Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brązowe plamienie 40 tydzień

Polecane posty

Gość gość

Co może być przyczyną brązowego plamienia, które się nasila? Po raz pierwszy pojawiło się tydzień temu, po badaniu ginekologicznym, potem przestało ma tydzień i od wczoraj znów, coraz większe, coś jak przed okresem. I brzuch podobnie boli jak przed okresem tylko troche mniej. Nie ma śluzu, nie ma wód płodowych. Dziecko się rusza. Jutro dopiero mam wizytę u lekarza, wczoraj byliśmy w szpitalu, zrobili USG i KTG i wszystko ok, odesłali mnie, bo nie było sygnałów że poród się zaczyna. Już wariuje bo nie wiem co robić. Porodu pewnie nie ma, ale takie plamienie chyba nie jest normalne? Jak nie ma śluzu.

Gość gość
to może być symptom rozwierania się szyjki macicy- pojawia się wtedy drobne plamienie - różowe, brązowe. Może też wypaść czop śluzowy - przeźroczysto-krwisty pewnie szczegółów dowiesz się jutro, ale jak widać do porodu coraz bliżej powodzenia:)

Gość gość
Hejo, tu autorka, jestem już prawie 2 miesiące po porodzie i mogę powiedzieć że odpowiedź była prawidłowa- to był symptom rozwierania się szyjki macicy. Plamienie zaczęło się we wtorek, w piątek dostałam bolesnych skurczy, a w niedzielę przed południem urodziłam. Jakby kogoś jeszcze to nurtowało to piszę.

Gość gość
Aha i czop śluzowy odszedł dopiero przed samym porodem.