Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Aniellka97

Jak o siebie zadbać?

Polecane posty

Gość Aniellka97

Mam 19 lat i w tym roku idę na studia. W liceum nie malowalam się wgl bo po co, generalnie na każdym etapie edukacji byłam wyśmiewana i nie miałam za bardzo znajomych (zawsze 1-2 dobre koleżanki). Jeśli chodzi o pielęgnacje to zawsze się myję po prostu żelem jakimś do ciała, włosy myję albo żelem do ciała albo szamponem jak jkiś jest, myję zęby i to tyle. Nigdy nie czułam takiej potrzeby żeby robić coś więcej ze sobą ale teraz idę na studia do innego miasta i chcialabym trochę zmienić swoje zwyczaje urodowe, bo chcę mieć normalnie znajomych i żeby ludzie nie patrzyli na mnie dziwnie. Poza tym to już chyba najwyższy czas. Nigdy nie miałam chłopaka, pewnie dlatego że nigdy nie potrafiłam się ładnie i modnie ubrać czy ładnie umalować a wiadomo że chlopacy w tym wieku bardziej ciągną do takich dziewczyn. Niestety nie mam za dużo kasy i zanim bym kupiła sobie coś modnego to to już przestałoby być na czasie, bo dla mnie np 100 zł za bluzke to dużo. Ubieram się najczęściej tak: dżinsy rurki, jakieś trampki niefirmowe, proste t-shirty z nadrukami lub bez. Na to bluza albo luźny sweter jak zimno. Niewiele wiem o depilacji, po prostu jak musze golę się maszynką zwykłą za 2 zł pod pachami, nogi rzadko bo zwykle noszę długie spodnie, okolic intymnych nie golę bo jak na razie nie ma takiej potrzeby. Nigdy nie regulowałam brwi ani nic z tych rzeczy. Nie maluję paznokci bo wkurza mnie potem jak ten lakier tak nieładnie schodzi i się zeskrobuje, to jeszcze gorzej wg mnie wygląda niż niepomalowane paznockie. Nie używam żadnych peelimgów, toników, olejków, balsamów, czy odżywek do włosów,ba szamponu nawet rzadko używam. A chciałabym to zmienić, chciałabym dbać o swoje ciało, włosy jak normalna dziewczyna i też umieć się pomalować i w ogóle. A teraz w wakacje zarobiłam sobie trochę pieniędzy i stwierdziłam że zainwestuję je w siebie. Dacie mi jakieś rady? W sensie co kupić, jaki makeup, jaka fryzura, jak dbać o ciało, włosy, czym myć, co wklepywać itd. Nie chcę znowu przez kolejne lata być pośmiewiskiem...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować