Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo staraliście się o trzecie dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Planujemy z mężem postarać się o trzeciego malucha. I tak się w związku z tym zastanawiam, czy na podstawie pozostałych ciąż (czasu zachodzenia w nie) mogę sobie założyć ile czasu zajęłoby nam staranie o to trzecie :) Czy raczej nie ma w tym temacie takich prostych wniosków. Także uprzejmie proszę o wpisanie jak długo staraliście się o swoje pociechy :)

Gość gość
częściej w dupke było poprostu

Gość gość592
A ile odstępu jest między twoimi dziećmi ja z mężem starałam się 2 lata

Gość gość
co za durne pytanie jakby to od czasu a nie innych okolicznosci zalezalo.

Gość gość
ja pierdolę, trzecie dziecko, nie do zajebania

Gość gość
Tu autorka :) Mam 4-latkę i 2-latka w domu. Pytanie nie jest aż tak głupie - po odpowiedziach można by zobaczyć czy jest pewna zależność, czy nie bardzo. W zależności od płodności danej pary jedni czekają dłużej, inni krócej. Tak myślę. Dlaczego piszecie nie na temat? Pytanie było do rodziców co najmniej trójki dzieci o czas starania o nie. Dziękuję za odpowiedź gość592 :) A o pierwsze i drugie dziecko też tak długo musieliście się starać?

Gość gość
ja wpadłam z 3 - cim, a teraz staram sie o 4-te. pomiedzy 2 a 3 jest 2,5 roku różnicy

Gość gość 592
Nie pierwsze dziecko było nieplanowane urodziłam mając 15 lat drugie 5 lat później ale planowane a 3 dziecko też planowane no i niestety długo się staraliśmy i nam się udało :-)

Gość gość
przeciez to nie zalezy od kafetarian ile czasu ty bedziesz sie starac!

Gość gość
Sama sobie zadajesz i odpowiadasz na pytanie.

Gość gość
15 lat pierwsze dziecko, ja pieprzę, ale patologia

Gość gość592
gość 18.05 pierwsze dziecko było nieplanowanie i to nie jest patologia

Gość gość
U mnie za każdym razem przy pierwszym cyklu bez zabezpieczeń i do końca. Pierwsze i trzecie właściwie po jednorazowym pełnym stosunku w cyklu... Tyle na temat zaburzonej płodności przy tabletkach i latach starań o ciążę. Stosunek przerywany działał u nas jako metoda antykoncepcyjna, chociaż był w czasie kiedy się liczyliśmy z wpadką, tzn. po odstawieniu tabletek.

Gość gość
gratuluję płodności :) wiadomo, że to ile czasu zajmą nam starania nie zależy od was :D Ciekawa jestem po prostu czy jest coś takiego, że o ktoś zachodzi w ciąże w pierwszym/drugim cyklu to i mu tak "zostaje" albo jak ktoś się stara około roku, to o każde kolejne dziecko też musi ileś tam miesięcy się starać. Ot tak, zwykła ciekawość. Nie rozumiem tych nietematycznych odpowiedzi. Po co w ogóle tutaj piszecie nie na temat. Chyba kiepskie forum wybrałam na takie - dość proste - pytanie. Za odpowiedzi na temat bardzo dziękuję :)

Gość gość592
Autorko ja o 3 dziecko starałam się 2 lata i uważam że było warto to nie zależy od czasu tylko od chęci fakt 1 dziecko było nieplanowane ale dziś mam 10 cio letniego syna który jest szczęśliwy nie poddawaj się ze staraniem o kolejną dzidzię