Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antusia7

500 plus... to nie sprawiedliwe!!

Polecane posty

Gość Antusia7

Przyznaje jestem dzis ogólnie wkurzona, ale życie i te państwo jest niesprawiedliwie, jadę dziś do mojej koleżanki, zapierniczam z roboty na zad***e gdzie mieszka, ona mieszka w mieszkaniu komunalnym(dostała przydział od miasta oczywiście, męża wywaliła) z dwójką małych dzieci, w rozmowie stwierdza, że to żadne pieniądze te które dostaje (opowiadała mi o kłótni z siostrą), dziewczyna siedzi sobie w domu dostaje alimenty od swoich dwóch kolesi (razem 1000) do tego oczywiście 1000 z 500+ no i rodzinne, nie wiem dokładnie ile wynosi. Przepraszam może jestem psem ogrodnika, ale krew mnie zalała, pracuje od kilku lat w handlu i uwierzycie mi czy nie, ale nie jestem zdolna wyjść 2000 na czysto pracując 6 dni w tygodniu :( Gdybym miała tyle co miesiąc prawdopodobnie żyłabym normalnie, a nie w mieszkaniu bez łazienki, obskurnego z którego mam wylot (kiedyś rodzice stracili prawa) nie stać mnie na wynajem, prowadzę działalność gospodarczą i JA MUSZĘ płacić 1200 zusu i jeszcze mi mówią, że emerytura będzie zależeć od tych dzieciorobów. Uważam, że ci którzy nastukali dzieciaki nie powinni dostawać kasy do ręki, różne udogodnienia i ulgi tak, ale nie pieniądze, a jeśli już to tylko jak będą pracować. Drugi przykład? Paniusia 3 dzieci, tak kombinuje by zawsze dostać zasiłki, jeśli do roboty to tak by nie przekroczyć,ale praca ją nie interesuje jej męża tez nie... jak do niej idę do chaty, wanna z hydromasażem, wielki telewizor, dzieci wszystkie wypasione telefony i nowa zmywarka (po co się męczyć?) Żeby było jasne nie zazdroszczę siedzenia na d***e za czyjąś kasę, marze o niezależności, od miesięcy chce coś ruszyć z moim biznesem, dwoje się i troje (zamierzam odtworzyć sklep), tylko dlaczego niektórzy za nic dostają kasę , a ja zostaje obłożona opłatami za to, że chce coś robić? Dla przedsiębiorców nawet prąd jest droższy Uff wyżaliłam się anonimowo :)

Gość gość
Sprawiedliwie! Zrob sobie dwoje dzieci i tez bedziesz miala

Gość gość
Zawisc ci mozg wyzera.

Gość Antusia7
To wam powiem, ze nie chce mieć dzieci (jestem DDA) ani tych pieniądzy i co?

Gość gość
a ja się poniekąd zgodzę z autorką - polityka państwa w zakresie pomocy społecznej pozostawia wiele do życzenia. Znam kobiety, które mają miesięcznie około 1000zł zasiłku/zapomogi, rodzinne, alimenty, 500+ to są sumy 2-3 tyś. przy 2-3 dzieci. Nie chodzi o zawiść, ale wielu ciężko pracuje za najniższą krajową a inni nie muszą i jeszcze mają mieszkania, dopłaty do czynszu... moja siostra sama wychowuje dziecko, ma najniższą krajową i 300zł alimentów /na 18-latkę/, nic się nie należy więcej. A jak przeżyć we dwie za takie pieniądze, kiedy sam czynsz wynosi 500zł, inne rachunki 200zł, bilety MPK 150zł... Na "życie" zostaje im około 500zł/miesiąc ;-( bez pomocy rodziny nie dałaby rady. Takich rodzin jest wiele, ale nimi nikt się nie przejmuje.

Gość Antusia7
Nie jestem zawistna, ale jak ktoś mi mówi, ze co to za pieniądze dostać 2000 za damski ch... to myślę sobie- to idź to zarób! I właśnie o to chodzi, ze jest dużo osób które ledwo dysza, ale żadnej pomocy nie dostaną, no chyba żarcie z projektów UE ale jest tak podłe, no szkoda gadać, jadłam i jem bo biedna jestem :(

Gość gość
No coz ludzie dali sie kupic hahaha debile przeciez Wy to bedziecie oddawac w podatkach ale coz kasa sie zgadza ale no coz jak sie nie chce robic to kasa sie przyda co nie ???

Gość gość
Nie masz pojęcia ile kosztuje wychowanie i utrzymanie dziecka. Zrób sobie dwójkę i dostaniesz te pieniądze i zobaczysz jaki to miód. Dobrze, że Panstwo pomaga rodzinom.

Gość gość
Chory socjalizm, Korwin Mikke ma rację praca jest najbardziej opodatkowanym luksusem a najbardziej pokrzywdzeni przedsiębiorczy i pracowici ludzie. Nikt nie sprawdza czy za 500 chlejesz wódę czy kupujesz coś dziecku ale przedsiębiorca od razu na celowniku skarbówki. Socjal żywi sie z naszych podatków my placimy zus na naszą emeryturę wiec niech nikt nie wyjeżdża ze cudze dzieci nas będą utrzymywać. To nie nasza wina ze zus upiera sie na chorym solidaryzmie i redystrybucji.

Gość Antusia7
Tak państwo powinno pomagać żłobki, przedszkola darmowe, bilety (achhh zapomniałam, że jest karta dużej rodziny która od trójki dzieci daje fajne zniżki) i darmiwe podręczniki albo tańsze, ale nie kasa do ręki bo jest marnowana, to jest moje zdaje.Po za tym tak jak pisałam ludzie nie chcę pracować i ich dzieci także wezmą za swój ten model życial (udowodnione badaniami socjologicznymi)

Gość gość
Marzy mi się świat sprawiedliwy bez socjalu ( pomoc tylko niezdolnym do pracy niepelnosprawnym oraz rodzicom niepełnosprawnych dzieci) bez zusu każdy prywatnie zbiera na swoja emeryturę i z niższymi podatkami. Solidaryzm i pomoc jedynie dla rodziny i przyjaciół.

Gość gość
gość dziś a ktos Tobie kazal Dzieci miec...Ja mam Dzieci i zarabiam ciezko pracuje z zona i nie potrzebuje 500 plus poprostu jak sie nie chce robic to tak jest ze tylko czeka sie na okazje i jest duzo takich przykladow

Gość Antusia7
Dzieci kosztują, ale dlaczego mnie to ma obchodzić? czy ludzi z dziećmi obchodzi los ludzi bez dzieci którzy są biedni?

Gość gość
A co mnie obchodzi sytuacja i frustrację akiejś antusi.

Gość w45567643345
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi; a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc. może was namierzyć i podglądać. Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+/(radio zwykłe) to kolejny podsłuch w waszym domu.... Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). X Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... X System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... X Z czasem coraz więcej urządzeń posiada ukryte kamerki połączone z WIFI(telewizory, kuchenki etc.).