Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja mama zdradza tate

Polecane posty

Gość gość

Kompletnie niewiem co robić, zacznę może od tego ze nigdy nie miałam zbyt dobrych relacji z moją mamą, choćbym niewiem jak się starała to i tak moi bracia jest przystojniejsi, mądrzejsi i to jej kochane chlopaki ( mimo ze nie żaden nie skończył szkoly i to ja zalatwilam jednemu szkole zaoczna a drugiemu pracę) , ojciec zawsze był za to po mojej stronie, z ojcem byly różne zawirowania bo kłócili się z matką od kiedy pamiętam, później on pił i nie wracal na noc, jak miałam. 17 lat dowiedziałam sie ze moja matka go zdradza, zamiast jechać na weekend do ciotki, albo do pracy wyjeżdżała z bogatym kochankiem, młodszy brat mial wtedy z 8 lat, i to ja się nim zajmowalam bo starszy brat pracowal i ojciec tez, odkrylam prawdę przypadkiem, chciałam wyslac z jej Tel. Smsa do mojej chłopaka i przeczytałam sms- zobaczyłam ze prawie codziennie gadają - poszłam z nią pogadać i powiedzialam ze wiem, dostałam w twarz bo wpadla w histerie ze jestem nienormalna itd. Ale w końcu sie przyznała, powiedziałam żeby to skończyła albo powiem ojcu, błagała żebym nic nie mówiła ze ojciec ją wywali z domu jak sie dowie itd ok uwierzyłam.minelo 10 lat, mój ojciec od jakichś 7 lat wziął sie za siebie, zmienił sie z wyglądu zaczął o siebie dbać, rzucił palenie :) piwo tylko na rybach, za to z matką kompletnie mu się nie układa, ona go wyzywa od ciap, niedorajd, staruchów - tatko ma 60 lat, ostatnio zepsuł sie jej komputer, przyniosła go mojemu mężowi do naprawy, i prosila żeby tam porzadki porobić - w dokumentach i na mailu byly listy od tego jej gacha pisali do siebie i spotykali sie przez te 10 lat caly czas ( wyjechałam na studia wiec zaufalam jej ze to skończyła)ostatni mail byl sprzed tygodnia z linkiem do jakiejś strony z wczasami ze może wyjadą, ze kiedy ona w końcu zostawi mojego tatę ze przeciez są razem tyle lat ( i wymienił dokladnie tyle lat ile ma mój młodszy brat) kompletnie mnie to zszokowalo, niewiem co robic, mój mąż mówi żebym nic nie mowila nikomu ale ja widzę jak ona traktuje mojego ojca i mnie, niewiem nawet czy powiedziec o tym bratu.jestem kompletnie zdołowana

Gość gość
Druga sprawa to to ze zaczela popijać. Wczesniej nie pila w ogóle a teraz ostatnio byliśmy na weselu to na ksie nachlala ze się zataczała, bylo mi za nią. Wstyd, ojcu i braciom tez, później na grillu u znajomych to samo, tak sie nachlala jakby alkoholu nigdy nie widziała.

Gość gość
powiedz bratu

Gość gość
Lepiej nic nie mów, rozpieprzysz rodzinę, każdy bedzie miec do ciebie żal

Gość gość
Ja bym powiedziala tacie.

Gość gość
Ja bym najpierw porozmawiał z mamą, że wiesz o tym. Z ojcem na koncu, bo moze odpowiada mu taki układ.

Gość gość
A ja myślę, że ojciec wie. Wie i nic z tym nie robi bo mu to pasuje. Ona ma gdzie wracać od kochanka, a ojciec ma ugotowane i uprane. No i koszty utrzymania są pół na pół. I tak sobie oboje udają, że jest dobrze. A jak ty powiesz o tym głośno, to będą musieli podjąć jakieś kroki, a to im nie pasuje. Więc zatrzymaj tę wiedzę dla siebie.

Gość gość
21:59 ja też. To matka rozpieprza rodzinę.

