Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak Wasze maleństwa zachowują się w gondoli? Śpią kilka h?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w bloku i często widzę moje sąsiadki z wózkami i one spokojnie mogą spacerować 2-3 h, bo dzieci tyle śpią. Oczywiście żadnej nie chce się tyle dreptać, a jak przysiadają na ławce, to dzieci czasem się budzą, ale mogą iść do domu, a potem znowu maleństwo do wózka i spacerek. U nas tak nie ma. Moja córka ma miesiąc, wychodzę z nią, kładę w gondoli, w której zaznaczam, że jest jej wygodnie i ma dużo miejsca, w razie słońca jest parasolka, także przyjemnie leży sobie w cieniu. Jak zaśnie mogę chodzić z nią godzinę, ale jeżeli nie uda mi się jej uśpić, to po 15 min zaczyna mi w tym wózku marudzić, a następnie przeraźliwie płakać. Wyciągam ją, biorę na ręce przytulam, odkładam i niestety nie da się, bo płacze. Nie moge przecież tego lekceważyć i czekać aż się wypłacze, bo ma dopiero miesiąc i serce by mi pękło. Co zrobić, żeby dziecko polubiło spacery? Ostatnio wpiełam fotelik w stelaż od wózka i rewelacja, mała obserwowała świat i godzinkę mogłm z nią pochodzić, ale pediatra odradza fotelik za często.

Gość gość
co to jest gondola baby ? to wózek czy jaki chuuj ?

Gość gość
Moje w gondoli głównie spało tak do 5 miesiąca. Oczywiście był ryk przy wkładaniu, ale wystarczyła czasem niecała minuta i spał. Mogłam z nim chodzić nawet 3h i spał. Ja z tych co lubią chidzić. Generalnie to był typ co spał tylko w wózku, w łóżeczku nie było szans. Mam dom z ogródkiem, więc do 8 miesiąca spał w dzień tylko na dworze. W 6 miesiącu przeniosłam go do spacerówki bo w gondoli siadał i bałam się, że wypadnie.

Gość gość
Wkręcaj sobie że gondola nie bo nic nie widzi a fotelik tak bo tyleeee oglada swiata. Prawda jest inna. Dziecko w foteliku ma ciaśniej, jest zgięte i całkiem mu to przypomina środowisko jakie juz zna. Moze ma reflusk czyli ulewa i w pozycji lekko pionowej jest wygodniej. Podnieś zagłówek w gondoli i sprawdź czy chetnie jedzie-obstawiam ze nie bo nadal za wiele miejsca i płasko. Moze juz do spacerówki przesadź.... Boszzz Moje dziekco jeździło w gondoli do 9mc zycia i czy chetnie czy nie...raczej nie bo miało wlasnie refluks i silne lęki separacyjne wiec sporo nosiłam dziekco. Jednak jak zasnęlo to spało sobie wygodnie w gondoli. PS. Corka ma 3laya wiec nie tak dawno.

Gość gość
już wiem co to jest to te nosidełko he lub wózek według google

Gość gość
Mój syn to akurat darł się przez pół dnia bo miał kolki wiec często ryczącego go nosiłam na rękach i pchałam wózek.

Gość gość
chciałbym tak sobie was ponosić na rękach i wypieścić pupcie jęzorem ,mamuśki moje kochane mniam

Gość gość
Heh autorko nie pocieszę Cię. Twój opis idealnie pasuje do mojej córki. Teraz ma 16 miesięcy i nigdy nie polubiła wózka - ani gondoli, ani spacerówki. Od początku spacery to koszmar i walka o przetrwanie. Na szczęście niedawno nauczyła się chodzić to po prostu biorę ją pod pachę i wychodzimy na plac zabaw. Brr nigdy więcej wózka. Córka spała w nim mało i to tylko jak ją kołysałam jak wariatka w tym wózku. Pospała chwilę, potem płacze, marudzenia, co chwilę musiałam dawać jakieś zabawki zawsze było źle bo ona po prostu chciała chodzić. Ale jako noworodek po prostu bardzo mało spała, na spacerach max 20 minut...Jestem wykończona...

Gość gość
Miałam podobnie . Zostawiłam po starszej córce wózek Maxi Cosi Mura. Moj synek nając 2 tyg tak strasznie zaczoł płakać mi na spacerze w tym wozku ze ludzie sie na.mnie patrzyli dziwnie. I nieatety tak było do 2 miesiąca kiedy postanowiłam zmienic wózek. Kupiłam Anex Sport gdzie w gondoli jest materacyk kokosowy i miła bawełna. Od samego początku syn zaczoł przesypiac długie godziny w gondoli na spacerze jak i w domu. Polecam ten wózek.

Gość gość
Ciekawe ile wam płacą za reklamowanie tych wózków anex

Gość gość
Reklama wózków Anex pojawia się we wszystkich możliwych wątkach:-)

Gość gość
Racja jak widzę słowo Anex to już ten wątek omijam z daleka. Reklamować coś też trzeba umiejętnie A nie we wszystkich wątkach anex

Gość gość
Ja wybierałam wózek z mięciutką amortyzacją i wygodną gondolką. Na spacerkach nie ma wtedy problemu ze spaniem bo dzieckiem w ogóle nie trzęsie. Kupiłam Anexa Sporta bo miał najlepsze warunki jezdne. Materacyk kokosowy a nie jakaś sztuczna pianka jak w innych wózkach. Polecam

Gość gość
Mój 2 miesięczny wyskakuje z gondoli by pochustac się na resorach.

Gość gość
W moiej furze - mam Anexa Crossa- jest super. Mam go od dwóch miesięcy bo to nowy model i dziecko poza spaniem na spacerkach, śpi również w gondolce na balkonie. Jest duża więc nie ma problemu z zabezpieczeniem dzidzi przed zimnem.

Gość gość
Kogo obchodzi czolg anex???? Bebetto polecam.

Gość gość
Moj synek uwielbia spac w wózku. Gondola w Anex Sporcie jest wygodna i duża no i ma bardzo dobry kokosowy materac. Natan mój synek bardzo czesto nawet w domu spi w wózku .

Gość gość
rzeczywiście w gondolce Anexa jest wygodnie, bo moja córeczka na spacerku od razu usypia:) Spi około 2 godzin

Gość gość
W gondolce Anexa jest bardzo wygodnie , dziecko śpi na spacerku po dwie godzinki:)

Gość gość
W Anexie dziecko ma wygodnie i jest fajnie zabudowane, więc śpi na spacerku bez problemu

Gość gość
Ja wybrałam Anexa Sport, właśnie ze względu na fajną gondolkę. Dziecko ma tam dużo miejsca, wygodny kokosowy materacyk, także ze spaniem nie ma problemu:)