Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu baby po ciąży nie dbają O siebie

Polecane posty

Gość gość

Czemu baby po ciąży nie dbają O siebie

Gość gość
Dbają, ale nieliczne. Większość myśli, że jak już są mężatkami to mogą sobie pewne rzeczy odpuścić. Nie słyszałem o rozwodzie z winy żony- powód- zapuszczenie się. Przejdź się po ulicy i obserwuj matki z dziećmi, albo usiądź gdzieś przy placu zabaw i policz na palcach zadbane mamuśki. Reszta to roztyte pasztety.

Bo dopiero do nich dociera, że jest coś ważniejszego na świecie, niż tusz na ich rzęsach i ponętne spojrzenia na ich tyłkach. A ponieważ wówczas do mężczyzn niekoniecznie dociera to w tym samym czasie, to czują się oszukani albo zbagatelizowani, że kobieta się już dla nich nie stara. Gdy idzie to w parze z niedbałością o żywienie to już jest gorzej, bo zdrowie organizmu powinno być ciągle priorytetem. Więc co prawda dzieci nie są najważniejsze, ale u większości ludzi tak się dzieje, a to zresztą i tak korzystna zmiana perspektywy dla tych, którzy w innych warunkach nigdy by jej nie zmienili.

Gość gość
Po pierwsze nie baby a kobiety. Po drugie,ciekawe kiedy maja to robic jak cala dobe zajmuja sie niemowlakiem a w czasie gdy on spi musza szybko zajac domem i mnostwem codziennych spraw. Najwiecej dbaja te,ktore maja taka mozliwosc czyli pomoc przy dziecku i nie oszukujmy sie kase. Wy chyba nie wiecie ile pieniedzy pochlania male dziecko.

Gość gość
19:21 pomoz zonie przy dziecku zamiast walic smety na babskim forum ale zapewne nie masz dzieci wiec rowniez zielonego pojecia jak bardzo absorbujacy jest noworodek. Gdyby faceci rodzili ludzkosc by wymarla :-)

Gość gośćKobieta
Baby masz w nosie.

Gość gośćiowka
Popieram 19.35. Pomóc Panowie w codziennych obowiązkach. Zająć się dzieckiem, sprzątać po sobie i po domownikach, od czasu do czasu coś możecie ugotować- choćby makaron... Może wtedy będziecie mieli zadbaną żonę. Chcielibyście mieć żonę zadbaną, ładną, jak z obrazka? Tylko po pierwsze- polscy panowie, wychowani przez mamuśki, nie radzą sobie z codziennymi obowiązkami, po drugie panuje błędne przekonanie, że to tylko żony mają się zajmować dziećmi, domem, praniem, i drugim dzieckiem jakim w obecnych czasach są panowie. Kobiety w tych czasach są po prostu maszynami do robienia wszystkiego. Po trzecie za mało wszyscy zarabiamy. Jest taka piosenka jlo. wyguglować. nie jestem twoją mamusią Dla niewtajemniczonych- są przetłumaczone. Poza tym w krajach zachodnich często są opiekunki, na które kobiety stać, pomoce domowe- u nas rzadkość. Druga sprawa- jak kobieta nie pracuje, bo zajmuje się dziećmi i domem- niestety często jest na utrzymaniu męża. A ten nie daje kasy na fryzjerów, makijaże czy inne pierdoły- bo polskich facetów rzadko na to stać. Często sami pracują za najniższą krajową. A przecież ktoś musi płacić rachunki.

Gość gość
Powiem szczerze że jestem zadbana mama 3 dzieci.....ALE....... gdyby nie moja mama która mi pomaga to chodziła bym głodna chłodna itp. Dzieci to praca 24/24 . Wiec wcale nie dziwi mnie widok takich mam bez makijażu itp. To się nazywa życie.

Gość gość
Nie chodziło mi o makijaż a o rozciągnięte ubrania,tłuste włosy, brzydkie paznokcie,cuchnace papierosami

Gość gość
A może się zamienimy? niech mężczyźni zajmą się dziećmi , to wtedy zobaczymy zadbanych :D:D

Gość gość
Dlatego rozgladamy się za takimi co są nie ruszone,bez dzieci