Gość gość
Mój znajomy jest jedynakiem. Ma 25 lat. Jego rodzice przestali się kochać i każdy miał kogoś na boku. Ogólnie najpierw zdradził jego ojciec.. Ale to nie ma nic do rzeczy. On nakrył swoją matkę na zdradzie i myślał, ze ona jest okropna bo jej maz charowal na za granicą. Oni by się rozwiedli już jak on był dzieckiem ale dla niego chcieli pełną rodzinę. Postawa bez sensu bo on miał pretensje do matki bo to ją nakrył. Dlatego rodzice powinni być szczerzy z dziećmi. Jak dla mnie Porozmawiaj z matką.

Gość gość
Jestem tak wsciekla na matkę ze nawet mi sie niechce z nią rozmawiać caly czas mi się przypomina ze ona ma ten romans od 18 lat czyli ja miałam 9 jak zaczela, myślałam ze to trwa mniej więcej od 10 , a teraz nasuwa sie pytanie czy mój brat jest synem tego jej gacha, jak tak Se przypomnę zachowanie taty sprzed ostatnich 4-5 lat to wydaje się byc możliwe ze on wie i ma ją i ich małżeństwo kompletnie gdzieś.chciałabym jej wygarnąć wszystko ale boje się ze mnie znienawidzi, i tak uważa mnie za zlo wcielone bo jestem podobna do rodziny ojca ( zwłaszcza jej teściowej, której nienawidzi)kompletnie niewiem co robic mam mentlika w glowie, dobrze ze chociaż męża wtajemniczyłam bo bym oszalała.

Gość gość
Porozmawiaj z matką i powiedz, że wiesz o wszystkim. I daj jej wybór, albo sama o tym powie, albo ty to zrobisz. Miała odwagę mieć kochanka przez prawie 20 lat, to niech poniesie tego konsekwencje. Ja nienawidzę takiego zakłamania. A z tym kochankiem jest jej chyba nie za dobrze. Bo myślę, że gdyby on był super, to twoja matka dawno odeszłaby od twojego taty.

Gość Baska2016ik
Bylam w takiej sytuacji jak ty i mowie Ci z gory powiedz o tym bo twoj tato nie zasluguje na to !!!!!!! Moim rodzice sie rozwiedli tzn moj tato wyrzucil matke do kochanka bylo ciezko ale lepiej to niz jak przychodzila z brudna p***a do domu brzydzilam sie jej! Po pierwsze powiedz mamie ze wiesz i jesli ona sama sie nie przezna to Ty powiesz nie pozwalaj ranic swojego taty.. pewnie o niczym nie wie ktory prawdziwy facet pozwalal by na to ? To kobiety przymykaja oko na zdrady ale facet i Jego duma na to nie pozwola.. nie pozwol na to by to dalej trwalo albo matka sie ogarnie i jej twoj tato wybaczy albo niech idzie do kochasia...

Gość gość
Rozumiem Cie autorko ale patrze na to tez z innej perspektywy,perspektywy Twojej matki. Ten romans trwa juz tyle lat z tym samym czlowiekiem...a ojciec na bank wie i nic nie robi. Skad woesz co robil,gdy nie wracal na noc. Moze tez zdradzil? Moze za pozno soe zmienil i obudzil? Alkohol niszczy rodzine,nie tylko zdrada. Sa dorosli tak jak juz i wy,nie wtracaj sie bo nie wiesz co ona czula przez te noce gdy jego nie bylo a wy byliscie mali. Z tego romansu jak znam zycie i tak juz nie xrezygnuje a z Twoim ojcem tak jak i on z nia jest ze strachu przed zmianami i z wygody. Rodziny juz daeno nie ma.

Gość gość
Jedyne co do niej czuje to cholerny żal i narastającą wściekłość, kiedy chodziliśmy do podstawówki nie mogla przyjechać na 1,2,3 przedstawienie bo byla podobno u ciotki, albo w pracy albo gdzies jeszcze a to gdzieś jeszcze nazywa się Grzegorz, postanowiłam z nią dzisiaj porozmawiać, jestem wsciekla że nas tyle lat oszukiwała, jesli chodzi o ojca to zazwyczaj jak wypil to jechal do swoich rodziców lub na ryby, mój ojciec nie jest typem kobieciarza, za to matka całymi dniami stałaby przed lustrem i sie mizdrzyła, ogólnie nawet jak z mezem przyjeżdżamy to ona biegnie się przebrać w krótką spódnice - taki poprostu tępy charakter ze ona potrzebuje żeby ktos ją podziwiał bo nie może znieść faktu ze się starzeje, zreszta mojej 2 letniej córce kaze mówić do siebie po imieniu, a mi potrafi przy mężu powiedzieć ze urody to ja po niej nie odziedziczylam- i spaslam sie jak swinia po ciąży ( waze 58kg wzrost 170) jestem w stanie olac to ze ona ewidentnie mnie nienawidzi, ale tego ze zdradza ojca tyle lat nie.

