Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikazi

Krwotok?

Polecane posty

Gość Nikazi

Witam. Dziś przydarzyło mi się coś czym strasznie się zdenerwowalam. W ciągu maksymalnie 10 min wylaly się ze mnie litry krwi tak, że zaczęło mi ciec po nogach... Leciało ze mnie jak z kranu. Jestem podczas drugiego dnia miesiączki. Nigdy nic takiego mi się wcześniej nie przydarzyło. Od zawsze mam bolesne miesiączki i od dwóch okresów biorę progesteron który przepisał mi ginekolog (podobno ma zmniejszyć bol podczas okresu). Czy ma to z tym jakiś związek? O ciąży, poronieniu nie ma opcji. Wspomnę jeszcze że mam dopiero 20 lat.

Co to jest progesteron? Progesteron to hormon, który sprawia, że miesiączki są regularne. Stężenie progesteronu wzrasta w drugiej fazie cyklu. Jest to hormon niezbędny do wystąpienia owulacji. Jego zadaniem jest przygotowanie macicy do zagnieżdżenia się komórki jajowej, a następnie do utrzymania ciąży. Gdy progesteronu jest za mało, miesiączki stają się nieregularne, czasem mogą pojawiać się bardzo obfite krwawienia. Gdy kobieta jest w ciąży, niedobór progesteronu może skutkować poronieniem. Zbyt mała ilość tego hormonu występuje zazwyczaj przy niewydolności jajników. Ale najlepiej spytaj się swojego ginekologa bo to nie jest normalne.

Gość gość
Tak to był krwotok może za dużo dźwigałaś albo po prostu za bardzo się przemęczyłaś. Podczas okresu trzeba na to uważać. Ja też tak miałam tylko ile razy wstałam z krzesła tyle razy pocieklo aż po podłodze. Najlepiej jest się położyć wtedy i jak nie przejdzie udać na pogotowie

Gość Nikazi
Mam niedoczynność tarczycy mój ginekolog jest również endokrynologiem. Biorę tabletki na niedoczynność tarczycy (Letrox 75 jeśli ma to jakieś znaczenie). Progesteron przepisał mi w postaci tabletek Duphaston, podobno mialo mi to pomoc na bardzo bolesne miesiączki. Nie wiem co może być przyczyną takiego krwawienia a wręcz krwotoku. Nigdy wcześniej nie miałam takiej sytuacji i mówiąc szczerze jestem trochę przerażona tą sytuacją.

Gość gość
Najlepiej zrobisz jeśli pójdziesz do niego i mu o ty powiesz. Mój mnie trochę zjechał, że nie dałam mu znać, że coś takiego miało miejsce. To ja gość z wczoraj