Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opryszczka i obumarcie ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam, podczas obumarcia mojej ciazy, mialam opryszczkę na nosie. Czytalam, ze niebezpieczne dla plodu jest pierwotne zakazenie w ciazy tym wirusem natomiast jesli kobieta jest zarazona przed zajsciem w ciaze i opryszczka pojawia się w jej trakcie, oznacza to ze nie ma ryzyka zakazenia plodu.Ja zarazilam się juz bardzo dawno bo juz wiele razy mialam opryszczkę tylko ze zawsze na nosie, nigdy na ustach, natomiast moj chlopak mial zawsze na ustach. Czy obumarcie ciazy moglobyc spowodowane wlasnie ta opryszczka? Akurat w tym czasie kiedy nastapilo obumarcie mialam opryszczkę. i zwykle mam ją okolo tygodnia.

Gość gość
u mnie bylo tak samo :(

Gość gość
Ja mialam opryszczke na poczatku i nic sie nie stalo. A wczesniej dwa razy poronilam. Mysle ze moglas przechodzic zakazenie innym wirusem moze cytomegalia albo toxoplazmoza bo opryszczka pojawia sie w stanach oslabienia organizmu. Zbadaj sie

Gość gość
Zadnego z wymienionych wirusow nie przechodzilam, bo badania mialam robione, ale podejrzewam ta opryszczke

Gość gość
Ja też miałam opryszczkę na początku ciąży i urodziłam zdrowe dziecko.

Gość gość
Wątpię. Do obumarcia najczęściej przyczyniają się czynniki genetyczne

Gość gość
Opryszczka jest niebezpieczna w ciąży. Osoby z tendencjami do jej pojawienia się powinny stosować profilaktykę i smarować okolice ust odpowiednimi preparatami np. Spirularin HS