Gość gość
Ośmieszysz się tylko :) Powiesz jej, żeby się przyznała przed ojcem a ona ci się roześmieje w twarz i powie: twój ojciec już dawno wie! I co zrobisz?

Gość Baska2016ik
I dobrze konfrontacja musi byc !! Co za pusty czlowiekil mowi ze sie osmieszysz nie sluchaj takich nie mozna tak zyc co to za matka rani dzieci jak chce miec kochasia niech idzie z nim i da twojemu tacie szanse na godne zycie!! Als nawet jesli wie weet co malo wierze Ty sie nigdy nie osmieszysz co za brednie wlasnie pokozesz ze jestes przeciwko ze masz zasady moralne!! Moze ona tak robi bo nikt tego nie poruszyl tylko zostaje to tabu!? Ja swojej matce wykrzyczalam w twarz przy wszystkich co o niej mysle i ze jej za to nie nawidze ze tak nas skrzywdzila o dziwo teraz zyje sama bez kochasia i ma wyrzuty sumienia i dobrze jej tak przynajmniej stala sie w koncu mama ktorej nam zawsze brakowalo!! Nie odpuszczaj i skonfrontuj ja pokaz ze jestes przeciwna i to ona tylko sie osmieszy nie Ty !!

Gość gość
Zostaw temat im. Ty się w to nie mieszaj. Modl się za nią żeby się opamiętała i nawrociła. x To, że Twoja matka ma do Ciebie tak negatwne podejscie może wynikać stąd, że ona w Tobie podświadomie widzi rywalkę bo też jesteś kobietą. Dlatego faworyzowała synów bo córka stanowiła dla niej zagrożenie (młodsza, ładniejsza, mądrzejsza itd)

Gość Baska2016ik
Takiej kobiece przyda sie kubel zimnej wody na glowe wtedy sie moze o pamieta ! Jak Mozna przechodzic obok tego obojetnie ludzie ??

Gość gość
twoj ojciec na pewno o tym wie a na uwagi typu z wygladasz odpowiadaj - ale przynajmniej sie nie k****e majac meza, wystarczy.

Nie mieszaj się bo niezła gnojówka z tego może być może oni maja chore relacje ale to ich trzyma razem. Zajmij się swoim chłopem a rodzica daj żyć.

Gość gość
Rozmawialam z nią, jeśli to można nazwać rozmową, zaczęła ryczec i błagała żebym nie mówiła ojcu i braciom, zaczęła gadać ze to wszystko ojca wina, ze ten Grzegorzto taka jej pierwsza miłość ze jak urodził sie mój starszy brat to myślała żeby odejść ale zaszla znowu w ciążę ze mna i tego zaluje do dzis bo to ją uwiązało przy ojcu , to wykrzyczalam jej ze jest zwykłą szmatą i skoro to ojca wina to niech spi*****a do swojego gacha, dostałam w twarz w i wysz

Gość gość
Co za debilka z ciebie, po cholere sie wtracasz??? Ktos tu wczesniej dobrze pisal ze twoj ojciec tez aniolem nie byl, skad wiesz co robil. Widac ze zycia nie znasz jeszcze. Do czego dazysz?? Jak sie rozejda to kto sie twoim ojcem na starosc zajmie co? Myslisz ze bedzie szczesliwszy jak zostanie sam? Jakos zyli te lata ze soba po co sie wtracac.

Gość gość
Myślę ze będzie szczęśliwszy jak ona przestanie nim pomiatać - kłócą sie bez przerwy, matka go wyzywa, wydaje ci się ze wszystko rozumy pozjadałaś? A ojcem na starość zajmę sie ja, to nie jest żaden problem, aha i sama jesteś debilem,

Gość gość
Moja mamcia też się puszcza, latem widziałem kilka razy jak pieprzył ja kolega z pracy, tata nie wie ale przykro mi z tego powodu, ten facet wychodzi i śmieje się do mnie, albo ze mnie.