Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co zainwestować, by mieć na starość

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem lekarzem, pracuje w Niemczech. Zarabiam dość dużo toteż dużo mogę inwestować, jednak jestem kawalerem, więc nie chcę inwestować w mieszkanie, dom, bo komu ja to zostawię? W czym ulokować kapitał, żebym na starość miał z tego kasę, nadmienie iż mam 33 lata i 600 000 na koncie :( a wiem że pieniądze w banku to najgorsza inwestycyja :)

Gość gość
no najlepiej własnie w nieruchomości, kupuj mieszkania (najłatwiej wynająć kawalerki lub 2pokojowe), albo kupuj jakieś hale/magazyny i je wynajmuj albo sklepy pasaże handlowe kupuj i też wynajmuj. Ja wynajmuje kawalerkę wartą 90tys za 650zł/mc, 52zł idzie na podatek ale to i tak daje mi oprocentowanie roczne na poziomie prawie 8%! a na lokacie to nawet 3% bym nie dostał lokując 90tys

Gość gość
trzymaj w skarpecie

Gość gość
Inwestuj w siebie, w doksztalcanie, podróze czy inne hobby, zdrowie. Mozesz zainwestowac w ziemię i sprzedac kiedykolwiek, takze w cos, co da sie spienięzyc (np. złoto).

Gość gość
to wynajmuj puste mieszkanie, niech sobie sami robią jak chcą i urządzają jak chcą, zresztą biorę też nie małą kaucje więc takich cwniaków utrącam tym na starcie