Gość Aniellka97 Napisano Wrzesień 7, 2016 Mam 19 lat i w tym roku idę na studia. W liceum nie malowalam się wgl bo po co, generalnie na każdym etapie edukacji byłam wyśmiewana i nie miałam za bardzo znajomych (zawsze 1-2 dobre koleżanki). Jeśli chodzi o pielęgnacje to zawsze się myję po prostu żelem jakimś do ciała, włosy myję albo żelem do ciała albo szamponem jak jkiś jest, myję zęby i to tyle. Nigdy nie czułam takiej potrzeby żeby robić coś więcej ze sobą ale teraz idę na studia do innego miasta i chcialabym trochę zmienić swoje zwyczaje urodowe, bo chcę mieć normalnie znajomych i żeby ludzie nie patrzyli na mnie dziwnie. Poza tym to już chyba najwyższy czas. Nigdy nie miałam chłopaka, pewnie dlatego że nigdy nie potrafiłam się ładnie i modnie ubrać czy ładnie umalować a wiadomo że chlopacy w tym wieku bardziej ciągną do takich dziewczyn. Niestety nie mam za dużo kasy i zanim bym kupiła sobie coś modnego to to już przestałoby być na czasie, bo dla mnie np 100 zł za bluzke to dużo. Ubieram się najczęściej tak: dżinsy rurki, jakieś trampki niefirmowe, proste t-shirty z nadrukami lub bez. Na to bluza albo luźny sweter jak zimno. Niewiele wiem o depilacji, po prostu jak musze golę się maszynką zwykłą za 2 zł pod pachami, nogi rzadko bo zwykle noszę długie spodnie, okolic intymnych nie golę bo jak na razie nie ma takiej potrzeby. Nigdy nie regulowałam brwi ani nic z tych rzeczy. Nie maluję paznokci bo wkurza mnie potem jak ten lakier tak nieładnie schodzi i się zeskrobuje, to jeszcze gorzej wg mnie wygląda niż niepomalowane paznockie. Nie używam żadnych peelimgów, toników, olejków, balsamów, czy odżywek do włosów,ba szamponu nawet rzadko używam. A chciałabym to zmienić, chciałabym dbać o swoje ciało, włosy jak normalna dziewczyna i też umieć się pomalować i w ogóle. A teraz w wakacje zarobiłam sobie trochę pieniędzy i stwierdziłam że zainwestuję je w siebie. Dacie mi jakieś rady? W sensie co kupić, jaki makeup, jaka fryzura, jak dbać o ciało, włosy, czym myć, co wklepywać itd. Nie chcę znowu przez kolejne lata być pośmiewiskiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach