Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalaala

alimenty

Polecane posty

Gość lalaala

Mąż ma działalność gospodarczą. Powiedział ze jak pójdę do sądu to tak zrobi żebym dostała jak najmniejsze alimenty. Wiem ze będzie ukrywał dochody. Zostawił mnie dla kochanki i powiedział ze g****o dostane. Czy można coś z tym zrobić bo zarabia około 10-12:tys z czego połowę placi kredyt na firme

Gość lalaala
Ilość dzieci 3

Gość gość
może idź do prawnika a nie na kafe pytaj

Gość lalaala
Ide za jakiś czas ale może ktoś wie jak to wyglada

To wygląda tak: znając życie nie pracujesz i myślałaś, że jak złapiesz gościa z firmą na dzieciaka, to już jesteś ustawiona. A tu zonk:) Zamienił Ciebie na lepszy model.

Gość lalaala
Pracuje ;-)

Gość gość
idz do jakiegos dobrego prawnika.w koncu alimenty dzieciom sie naleza.nikt ci laski nie robi,a maz nadal z Toba mieszka?bo jak nie to ja bym od razu zakladala sprawe o rozwod i alimenty razem.

Gość gość
Postrasz go że sie zwalniasz z roboty i dostaniesz wtedy z funduszu. Jak dług urośnie do ok 20 tys to pójdzie siedzieć. Mój eks też zaniedługo idzie do pierdla za alimenty :) Poza tym nagrywaj każdą rozmowe na dyktafon

Gość gość
bomba:D

Z prawnikiem powinno Ci się udać ustalić jakąś strategię. Wydaje mi się, że fundusz też będzie dociekał. Oczywiście jak dług urośnie, to komornik wkroczy. Ale dużo więcej dowiesz się z porady specjalisty, najlepiej jakiegoś prawnika biegłego w sprawa alimentacyjnych.

Gość gość
APEL Panowie, nie płaćcie alimentów!!! Tzn. wpłacajcie regularnie jakieś minimalne kwoty np. 20 zł miesięcznie aby nie wyczerpać znamion przestępstwa uporczywego uchylania się od płacenia alimentów! Wówczas nikt was do więzienia nie zamknie! Koniec z utrzymywaniem darmozjadów! Do roboty tłuste pasztety!

Gość gość
Hehe te twoje śmieszne wpłacanie 20 zł nie uchroni cie przed pierdlem :) Trzeba było siedzieć przy kobiecie i ją kochać skoro już się założyło tą rodzine. Czemu wy faceci jesteście tacy niedojrzali i uciekacie?

Gość gość
u mnie w okolicy był przypadek ze facet zabil swoja bylą bo dręczyła go alimentami i dostał 10 lat:P

Gość gość
No i se zyebał życie. Zamiast kochać wolał zabić? Chory typ. Teraz to już go żadna nie bedzie chciała. Dzieciorób,alimenciarz i morderca.

Gość lalaala
Mąż ze mną z mam nie mieszka wyprowadzil się około 3 tyg temu do innego miasta. Z dziećmi chce mieć częsty kontakt chociaż wcześniej najmłodszym nie zajmował się nie liczą 2 razy w gole. A dwójką sporadycznie.

No to dzięki Bogu, że masz pracę. Ale z tą zamianą na lepszy model to prawda, co? :) Faceci są wredni, tak samo jak baby:) Ale nic to, piękną pogodę mamy za oknem :p

Gość lalaala
Tak zmienił na młodszy model. Nic nie poradzę ze wg niego taka nie dobra jestem. Ze zostawił mnie z trójka a sam robił co chcial. Moja wina bo mu na to pozqalalam to później juz nie miał zahamowań. To nie jego pierwsza zdrada . Jedna wybacz ona druga nie udowodniona a na trzecią zbieram dowody

Powiedz mi, jak Ty to zniosłaś. Dla mnie zdrada, to 5 min na spakowanie się i adios. Pewnie człowiek się zastanawia co z dziećmi. Ano nic, tak samo muszą się dostosować do nowej sytuacji jak rodzice. Takie jest życie. Na bank chciało ci się żygać na widok męża gdy się dowiedziałaś o tym jak Ciebie zdradzał, co?