Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszka ktoras z was z rodzicami badz tesciami?

Polecane posty

Gość gość

w domu? W jakim stopniu doliczacie sie do rachunkow?

Gość gość
dokladacie sie

Gość gość
50/50

Gość gość
Nas jest 4 na 2 pokojach, rodzice mają 1. Płacimy wszystkie rachunki poza kablówką, bo ojciec ma jakieś widzimisię odnośnie pakuetu, ale mamy multiroom, więc my z tej kablówki też korzystamy. Także my płacimy całość za czynsz, w tym woda i gaz i za prąd, oraz internet. Mamy więcej dochodów niż rodzice. Poza tym mamy dzięki nim świetne warunki a nie musimy płacić za kredyt czy najem. Mamy osobne kuchnie tzn mama swoją oddzielną a my mamy sypialnię dla dzieci oraz swój 20 metrowy pokój z aneksem.

Gość gość
jak mozna rodzicow obarczac kolejnym etapem zycia-maz,zona,dziecko,dzieci? nie dac ludziom odpoczac po trudach wychowania tylko siedziec na glowie?

Gość gość
16:12 nie rozumiesz, ze niektorzy rodzice maja np. duzy dom i pietro z osobnym wejsciem, albo duze mieszkanie w bloku?

Gość gość
mogli rodzice kupić mieszkanie dziecku to by im nie siedziało na głowie; po co wys\rywać dzieci jak sie nie jest bogatym i nie zapewni sie im przyszlosci?

Gość gość
Płacimy wszystko po połowie. Płacę nawet pół raty ich kredytu hipotecznego.

Gość gość
Pisałam o 16.08. Moi rodzice mają duże mieszkanie, którego nie są teraz w stanie sami utrzymać (tata z powodu wypadku zarabia znacznie mniej niż kiedyś) a z którego nie chcą się wyprowadzić głównie z powodu lokalizacji - piękna okolica oraz blisko do obu zakładów pracy. Mają swoje życie i swoich przyjaciół. Nie wchodzimy sobie w drogę, ale wspomagamy ich finansowo. Skoro obu rodzinom to odpowiada to co komu do tego?

Gość gość
16:14 jesli ktos ma normalnych i fajnych rodzicow to co zlego w mieszkaniu w domu w ktorym kazdy ma osobne wejscia? Nie wszystkich stac zeby kupic mieszkanie albo nie kazdy ma ochote brac mieszkanie na 30letni kredyt.

Gość gość
Tylko, że z tymi normalnymi rodzicami to coraz bardziej ciężko. Z ojcami to da się jeszcze dogadać. Bo oni najczęściej mają wywalone na wszystko. Gorzej z matkami. Te to są najmądrzejszymi paniami świata i bardzo często zdarza się, że niszczą małżeństwo córki/syna.

Gość gość
A my mieszkamy z mężem w domu moich rodziców. Dokładamy sie do rachunków 50/50. Pozostałe rzeczy tzn jedzenie i inne raz kupuję ja z mężem raz rodzice. Mamy po 1 pokoju plus jeden pokój stoi nie używany. Mamy jeszcze niedokończone poddasze 2 pokoje. Mamy wspólna kuchnię i łazienkę. To moi rodzice nalegali żebyśmy z nimi mieszkali po ślubie. Jestem jedynaczką. Cały dom przypada mi w spadku. Także nie widzę problemu. Moi rodzice są bardzo dobrzy, nie kłócimy się. Nie ma waśni i niesnasek. Można? Można.. Na początku przed ślubem chciałam kupić mieszkanie ale musielibyśmy wziąć kredyt. Rodzice nam to stanowczo odradzili. Po co się obciążać kredytem na 30 lat skoro mam od nich dom.. A przyszłość jest teraz niepewna. Nie narzekam, jest nam dobrze oby tak było dalej.

Gość gość
16:51 jesli macie dom w miescie gdzie latwo o prace to spoko. Za kase ktora poszlaby na wynajem moze pojsc na edukacje dzieci, podroze itp

Gość gość
Aktualnie mieszkam w domu u rodziców z powodu remontu. Rachunki dzielimy przez ilość osób. Jedzenie każdy sobie. Ale też bez przesady. Jeżeli nie ogarnę się z bułkami na śniadanie albo płynem do płukania mogę skorzystać i nie jestem rozliczana. Działa to w dwie strony.

Gość gość
Do 17:21 to co musiało by pójść na kredyt za mieszkanie, i za czynsz odkładamy na osobne konto oszczędnościowe (okolo 2 tys mies), na czarną godzinę.. Nigdy nie wiadomo co nas czeka w przyszłości. Tak nam rodzice wyperswadowali chęć kupna mieszkania..,, po co się ładować w kredyt jak jest dom?,, lepiej odłożyć te pieniądze, w razie choroby albo innych spraw.. Mam to szczęście że jestem jedynaczką, rodzice ,,zabezpieczyli,, moją przyszłość, dziś kredyt to jak kula u nogi .. Mieszkamy już 2 lata.. Nie pamiętam żeby była między nami jakaś kłótnia.. Koleżanki w pracy mi zazdroszczą bo albo mają zrypanych teściów albo rodziców którzy ich,,wygryzli.. z domu. Musiały pobrać kredyty, teraz splacaja, ledwo przędą, muszą po dwa etaty ciągnąć.. Ledna ma biedaczka we frankach to dopiero tragedia. Jedna pensja idzie na samą ratę i opłaty. Mąż musi 2 etaty brać i jeszcze dodatkowe fuchy, mają 2 dzieci.. Koszmar, współczuję jej