Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćP

Małe dziecko i katar

Polecane posty

Gość GośćP

Witam, mam pytanie do wszystkich doświadczonych mam. Jak radzicie sobie gdy u maluszka pojawi się katarek. Czy macie jakiś sprawdzony sposób żeby maleństwu było lżej oddychać?. Pomóżcie.

Gość gość
Oczyszczanie nosa. Nawilzanie powietrza w mieszkaniu. Krople nasivin. masc majerankowa.

Gość gość
Aspirator katarek do odkurzacza jest najlepszy! A do tego maść majerankowa i inhalacje :) Niezawodny zestaw

Gość gość
Stara dobra gumowa gruszka jest niezawodna.

Gość gość
Popieram wpis z gruszką plus otrivin baby

Gość gość
Odciągam- nie za często bo ma podrażnioną śluzówkę, daję wodę morską do noska, olejek eukaliptusowy- kropelka na dekolt, działa rewelacyjnie ale u małych niemowląt trzeba uważać.

Gość gość
Ja przy swoim drugim dziecku zakupiłam w aptece aspirator kin, który ma fajną sylikonową końcówkę.

Gość gość
Czy ktoś jeszcze stosował ten aspirator kin? Nigdy o nim nie słyszałam. Do tej pory tak jak widzę u większości gumowa gruszka była w użyciu. Ale szukamy przecież najlepszych środków dla naszych kochanych, bezbronnych maluszków więc kto wie, może się zdecyduję.

Gość gość
Ja wieszam jakby korale z czosnku pokrojonego na plasterki na lozeczku- wiem ala zabobon, ale katar znika. Kroje ze 3 zabki czosnku na plasterki codzien swieze nawlekam igla nitka i przywiazuje do lozeczka. Pomaga. Jak ktis nie wierzy radze sprobowac- nie zaszkodzi napewno

Gość gość
Również polecam spryskanie noska wodą morską i odciągnięcie wydzieliny aspiratorem do nosa.

Gość gość
Ja zawsze miałam aspirator fride, ostatnio dostałam w sklepie dziecięcym ten aspirator kin..sporo tańszy a tak samo skuteczny i z lepszą bo silikonową końcówką!

Gość gość
Wietrze pokoj wiosna lato jesien zima Gruszka albo frida Paruje lazienke kiedy mala sie kapie i w tej parze siedzi 15 minut codziennie Masc typu wick na noc

Gość gość
ja polecam inhalacje w dzień ,wodę morską , a na noc na bluzeczkę parę kropelek olejku olbas -działają świetnie,a te wszystkie nasiviny i otriviny tylko wysuszają śluzówkę,no i obowiązkowo jakiś aspirator