Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak bym miał około 2 tys to bym mógł usunąć wadę wzroku laserem?

Polecane posty

Gość gość

Uważam ze w przeciągu roku bym kasę mialv

To chyba zależy jaka wada, ale wydaje mi się, że faktycznie ok. 2-3 000. Przynajmniej takie były ceny kilka lat temu. Edit: za "naprawę" jednego oka.

Gość gość
możesz ale nie każdą wadę da się usunąć najpierw idź na spotkanie wstępne i zrobią ci badania i dopiero stwierdzą czy kwalifikujesz się do zabiegu

Gość gość
A to trzeba płacić i jedno oko

Gość gość
Pomyslec ze niegdys korekcja wady byla refundowana przez NFZ

Gość gość
Załóż sobie zrzutkę w internecie to uzbierasz powodzenia.

Gość gość
Ee tam w rok 2 tys nie zrobić mam książeczkę tydzień pracy to około 400 zł miałem 5 tyg w rok a pit jeszcze dobie żeby było 500 plus

Gość gość
Kobiety maja latwiej zarobic w necie , maja do tego takie portale gdzie za kase pokazuja co nieco

Gość gość
Dam radę ; p tylko nie wiem kwalifikacja płatna ? , za 2 tys to chyba dwa oka mam inne też zmartwienia

Gość gość
Mylisz się autorze. 2 tys, to tylko jedno oko i nie wiem, czy ta cena nie jest jeszcze za niska.

Gość gość
co ty, to za jedno oko jest, przejrzyj sobie w necie kliniki okuistyczne w swojej okolicy (oczywiscie najlepiej w jakimś dużym mieście a nie z pipidówy jakiś amatorów) i masz wszędzie od 1500zł w górę ZA JEDNO OKO, plus średnio 200-300zł kosztuje ta pierwsza wizyta wraz z komputerowym badaniem oczu i jakimiś tam jeszcze które pozwolą stwierdzić jaką masz wadę i jaki to typ wady i czy kwalifikujesz sie do zabiegu, więc może zainwestuj najpierw te 200-300zł i będziesz wiedział czy sie w ogóle kwalifikujesz i dopiero potem odkładaj kase. Po za tym polecają zrobić operacje najpierw na jedno oko i jak wszystko bedzie ok to zrób drugie, bo jak ci czasem coś spieprzą to na oba oślepniesz

Gość gość
nie jest to tani zabieg, ale warto odlozyc troche kasy i dac sobie zlaserowac oczy. Ja mialam dosyc gleboka krotkowzrocznosc i do tego spory astygmatyzm w prawym oku - przez to prawe oko mialam laserowane 2 razy. Zabieg mialam okolo 2 lata temu. Przez kilka pierwszych godzin zaraz po zabiegu czulam sie, jakbym miala spore muchy w oczach, ale nastepnego dnia bylo juz w miare ok. Zabieg robilam za granica i wybralam lasik. Mialam do wyboru to albo asla. Po asli oczy sie duzo wolniej goja, bo do 6 tygodni, a po lasiku juz po kilku dniach jezdzilam normalnie samochodem i nie odczuwalam zadnych efektow ubocznych. Tak czy inaczej warto sie nad tym zastanowic - zwlaszcza, jesli ktos ma spora wade :)

Gość gość
Jesli klinika jest dobra i zabieg robi doswiadczony okulista, to nie powinno byc problemow. Przypadki, gdzie ktos traci wzrok na skutek zabiegu sa na szczescie rzadkie. No i fakt, ze najpierw trzeba sie w ogole zakwalifikowac.

Gość gość
Bardzo duża mam wole mieć 2 tys i 300 zł w plecy niż 300 w plecy rozumiecie

Gość gość
Traci wzrok :/ lipa idę się położę zapytam matki jak z tym lekarzem i chce się przespać cały dzień , bo ma nowotwora wyciąć mają i może się nie przerzucać

Gość gość
Nie ma być co oszczędnym widzę