadziałało.

Gość Eeeeeeeeeeeeeee
To bardzo proste. Na chłopca musisz jeść dużo jabłek, na dziewczynkę arbuzy. U mnie się udało! Ot co!

Gość gość
Metod jest pelno opisanych jak sie wyszuka w google. Tylko co z tego i tak to jest bardziej jak sie trafi. Nigdy nie potwierdzono tych metod w pełni. Organizm ludzki to zagadka i nie sadze aby zaplanować co kolejek sie dalo.

Gość gość
można zwiększyć szanse. robi się to tak, że na dziewczynkę kochasz się wcześniej przed owulacją (plemniki z materiałem genetycznym żeńskim są wolniejsze, ale dłużej żyją, stąd jak już pęknie pęcherzyk graafa, to jest większa szansa, że one męskie umrą a żeńskie dopiero dopłyną), a na chłopa w dzień owulacji (ponieważ plemniki męskie są szybsze i jest szansa, że pierwsze dotrą do jajeczka, najszybciej w około 45 minut. dla porównania ten odcinek 12-14 cm plemniki z materiałem genetycznym żeńskim forsują kilka godzin). dzieje się tak, bo plemniki żeńskie są cięższe :) p.s. mój mąż o tym nie wie, bo on chce chłopaka a ja dziewczynę więc staram się kochać 2 dni przed owulacją a w dzień owulacji już nie. zobaczymy ;)

Gość gość
Nie ma metody. Pierwszą chciałam dziewczynkę i po prostu się udało. Teraz znów chciałam dziewczynkę (seks przed owulacją) a jest chłopak. To kwestia szczęścia a nie planowania :D