Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucy06

Ciąża czy cos innego?

Polecane posty

Gość lucy06

Ponad rok temu odstawiłam tabletki anty. Od tego czasu mam bardzo nieregularne cykle (28-50 dni). W tym miesiącu miałam przez tydzień prawdopodobnie jakas infekcje (swędzenie sromu i pochwy). Wyleczyłam maścią clotrimazol. Zabezpieczamy sie prezerwatywa, a okresu nie mam juz 45 dzień (50 dzień zdarzył sie raz, zazwyczaj było to koło 30 dnia). Od wczoraj mam kłucie jajnika prawie jak przy owulacji (ale to nie możliwe zeby była dopiero teraz). Śluzu mniej niż zwykle. Raz albo dwa partner wszedł we mnie bez prezerwatywy tylko na chwile. Nie bolą mnie piersi. Jak myślicie? Nie chce robić testu.

Gość lucy06
Dodam, ze infekcja nawraca mi co jakiś czas (teraz dawno jej nie było)

Gość gość
A w sprawie cykli byłas u gina? Co do ciąży to bez testu ani rusz.

Gość lucy06
Idę za dwa tygodnie. Nie chce robić testu. Watpię, ze to ciąża. Chce w to wierzyć :)

Gość gość
To uwierz też ze okres przyjdzie. Co za podejście

Gość gość
W ciążę nie jest tak łatwo zajść, szczególnie po odstawieniu tabletek. Raczej nie jesteś w ciąży. Nie napisalas ile masz lat a to tez ma znaczenie.

Gość lucy06
Mam 19 lat. Nie doszło do wytrysku w środku, narzeczony był we mnie tylko przez chwile bez prezerwatywy. Uspokoiłas mnie trochę, dziękuje :)

Gość lucy06
Halo? Pomocy

Gość gość
Nie wiem czy ktos ci juz to mowil, ale test ciazowy jest bezbolesny i nieszkodliwy.niby dlaczego nie chcesz go robic?skad pomysl, ze to niemozliwe, zebys miala teraz owulacje?przy tak nieregularnych cyklach owulacja to loteria.sory, ale nikt cie przez internet nie przeswietli.musisz zrobic test, albo isc do lekarza.jakbym miala obstawiac, to raczej nie jestes w ciazy.

Gość lucy06
Mieszkam w małym miasteczku z jedna apteka, w ktorej wszyscy mnie znają. Póki co nie mam możliwości jechać do innej apteki. Kłucie jajnika przeszło, było tylko wczoraj i dzisiaj rano. Śluzu dalej minimalne ilości, czyli tak, jak zawsze miałam przed okresem

Gość gość
Przy długim cyklu owulacja bywa opóźniona, może kłucie na owu? Zdarza się też że jajniki bolą w cyklu bezowulacyjnym lub przy torbielach. Nie wiemy co z tego dotyczy Ciebie. Wizyta u lekarza obowiązkowa.

Gość gość
A twój chłopak nie może ci kupić, skoro sama się wstydzisz, albo jakaś zaufana koleżanka? Ostatecznie możesz przez neta zamówić.

Gość lucy06
Jestem umówiona do gin na za dwa tygodnie. Owulacja teraz? To jeszcze poczekam na okres...

Gość gość
Szkoda, że tyle musisz czekać na wizytę. Wieksze jest chyba prawdopodobieństwo cyklu bezowulacyjnego. Ciążę też wykluczy u Ciebie ostatecznie dopiero test lub gin.

Gość lucy06
Poczekam jeszcze pare dni :)

Gość gość
*chyba że wcześniej wróci okres. Po odstawieniu tabletek cykle wariują, to raczej częsty przypadek.

Gość lucy06
Troszkę długo, bo to juz Ok rok po odstawieniu

Gość lucy06
Troszkę długo, bo to juz Ok rok po odstawieniu

Gość gość
Bo nic Ci gin nie dał by unormować tę sytuację w końcu. Poczytaj w necie o takim leku bez recepty jak Castagnus. Moim zdaniem Ci pomoże bo jest świetny na nieregularne cykle. Tylko w ciąży się go nie bierze.

Gość lucy06
Będę u niej to jej powiem o tych cyklach i zobaczymy. Nie dodałam, ze mam nadzerke i tylozgiecie macicy. Nie wiem czy ma to jakiś związek

Gość gość
Do najczęstszych przyczyn bólów jajnika zalicza się: zakażenia pęcherza moczowego, zakażenia dróg moczowych, choroby weneryczne, np. kiła, rzeżączka, zapalenie jajnika, zapalenie jajowodu, zapalenie macicy, endometrioza, nadżerka szyjki macicy, torbiele jajników, stres.

Gość lucy06
Czytałam o tym. Ale to był taki ból jak mam mniej wiecej w połowie cyklu (prawdopodobnie owulacja). Takie charakterystyczne kłucie

Gość lucy06
Dalej nic :( ile dni po tym "kłuciu" powinnam dostać @?

Gość lucy06
Jest tu ktoś?

Gość gość
Druga faza cyklu, czyli ta po owulacji ma zazwyczaj stały czas trwania i wynosi 14 dni. Czyli okres powinnaś dostać dwa tygodnie po owulacji. O ile to rzeczywiście owulacja, a nie torbiel, albo jakaś inna mniej lub bardziej poważna dolegliwość. Natomiast prawdopodobieństwo ciąży w twoim przypadku wydaje mi się bliskie zeru.

Gość lucy06
Tez uważam, ze w ciąży nie jestem. Zapytam mojej ginekolog o te moje nieregularne cykle. Martwię sie, ze cos moze byc nie tak z moim zdrowiem.

Gość lucy06
Miałam Ok 11:00 troszkę lekko brązowego śluzu. Myślałam, ze to okres, ale do tej pory cisza...

Gość gość
Ja czasem mam coś takiego dzień przed okresem.

Gość lucy06
Dalej nic.... Ja sie wykończę