Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból zaplombowanego zęba

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem. Otóż miesiąc temu byłam robić zęba, dolną 5. Nagle pojawił się ból, od trzech dni. Jest to ból nawet do zniesienia, ale jest ciągły i promieniujacy. Cała prawa strona zębów, stała się bardzo nadwrażliwa. Plomba raczej założona prawidłowo. Nie wiem czy to nadwrażliwośc, czy może robi się próchnica wtórna pod zebem, albo jakiś stan zapalny. Boli mnie przy ciepłym np piciu, przy zimnym nie. W każdym bądź razie, zastanawiam się czy nie przewiala mnie klimatyzacja. Mam problem z nadwrażliwościa zębów od małego. Plukam zeby dentoseptem od dziś rana, ale poprawy nie widze. Nie wiem czy udać się do stomatologa. Ktoś może miał podobnie i przeszło?

Gość gość
nadwrazliwe zeby to raczej przy zimnym bolą. lepiej idz z reklamacją, bo to moze robic sie jakis stan zapalny. niestety polowa dentystow to partacze.

Gość gość
To prawdopodobnie zgorzel. Idź do dentysty niech otworzy zęba bo tam tworzą się gazy które napierają na przyzębie i dlatego boli.

Gość gość
Ja tak miałam i też z dolną piątką, okazało się, że zrobiła się zgorzel i zapalenie miazgi, a ząb był zablokowany około trzy miesiące temu. Skończyło się na leczeniu kanałowym, nie czekaj i idź do dentysty jak najszybciej, mnie bolało coraz bardziej, do tego stopnia, że tłukłam głową o ścianę.. Nie pomagał nawet tramadol, więc nie rób mojego błędu i póki ból jest znośny szukaj dentysty, bo zdrowy lub wyłączony ząb nie ma prawa boleć.

Gość gość
Miało być zaplombowany i wyleczony, telefon mi tak poprawił.

Gość gość
Czy miałaś robione prześwietlenie tego zęba zanim stomatolog założył plombę?

Gość gość
Hej tu autorka. Ogólnie ból ciągły przeszedł, jest tylko przy piciu bądź jedzeniu ciepłych posiłków. Lekarza mam dopiero 8 września. Przeswietlenia nie robiłam. Standardowo był ubytek, plomba i wsio. Dentosept pewnie trochę pomógł z tym stanem zapalnym, a najpewno jest, bo boli mnie dziaslo i jest bardzo czerwone. Ubytek był duży ale stomatolog stwierdziła w tedy że nie trzeba kanałowki.

Gość gość
Strasznie się boję, czy kanałowe leczenie boli? Co jest najgorzej w kanałowce boli najbardziej? Lepiej wyrwie w pizdu i po kłopocie :)

Gość gość
Na znieczuleniu nie boli, wylecz zęba bo nowy nie odnośnie :)

Gość gość
u mnie leczenie kanalowe bardzo bolalo mimo znieczulenia. Ale to chyba byla dopiero 2 wizyta. Zab mimo leczenia bardzo mnie bolal. Poszlam z reklamacja. Okazalo sie,ze 1 z kanalow nie byl do konca wyczyszczony(zalamany pod zuchwe)i najwidoczniej wczesniej pani stomatolog tego nie zauwazyla.Siedzialam na fotelu 4godziny,mikroskop,zdjecia zeba z kazdej strony,zalozone na buzie szyny itd. Najgorsze bylo jednak to,ze kanal po poprzednim leczeniu jeszcze sie nie zagoil i mialam go tak poszarpanego,ze mimo podania potrojnego znieczulenia plakalam na fotelu. Na szczescie dostalam antybiotyk,tabletki przeciwbolowe i wszystko dobrze sie skonczylo.