Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienie MMR i gorączka pierwszego dnia.

Polecane posty

Gość gość

Podobno występuje około 5-7 dnia. Wczoraj byliśmy z córka na tym szczepieniu i gorączka pojawiła się w nocy i utrzymuje się do teraz. Tak wiec wczoraj w nocy miała 38.8, podałam czopka i zasnęła. Rano miała 38,2, podałam czopka i zmalała do 37,2. Teraz miała 38,3, znów podałam czopka i polozylam spać. Jest strasznie marudna, przy wcześniejszych szczepieniach wszystko było ok. Czy to normalne, że goraczka wystapila juz w pierwszej dobie? Jak długo to będzie trwać?

Gość gość
to jest ta szcepionka 6 w 1?

Gość gość
zmieniaj jej nurofen w syropie i paracetamol a nie o chwile te czopki, z jednym lekiem mozna przedawkowac trzezba podawac na zmiane

Gość gość
Nie, 3 w 1

Gość gość
odczekaj moze to 3 dniówka byc, kontroluj czy nie ma innych objawów

Gość gość
Moja corka zawsze dostaje goraczki 6 godzin po szczepieniu.goraczka zwykle utrzymuje sie u niej ok 8 godzin i potem jest ok.ale ona ma 6 w 1.

Gość gość
Dodatkowo stosowaliśmy jeszcze syrop ibum, który nie pomaga. Poza tym córka jest niejadkiem i każda próba ingerencji w jej usta kończy się histeria. Mycie zebow, witaminy czy syropy, wiec stad te czopki.

Gość gość
Co ma piernik do wiatraka? Ma nadwrażliwość sensoryczną w buzi i dlatego też są problemy np. z myciem zębów. Moja miała dokładnie to samo. A z dzieckiem idź do lekarza. Nie balaś się jej szczepić tą szczepionką?

Gość gość
Gorączka to częsty objaw niepożądany, tak samo jak opuchlizna wmiejscu podania szczepionki. Jeśli nie jest powyżej 39C to trzeba podawać dziecku jakieś leki przeciwgorączkowe, a jeśli wyższa oczywiście też i kontaktować się z lekarzem http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/nop/