Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko nie chce spac w dzień pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Moja 3 - miesięczna córka nie chce spać w dzień, próbowałam wszystkiego , leżak, bujak, hustawka, na rękach nosimy ale w granicach normy:) karmie ją piersią je tak mniej wiecej co 2,5- 3,5 godz . Najada sie, nosze ją do odbicia, odbija jej się zaczyna przysypiać i śpi dokladnie z 5 min,zabieram ją ze sobą kiedy gotuje , sadzam w lezaczku bo kiedy mnie nie słyszy i nie widzi zaczyna krzyczeć ,czasem pobawi sie na playmacie, wlaczam jej pozytywkę, zawieszam zabawki, i pędzę do kuchni robic obiad zerkając co minutę jak sie bawi, pobawi sie max 15.in i znowu mnie "woła" na spacerze tez nie śpi, potrafi leżeć w gondoli patrzeć na mnie lub bawić sie wiszącą zabawką lub plakac , dodam ze spacer trwa godzinę czasem półtora, w wózku spala przez pierwsze może 2-3 tyg później jej się odmieniło, czasami przez caly dzień ma 3x drzemka po 10 minut, wiem ze z czasem jak dziecko rośnie spi coraz mniej ale moje nie spi wcale, staram sie ja klasc na brzuszku bawic na playmacie, przytulamy sie, czytam jej śpiewam, pokazuje zabawki grzechotki, staram sie ją zmęczyć, i nic, za to w nocy śpi bardzo grzecznie 19.30 jest kapiel, po kąpieli jest karmienie i zasypia codziennie tak 20-20.30, wstaje o północy jeść, i później okolo 4 kolejny raz je i spi do okolo 6.30-7 myślicie ze to normalne ze ani jedna jej drzemka nie trwa wiecej niz 20 min?

Gość gość
Tak normalne i przejsciowe. Mój ma 8miesiecy i mu się co trochę zmienia. nieraz nie śpi wcale A innym razem pół dnia w lozeczku choć sen nocny zawsze taki sam. za dużo się dzieje w pierwszym roku- jak nie urok to sraczka.

Gość gość
Miałam podobnie u mnie to przez alergie dzieci nie mogły spać, lub zbyt małko się najadały po piersi dawałam butelkę z mlekiem i odrobiną kaszki, albo bujałam dziecko w wózku aż zasneło co trwało dość długo. Moje dzieci nie były śpiochami jak ja innym matkom zazdrościłam że ich dzieci spały po kilka godzin

Gość gość
Miałam podobnie u mnie to przez alergie dzieci nie mogły spać, lub zbyt małko się najadały po piersi dawałam butelkę z mlekiem i odrobiną kaszki, albo bujałam dziecko w wózku aż zasneło co trwało dość długo. Moje dzieci nie były śpiochami jak ja innym matkom zazdrościłam że ich dzieci spały po kilka godzin

Gość gość
Kasze dawalas noworodkowi? To pieknie musialas mu jelita zepsuc. Ale najwazniejsze, ze mama miala chwile spokoju. Smutne to.

Gość gość
Autorko, kup chuste lub sprobuj dziecko wycszyc, polozyc obok cos ze swoim zaachem np szalik.

Gość gość
tu autorka.No właśnie w chuście nie lubi za bardzo mamy nosidełko babybjorn- bardzo wygodne i od 2 tyg uzywamy, bardzo lubi w nim spacerować, nawet przysnie na 10 min ale tylko wracam do domu i otwiera oczy odrazu, u męża na rękach lubi byc albo sie bawi z nim na playmacie ale tez zero spania, póki co dostaje pierś tylko i do 5 mies. Planuje dawać tylko pierś

Gość gość
Próbowałam tez lezec z nią, lub wkładać do łóżeczka pieluszke albo chusteczkę ktora pachnie mlekiem , nic to nie daje, poprostu otwiera oczy i kolysanie w wózku, bujaku czy na rękach nic nie daje

Gość gość
Przechwalilam swojego bobaska, dzis budziła się w nocy co 2 godz do karmienia, piersi miałam z 2 dni temu strasznie twarde i obrzekniete ( jakby nawał pokarmu znowu) a dzisiaj znowu miękkie, myślicie ze to może być kryzys laktacyjny?? Lub moja dzidzia przechodzi skok rozwojowy?