Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smsy z numeru 74905

Polecane posty

Gość gość

wczoraj przyszła mi wiadomość o jakiejś usłudze bez nazwy, której koszt wynosi 4 złote i z której mogę się wypisać, wysyłając sms o treści stop. Nie wypisałam się, bo NIGDZIE SIĘ NIE ZAPISYWAŁAM, więc uznałam, że to brednie. Wiecie, jak to wyłączyć w sposób, by nie dać zarobić tym oszustom? Dzisiaj z tego samego numeru dostałam wiadomość: "Bozenko Znamy się z widzenia i bardzo mi się podobasz... Wstydzilem sie zagadac. Ja- wlasna firma, dom samochod- tylko milosci brak. Masz teraz chwilke?" Czytałam trochę o tej niby usłudze i to ponoć naciągacze i zazwyczaj trafiają z imieniem, bo biorą dane z innych stron internetowych - ja zaś mam na imię Zuzanna, więc trochę fail, źle poszukali :D

Gość gość
proszę o pomoc i wskazówki, jak to wyłączyć

Gość gość
Mam podobie wysylają mi esa co dzień zebym doladowal konto bo niema z czego zciągnąć za usluge a ja zadnej niezamawialem.Nieladuje konta i czekam az sie tym zlodzieją znudzi ;-)

Gość Paweł12356
Blokowanie premium nic nie daje. Zabkokowałem wszystko - sms, mms i SUBSKRYPCJE. Przychodzi dalej. Wniosek z tego taki, że pomimo numeru nie jest to subskrypcja (nie biorą kasy za każdy otrzymany sms) a zwyczajne nękanie. Pewnie liczą, że kasę będą zgarniać, jak ludzie będą odpisywać na ten numer (bo to już jest płatne) - w tym za samo wypisanie się, które też jest platne. Już wrzuciłem numer na czarną listę, wyślę też wiadomość do firmy (mailową) z żądaniem informacji skąd mają numer oraz wykasowania go z bazy. Dam też znać do UOKiK i GIODO. Zobaczmy, co to da.

Gość gość
Blokada premium daje to, że nie będziesz mógł wysłać smsa pod płatny numer, krótszy niż 9 cyfr. Czyli... tak, smsy będziesz nadal dostawać, ale nie wyślesz przez przypadek smsa pobierającego kasę z konta lub doliczającego do abonamnetu należności.

Gość gość
Do mnie też przychodzą smsy z tego numeru, zadzwoniłam do operatora i poprosiłam o zablokowanie. Dowiedzialam sie tez że za otrzymywanie nie jest pobierana opłata płaci sie za odpowiadanie na te smsy zastanawia mnie tylko jak zdobyli moj nr telefonu bo podają jakies inne imie. Nie odpowiadajcie na te smsy to moze im sie znudzi.

Gość gość
Jak jesteś dzieckiem to takie coś podpada pod pedofilię. Zgłosić to na policję.

Gość gość
Ja tam jestem zadowolona. Dzięki wiadomościom z tego numeru, poznałam fantastycznego faceta!

Gość gość
Mi czasami zdarza się odpisywać na wiadomości z tego numeru, jednakże nic do nich nie mam. Zazwyczaj rozwija się z tego fajna rozmowa.

Gość gość
jestem podobnego zdania, jak osoba wyżej :-P

Gość gość
Uwaga,naciągacze sie reklamuja. Ja dostałam",ze widział mnie w sylwestra,przechodził obok,w granatowym garniturze,a ja wyglądałam obłędnie,a nr mój ma od Ani. "Padłam jak to przeczytałam,w sylwestra to ja spałam,bo rano do pracy szłam.A najlepsze z ta Anią,najpopularniejsze imie to mysleli ze tafia.

Gość gość
Czy ja wiem, czy tace naciągacze? Jak ktoś nie chce, to nie odpisuje - i tyle. Ja, traktuję to jako fajną zabawę.

Gość gość
nie musicie przecież na te smsy odpisywać. nie będzie wtedy żadnego problemu.

Gość gość
Jestem samotną kobietą. Otrzymuję te wiadomości od trzech miesięcy i nie są dla mnie jakoś szczególnie uciążliwe. Wręcz przeciwnie. Lubię je.

Gość gość
Czy dzięki tym SMS-om uda mi się znaleźć miłość? Czas pokaże...

Gość gość
Mi się udało! 3mam za Ciebie kciuki!

