Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfjdj

L4 dwa dni do tyłu?

Polecane posty

Gość vfjdj

Witam, mam pewien zgryz. Jestem na chorobowym, prowadzi mnie lekarz prywatny, który przyjmuje 2 dni w tygodniu. Z reguły wystawiał zwolnienia tak, że kończyły się w dniu kolejnej wizyty. Tym razem zrobił inaczej, wystawił zwolnienie do piątku, a wizyta w poniedziałek. Jak mu powiedziałam, że pracuję w weekendy też i potrzebuję jeszcze na sobotę i niedzielę, to powiedział, żeby przyjść w poniedziałek, to wystawi wstecz. I teraz moje pytanie. Czy może tak zrobić? Nie chciałam zadawać mu wtedy głupich pytań, bo przecież lekarz, wie lepiej co robi, niż ja. Moje zwolnienie jeszcze obowiązuje, ale się martwię co będzie z weekendem. Poradźcie coś

Gość gość
Tak może wystawić 3 dni wstecz. Pod pewnymi warunkami, które ty spełniasz.

Gość gość
lepiej nie ryzykuj i załatwiaj zwolnienia na bieżąco. To znaczy do lekarza idziesz w tym dniu od którego ma być zwolnienie, inaczej nie rób bo możesz się przejechać, np. twojemu lekarzowi coś wypadnie a zastępujący nie wypisze ci i po ptokach

Gość vfjdj
Jeśli może wystawić 3 dni wstecz to ok, w pracy wiedzą, że nie będzie mnie do końca leczenia, które jeszcze powinno potrwać ok 2 tygodnie. W piątek mój lekarz nie przyjmuje, więc nie mam wyjścia, pójdę w poniedziałek. Mam nadzieję, że nie odwoła tego, co powiedział. Bo przecież jakbym dzisiaj poszła się dowiedzieć, to i tak nie może wystawić do przodu, prawda? Dzisiaj wypisać od soboty, to tak nie działa. Więc mam związane ręce