Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tolerancja to klamstwo

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio glosno o napadach na Polakow w Wielkiej Brytanii. Moi rodzice mieszkaja tam juz od 10 lat (dodam, ze nie byli ofiarami napadow na tle rasistowskim) i ja z tego wzgledu wiele razy tam bywam, wczesniej pracowalam. Musze przyznac, ze Anglicy to nietolerancyjny narod. I ja sie temu nie dziwie, bo bardzo duzo naplynelo do nich imigrantow. Polacy, Litwini, Pakistanczycy, itd. Z ta roznica, ze Litwini, Lotysze, Polacy tam pracuja, chca normalnie zyc. A niektore narodowosci zeruja na socjalu. Odsetek Polakow pobierajacych zasilki jest znikomy w porownaniu do innych nacji. Sam rzad WB to przyznaje. Mysle, ze glowna przyczyna Brexitu byl wlasnie niepohamowany naplyw ''obych'' na Wyspy. I o ile emigracje w granicach Unii uwazam za dobry pomysl, to wpuszczanie masowo ludzi z innych kontynentow, a przede wszystkim o calkiem roznej od naszej kulturze, uwazam za czysta glupote. Nie wiem czy macie takie samo zdanie jak ja ale kraje sie radyklaizuja, zaczynaja przychylniejszym okiem patrzec na partie prawicowe, ludzie maja dosc multikulti i to widac. Lewacka ideologia nie zdala egzaminu, nie da sie z ludzi wykorzenic ich narodowosci, przyzwyczajen, kultury. Ludzie w calej Europie coraz wyrazniej zaczynaja manifestowac swoja narodowosc, tradycje. Mysle, ze w niedalekiej przyszlosci beda niezle zamieszki na Starym Kontynencie na tle narodowosciowym. Ludzie sie przebudzaja, nie chca byc bez tozsamosci. Szkoda, ze cierpia na tym Polacy (ostatnie przyklady atakow), bo to nie my jestesmy przyczyna. Jako obywatele Unii mamy prawo podrozowac w obrebie jej granic. Powodem sa Ci, ktorzy obywatelami Unii nie sa, ale im nie mozna nic zrobic, bo bedzie sie oskarzonym o rasizm. Polakami nikt sie nie przejmuje. Nie jestem zwolenniczka PiSu, ale mysle, ze w obecnej sytuacji, w jakiej jest Europa, nie mogl nam sie nikt lepszy do rzadzenia trafic. Dobrze, ze u wladzy sa politycy sceptyczni co do pomyslow Zachodu. Podoba mi sie ich reakcja- raguja tam, gdzie na Polakow leca obelgi i zniewagi. Chocby ustawa, ktora nakazuje karanie wiezieniem za uzycie zwrotu ''polski oboz koncentracyjny''... Dobrze, ze ktos sie za to wzial. I jeszcze jeden apel: ludzie, nie wstydzcie sie, ze jestescie Polakami! W tamten weekend bylam z mezem i rodzicami w Krakowie. Jesli ktos twierdzi, ze Polacy to alkoholicy i chamy, to nie widzial chyba pijanych Anglikow. Ja sie napatrzylam- na oko 25-26 letni chlopak, pijany w trzy doopy, w bialych spodniach, a w kroku zolto... Bo sie zwyczajnie zesral. I tak chodzil po Krakowie. No ale im mozna, bo sa z Zachodu... Moze mysla, ze to u nas standard, ale powiem szczerze, ze nie widzialam tak pijanych Polakow. Duza wieksza kulture osobista prezentujemy. Zapraszam Was do dyskusji. Powaznej, bez obelg, dodam. P.S. dodalam przez przypadek temat w ogolnym, ale wole tu. Mniejsze prawdopodobienstwo glupich odpowiedzi ;)

Gość gość
Odsetek Polakow pobierajacych zasilki jest znikomy w porownaniu do innych nacji x hahahaha Polacy przodują w braniu zasiłków :D