Gość gość
Hahaha,fajna zabawa,nie ma co. Znam fajniejsze a przede wszystkim tansze zabawy. Nie widze w tych śmiesznych smsach nic zabawnego,no chybaze ktos ma 13 lat. Takze nie reklamuj tu tego goowna,na kafe kazda swoj rozum ma i nie takich naiwniaczek.

Gość gość
a ja z buta napertalam komurę i ide spać

Gość gość
Nie wiem dlaczego uważacie, że to kłamstwo... Te wiadomości, to sens mojego życia...

Gość gość
Widać, że na tym forum również są naciągacze:)

Gość gość
Mi te wiadomości zupełnie nie przeszkadzają, lubię je...

Gość gość
Ja napisałam na e-mail podany w regulaminie ( reklamacja(małpa)najlepszewrozby.pl) : Dzień dobry, Na podstawie informacji zawartej w regulaminie zamieszczonym na stronie www.e-reg.eu (regulamin serwisu anons - sms na numer 72905 oraz 74905) drogą e-mailową zgłaszam brak zgody na przetwarzanie w jakikolwiek sposób mojego numeru telefonu (tj. ... ... ...). Oświadczenie o usunięciu danych osobowych Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133, poz. 883 o ochronie danych osobowych, Ja niŜej podpisany/a zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite ich usunięcie z „Bazy Danych Klientów Mobile Marketing Center Sp. z o.o." Uprzejmie proszę o poświadczenie faktu usunięcia moich danych drogą e-mailową. Na Państwa reakcję oczekuję 7 dni od daty wysłania e-maila. W przypadku niezaprzestania wykorzystywania moich danych, sprawę skieruję na drogę postępowania sądowego. Z poważaniem

Gość Marenus
Jeśli nie chcecie otrzymywać tego typu wiadomości, nie odpisujcie na nie. Mi nie przeszkadzają. Mam nadzieję, że dzięki nim uda mi się znaleźć tego jedynego.

Gość gość
Boże święty, nawet na kafe wysłali swoich robotników, żeby pochlebne komentarze o sobie wypisać... wam już nic nie pomoże złodzieje, podam was do sądu za molestowanie, pajace!!!

Gość gość
U mnie trafili z imieniem! Zaskoczyło mnie to, ale widząc numer wiedziałam, że coś tu nie tak. Nie odpisuję, nie wypisuję się, bo do niczego się nie zapisywalam. :)

Gość gość
Ja też dziś dostałam sms-a z tego numeru o treści jaką na forum wielokrotnie cytowano. Byłam poza domem, nie miałam dostępu do laptopa, ale tak sobie pomyślałam, że jeśli "znamy się tylko z widzenia", to skąd wie jak mam na imię;) i zna mój numer telefonu? A jednocześnie ten numer telefonu nadawcy... Pięciocyfrowego nikt nie używa prywatnie! Wpisałam w Google i w ten sposób tu się znalazłam. Oczywiście na sms nie odpisałam, bo nie widzę w tym nic zabawnego, zwłaszcza jeśli ktoś zarabia i bawi się moim kosztem. Dziewczyny i kobietki nie łudźcie się, że tą drogą znajdziecie miłość swojego życia, nie bądźcie naiwne! Ja po prostu zablokowałam w telefonie ten numer. Jeśli ominie blokadę i przyśle kolejnego sms-a, zwrócę się do mojego operatora.

Gość gośćbabcia mocherowa
od tygodnia dostaje te głupie sms mam blokade w telefonie wiec blokuje sama i co z tego, przychodzi z nowego nr /74905/73809/73837itdrozmawiałam z operatorem i tylko mogą zablokowac konkretne nr,tyle to i ja mogę telefon mam w plusie.

Gość gość
Już tu pisałam. Otrzymuję sms-y około 2 tygodni, blokuję, kolejny przychodzi z innego numeru (72905, 73837, 73809 itd). wszystkie oczywiście pięciocyfrowe, znów blokuję i "zabawa" trwa...Oczywiście nie odpisuję. A te osoby, które odpowiadają uprzedzam, nie zdziwcie się,jak przyjdzie rachunek za telefon, każdy sms kosztuje 4 zł

Gość Jurek Baton
To zaczęło przekraczać wszystkie granice. Wysłałem maila do MMC i czekam na odpowiedź. Maila zachowałem. Jeżeli nie wyłączą - zgłaszam to.