Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawikzewsi

Do chrześcijan i wszystkich?

Polecane posty

Gość prawikzewsi

Skąd wy w ogóle wiecie jak macie żyć żeby to było zgodne z religią. Bo przecież chrześcijanie są różni zupełnie inne życie prowadzi Robert Lewandowski a zupełnie inne matka Teresa z Kalkuty, mój brat, prezes Kaczyński, Szymon Chołownia, Wojciech Cejrowski, Terlikowski. Jak połączyć nasze ludzkie potrzeby z piramidy maslowa, charaktery,zdolności, stopień egoizmu altruizmu z wolą Boga z przykazania i naśladowaniem Jezusa.

Gość gość
zgodnie z przykazaniami, Biblią i zasadami moralnymi. Kieruję się pomocą innym, czynieniem dobrych uczynków. Dodatkowo polecam "Rozważania o wierze" Tadeusza Dajczera . Nigdy nie czytałam tak głębokiej książki jak ta. Myślę, że każdy z nas musi sam odkryć swoją drogę życiową, to, do czego został powołany i jak ma żyć

Gość gość
Przykazania i zasady moralne- uniwersum dla wszystkich, wierzących i niewierzących.

Gość prawikzewsi
Oprócz zasad moralnych i przykazań istnieje też zwykłe życie i jak mam np takie marzenie żeby wyjechać na wycieczkę do Azji do Chin to czy to ma jakiś sens bo przecież to nie jest żadne czynienie dobra tylko spełnienie jakiejś swojej wewnętrznej potrzeby po prostu takie zwykłe korzystanie z życia. Już od dawna(co najmniej od liceum) mam taki problem że nie mogę się za nic zabrać bo nie czuję w tym sensu. A mój brat jak większość zapewne, robi tak żeby było mu dobrze żeby być szczęśliwym plus nie łamie przykazań i utrzymuje dobre relacje ze wszystkimi. Nigdy się nie zastanawia nad żadnym sensem.

Gość gość
Zyj tak zeby byc szczesliwym i nie krzywdzic innych !

Gość gość
W tym zwykłym życiu stosuj przykazania i zasady moralne. Nikt Ci nie broni wyjechać do Azji, czy realizować swoje pasje, rozwijać talenty. Wręcz przeciwnie, powinieneś się rozwijać i doskonalić.

Gość gość
Nawiązując do działu "Życie uczuciowe": układaj się z ludźmi uczciwie, na jasnych i przejrzystych zasadach - bez zbędnych gierek, niedopowiedzeń, manipulacji, zabawy w domyślanie się, oszustw. Lubi się kochać jedną osobę? Monogamia. Lubi się kochać jedną, sypiać z wieloma? Związek otwarty. Lubi się kochać wiele osób i sypiać z wieloma? Związek poliamoryczny. Lubi się nikogo nie kochać i sypiać z wieloma? Stan wolny. To eliminuje problem oszustw, kłamstw i zdrad. Każdy wie, na co się zgadza. Fajne i proste. :)