Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tak sie zachowuje osoba, która kocha?

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego, że mam traume do psychologów z dzieciństwa. Miałam bardzo duże problemy odnośnie kontaktów społecznych, dlatego często chodziłam na wizyty, nie wspominam ich miło niestety. Od czasu do czasu zdarza mi się mieć stany depresyjne, przeważnie wtedy jestem pozostawiona samej sobie, bo mój chłopak P. zamiast mnie wesprzeć, wysyła mnie do psychiatry, twierdząc, że on nie może mi pomóc, bo musi to zrobić specjalista. A ja szcdzerze mówiąc, potrzebuję wtedy po prostu czyjegos ciepła, potrzebuje czuć się kochana, żeby na nowo rozkwitnąc i pokonać złe myśli. Niedawno była sytuacja, że P. prawie ode mnie odszedł, mówiąc, że nie zniesie moich humorków i postawł mi ultimatum - albo zapisze się do psychiatry albo on odejdzie. Zgodziłam się, bo nie chciałam go stracić. Jednak bałam się, wiem, że to głupie, ale doswiadczenia z dzieciństwa sprawiły, że nawet myśl o umówieniu się tam jest przerażająca. Powiedziałam, żeby on mnie zapisał, bo ja nie mam odwagi i tak wynikła taka rozmowa; P: Jutro po pracy napisze do Ciebie smsa czy sie umowilaś, jeśli nie to bede wiedzial ze mialas mnie gdzieś i bez słowa już nie chce Cie wiecej znać. K: To umow sie ze mna do psychologa. Ja sama sie nie umowie. P: JA nie bede sie z Toba bawił w kotka i myszke Dobra to Twoja sprawa, mialas tyle czasu Jutro napisze jak nie to serio, klne sie na boga ze bede tak stanowczy i nie bede chciał Ci znac i Cie znienawidze K: Wiesz co nie wiem, jak moglam z toba byc skoro jestem dla ciebie dobra, a ty piszesz ze mnie znienawidzisz. Ja bym najgorszemu wrogowi takiej rzeczy nie napisala, nikt mi nigdy nie napisal nic tak przykrego, nawet ojciec, bo po nim przynajmniej wiedzialam, czego sie spodziewac. P: Jeśli jutro sie nie zapiszesz to nawet nie wiesz jaka mi przykrosc zrobiłaś w zyciu jedna z gorszych jakie doswiadczylem, Twoja sprawa, nie bede Ci juz odpisywał do jutra do 16. Prosze Cie nie pisz bo nie mam ochoty czytać tego co piszesz i Cie zablokuje K: Powiedzialam ci ze tam pojde jesli ty mnie zapiszesz, bo ja nie mam odwagi, zeby to zrobic. Nawet nie wiesz jaka ty mi zrobiles przykrosc tym co napisales, tez najgorsza w moim zyciu i z jakiego powodu? Bo boje sie zapisac do psychologa? P: Mowie zebys nie pisała... ja pied*** za grosz inteligencji Czy to ze mną jest coś nie tak? Czuję się strasznie zraniona tym, co napisał...

Gość gość
po prostu idz do tego psychologa,jak nie pójdziesz to on Cie zostawi ,musisz przemóc strach ,jedzą tam żywcem?

Gość gość
idiota poy*****. ja bym wziela za wszarza i do 5 psychologow zapiasala - cos na stalking by mu zapisali.

Gość gość
albo go oszukaj że jesteś po wizycie i bądź już wesoła i nie marudna i nie zrzędliwa i nie depresyjna i nie ssąca oplatająca dręcząca obciążająca czyli nie do strawienia ,to udawaj

Gość gość
Oboje się nie kochacie tylko jeden na drugiego przerzuca odpowiedzialność.

Gość gość
jak mozna lazic za kims jak kot z pecherzem i wszedzie gdzie sie da sledzic

Gość gość
Na twoim miejscu poszukałabym jakiegoś dobrego terapeutę nie psychologa.

Gość gość
ten co o Eleni dzis napisal, niech ten sobie szuka najlepszego specjalisty jakiego sie da, jakiegos profesora najlepiej. zal

Gość gość
ja bym go nie chciala.

Gość gość
ja tez. ktos kto jest zaburzony niech zacznie od zdzbła w swoim oku..

Gość gość
Zamiast rozkminiac czy tak sie zachowuje osoba, ktora kocha, rusz zad do psychologa, jesli zalezy Ci na zwiazku (z kimkolwiek). Mialem do czynienia juz z osobami z depresja i rujnuja one zycie calemu swemu otoczeniu, przez swoje chore zachowania. Nie ma sensu sie z nimi wiazac. Niech sobie siedza same az do wyleczenia.

Gość gość
a nie widzicie, ze ten chłopak wyczerpał juz wszystkie argumenty i robi jedyną rozsądną rzecz, jaką może? zmusza ją, by przejęła odpowiedzialność za własne życie. tak się robi z alkoholikami i hazardzistami... albo sie leczysz albo za drzwi...to jedyne wyjście.

Gość gość
jak ci na nim zalezy to idz.

Gość gość
chyba nic nie bedzie z tego zwiazku