Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W holandi trudno o znajomych

Polecane posty

Gość gość

Ciezko za granica poznac przyjaciol...

Gość gość
a znasz język ? gdzie pracujesz ? bywasz gdzieś na mieście, imprezach ?

Gość gość
Jak pracowałem w Hollandi, to zawsze dopadał mnie tam kryzys w tym sensie, że czulem się tam sam jak palec. Tylko praca i praca. Holendrzy z polakami niechcą się poznawac bliżej i traktują nas, tak jak my Ukraińców w Polsce. Wiem, bo pracowałem tam łącznie 5 lat. Ostatecznie zjechałem do domu i tu przynajmniej czuje sie dobrze.

Gość gość
Tak sie sklada ze jestem korepytorka jezyk mam opanowany ucze Polakow .. mam wlasna dzialalnosc w srod ludzi jestem na codzien.. chodzi o to ze nie lubie holendrow jako ludzi i nie chce i nie umiem sie z nim i zaprzyjaznic sa falszywi i tylko mysla o kasie... do nich nie mozesz zapukac jak sie skonczy cukier kazdego spotkanie musi byc umowione... chodzi o Polakow bo na imprezy nie chodze .. w pracy mamy samych holendrow wiec dlatego ciezko mi znalesx jakies fajne Polki zeby sie zakumplowac ...

Gość gość
No dokładnie w dodatku są mega skąpi, jak cie holender zaprosi do domu to najlepiej przynieś swoją kawe a u niego to sobie możesz najwyżej dojeść zwietrzałe paluszki

Gość gość
No niestety tak jest, byłam w tym kraju raczej turystycznie u znajomej, tani bilecik to poleciałam na tydzień, ona też jest tam samotna, tak jak piszesz Holendrzy unikają Polaków, traktują nas jak obcych z kraju trzeciego świata, biedaków na dorobku, zacofanych ludzi, oni sami nie są towarzyscy, sztywni, bardzo dziwny naród, podobny my jestesmy zamknieci w sobie, ale oni to juz masakra, Szwedzi są podobni.

Gość gość
Hahahah dokladnie a jak ciastko to tylko jedno i nie waz sie zapytaj o 2 ga kawe... dlatego z nimi nie mam ochoty na glebsze znajomosci... Czesem mi przykro bo wiem ze takich przyjaciol jak w Polsce zostawil am juz nigdy tutaj nie znajde ah ah

Gość gość
Ja przez te 5 lat zwiedziłem Holandię wzdłuz i wszerz, pracowałem w Den bosch, Bredzie, Tilburgu, Utrechtcie , lelystadt, Haarlem, Amsterdamie i Hadze, prze biura pośrednictwa, oraz prywatnie. I napisze, wam jedno, że większość Holendrów nie lubi polaków, bo kojarzymy im sie z bieda i Rosją. A sama Holandia składa się z kilku krajów Aruby, Curacao, Surinamu, oraz Antyli Holenderskich i jeszcze kilku. I musimy zrozumiec ich mentalnośc, oni zwyczajnie mają sie za lepszych. A Rodowity Holender prędzej polubi Turka, czy Marokańca niz Polaka.

Gość gość
Masz racje uwazaja sie za lepszych i sa rasistami.. chociaz teraz to najbardziej nie nawidza uchodzcow bardziej niz polakow...potrafia sie o 20 centow upominac.. kiedys kolezanka chciala kupic chips za 1euro i powiedziala mi ze jak dam 50 centow to mozemy zejsc razem masakra... co do polakow tam oni tez sa rasistami tylko slysze obelgi w stosunku do kazdego ktory nie polak a moj facet nie jest polakiem dlatego tez mi ciezko z nimi nawiazac kontakt ..