Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test na depresje

Polecane posty

Gość gość

Wielu ludzi za przeproszeniem pieprzy "mam depresję", a nie wiedzą co to jest prawdziwa depresja. Jeśli masz problem i podejrzewasz, że może to być poważna sprawa, trwa to dłuższy czas, to przeczytaj ten wpis: http://blog.hepika.pl/pozostale-wpisy/objawy-depresji-test/ UWAGA: nie trzeba podawać żadnych numerów telefonów, żadnych adresów e-mail, nie trzeba się nigdzie logować, nic. Wszystko robi się na własnej kartce papieru

Gość gość
Masz całkowitą rację. Ludzie często przesadzają. Mają głupie stresy i nic z tym nie robią.

Gość gość
Na wszelkie stany depresyjne, spadki nastroju, nerwy, etc. Polecam nagrania relaksacyjne. Jakiekolwiek. Ja na przykład słucham sobie gerelaxis http://gerelaxis.pl , ale są też np. nagrania z afirmacjami http://hepika.pl i wiele innych (hipnoza mp3). To coś nietypowego, ale bardzo pomaga się odstresować.

Gość gość
Też lubię różne niekonwencjonalne rzeczy, bo tabletki są na wszystko, ale jak ryją banię, to szok.

Gość gość
5 – 6 tak – sytuacja nie musi być aż tak poważna jak Ci się wydaje. Być może to problem natury psychologicznej i cała terapia ograniczy się do wizyt z psychologiem. Mimo wszystko warto zasięgnąć porady specjalisty, bo masz objawy depresji, które warto dokładnie zdiagnozować. Mnie wyszło raczej chvjowo...juz tak od roku mam, a moze ten test jest jakis dvpny.. sama nie wiem. U psychologów byłam juz dawno temu, u róznych, raczej niewiele mi umieli pomóc. Może problem leży w złym funkcjonowaniu czakr :o

Gość gość
Powiem Ci tak, test jak test. Żaden test w 100% ci nie powie co masz. Ja miałem nerwicę - depresyjną. Nie wiadomo skąd, nie wiadomo czemu. 2 psychiatrów (jeden na fundusz i jeden prywatnie) i 2 psychologów (jeden na fundusz i jeden prywatnie) męczyli się ze mną z pół roku. Wydałem na prywatnych z 2000 zł. W sumie stosowałem te terapie i jakieś podstawowe leki, ale przeszło mi. Tych odmian nerwic i depresji są setki. Pomyśl nad zmianą trybu życia, bo to mogą być hormony, to mogą być niedobory, to może być jakaś konkretna rzecz, które cię dominuje (praca, związek, jakaś bolączka sprzed lat).

Gość gość
U mnie się sprawdziło, na szczęście jestem w stanie dość dobrym.

Gość gość
Też potwierdzam, że test prosty i ciekawy. Najbardziej mnie wkurzały takie testy, że robisz, a na koniec musisz podać numer telefonu i wysłać smsa. I ktoś się na to nabierał. Ale to nie jest nic z tych rzeczy.

Gość gość
JA raczej zdrowa, ale zbliża się jesień, w sumie już jest, ale taka prawdziwa idzie i tego się boję.

Gość gość
Fakt w jesień się bardzo dużo wysypuje osób z tego typu przypadłościami

Gość gość
Bo at cholerna jesień tak działa. Mało słońca, mniej ludzie wychodzą na dwór i w głowach się pojawiają głupie myśli.

Gość gość
Dlatego trzeba biegać i ćwiczyć, to bardzo pomaga.

Gość gość
Mi wyszło z testu pół na pół. Sama nie wiem czy to poważna sprawa czy też nie.

Gość gość
9 i nic z tym nie zrobie ;d

Gość gość
Z 9tką nie czujesz się fatalnie?

Gość gość
fatalnie to mało powiedziane ale mam juz dosyc pielgrzymek po lekarzach i bycia królikiem dosw farmaceutów,czuje sie na tyle zle ze po prostu nie mam siły walczyc ,ba! ja nawet sie nie zabije bo to wymaga troche wysiłku,ale najbardziej boli postawa bliskich. to mówieniez ironią przy nastoletniem dziecku ze "ooo mamusia znowu chora wiec syf w domu"

Gość gość
Rozumiem Cię doskonale, bo świat nie ma pojęcia co to jest stan depresyjny, jeśli ktoś tego nie przeżył, ale nie muszę opisywać. Klepanie po ramieniu i gadanie "będzie dobrze", a niewiele się zda. Ja Ci powiem z mojego doświadczenia. U mnie od ponad 1,5 roku jest super. To przyszło, wymięliło mnie konkretnie przez rok, ale krok po kroku udało mi się wyjść. Trzeba było trochę w życiu pozmieniać. Jak czytasz książki, spróbuj od niechcenia przeczytać coś o Mindfulness. To nie są drogie rzeczy - książka może 20 - 30 zł. Mi to dość sporo pomogło. Jeśli możesz pisać na komputerze, to pocieszę Cię, że jest całkiem nieźle. Ja miewałam stany wręcz katatoniczne. Najgorsze jest to, że dopadło mnie bez konkretnego powodu.

Gość gość
medical research: pramolan i seronil (refundowany)i to trzeba wykupywać koło 2 lat i koncerny i ich gadające głowy się cieszą