Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lalki Reborn "sztuczne dziecko"

Polecane posty

Gość gość

Oglądaliście program o sztucznych dzieciach? O lalkach które sa robione na wzór dziecka? Które "oddychają", sa ciepłe i można zamówić taka lalke jak prawdziwe dziecko ze zdjęcia... Jak dla mnie jest to przerażajace... Starsze kobiety (60 plus) robią sobie lalki o wyglądzie wnuka i chodzą z nim na spacery... Czy kobiety które robiły karierę i nagle przypływ uczuć macierzyński a tu za późno...

Gość gość
Dlaczego przerażające? Wszak nikomu to krzywdy nie czyni,ot taka wariacja...

Gość Gość1234569
W maju jak byłam z synkiem w szpitalu to była dziewczynka z ta lalka. Wszyscy myśleli, że to prawdziwe dziecko. Prawdziwy noworodek, główkę trzeba było trzymać, sine usta. Jej matka mówiła, że chyba 700zł za nią dali.

Gość gość
Maz jednej tej kobiety na widok "swojego wnuka" powiedział : wyglada jak byś go z kostnicy przyniosła... I pomyslałam o tym ze te lalki zamawiają tez rodzice którzy stracili dziecko... No może przerażajace to zle słowo poprostu cieżko mi zrozumieć co ma w głowie taka kobieta i czy aby tym sobie nie szkodzi.

Gość gość
Te na zamowienie sa po ok 1500.

Gość gość
Ogladalam i dla mnie to jest przerazajace wlasnie. Zwlaszcza wypowiedz tej kobiety co miala 4 lalki i nie chciala dzieci. Sorry ale dla mnie to nie jest normalne. Nie chce miec dzieci ok fajnie ale zeby kupowac lalki i traktowac je jak dzieci. Jesli ktos kupuje taka lalke np po smierci dziecka, idealnie do niego podobna to znaczy, ze nigdy nie przezyje żałoby. Wiem co mowie, bo sama przezylam smierc niemowlęcia, uczestniczyłam w grupach wsparcia i byly dziewczyny,ktore kupiły lalki. Zadna z nich nie przeszla etapu żałoby, pograzaly sie w rozpaczy coraz bardziej.

Gość GoscSpecialny
Jezus Maria! Teraz nie będę mógł zasnąć! Boję się :(

Gość gość
Do gość 22.40 dokładnie. Tez uważam ze tacy rodzice, na dłuższa metę, szkodzą sobie. A ta z tego programu co miała 4... straszne, jak dla mnie powinna iść do lekarza.

Gość gość
Takie lalki są dobre do szkół rodzenia itp, by uczyć jak zajmować się dzieckiem. Jednak jak podstarzała kobieta sobie takie kupuje, przebiera i chodzi na spacery z wózkiem, jest to dziwaczne. Moja córka oglądała ten program i stwierdziła, że chciałaby taką lalkę :D

Gość gość
Dajcie spokoj. Mieszkam w Anglii, tutaj te lalki kupujom dzieciom! Stalam w kolejce w sklepie a przede mną matka z coreczka i miala taka w wozku dla lalek. Wygladala okropnie, cala droge do domu mialam przed oczami ten obraz...

Gość gość
Ja teraz w tych lalkach nic ładnego nie widzę, córce bym napewno nie kupiła.

Gość gość
Jeśli to komuś pomaga uporać się z tęsknotą za dzieckiem to dlaczego nie.każda z nas jest inna .jedne nie mogą patrzeć ,inne by taką lalkę chciały.sama bym nie mogła ale starałabym się zrozumieć dlaczego i nie potępiać.

Gość Angelika3
Według mnie takie laleczki są znacznie lepsze niż te z nienaturalnymi proporcjami które w nocy mogą po prostu straszyć. Swojej siedmioletniej córce na urodziny kupiłam taką lalkę http://www.niczchin.pl/94-lalki-bobasy-berenguer-hiszpanskie Wygląda bardzo realistycznie i jest przyjemna w dotyku. Córka bawi się nią bardzo ładnie więc nie widzę przeciwwskazań.

Gość Cleo1976
Ciekawe, że wiele kobiet jest tymi lalkami zachwyconych-a mężczyźni są przerażeni.Mówią, chyba słusznie, że "wyglądają jak małe trupki." Jednak jest bardzo wiele lalek o miłym wyglądzie, przeznaczonych dla dzieci.

Gość gość
cio wasz inni obchodzą i ich lalki, co napieprzyłyście bachorów i uważacie, że inni też winni też tak robić, nie każdy jest tak durny, że decyduje się na dzieci i zapieprza do usranej śmierci