Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasi teściowie i rodzice cieszyli się z wnuków?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w drugiej ciąży i moja mama wszystkim z radościa przekazała nowine,a teściowa(wie od paru dni) nie zareagowała entuzjastycznie i mąż dziś dzwonił z zyczeniami do swojej cioci-siostry tesciowej(chrzestnej) i nikt w rodzinie nic nie wie,chociaż sa w stalym kontakcie tel i nie raz dzwonia do siebie o byle p*****le. Tak się cieszą z wnuka. Przykre,mąż zawsze był tym gorszym,faworyzowali siostrę a teraz tak samo robią z wnukami.

Gość gość
U mnie sie ciesza tesciowie. Jesteśmy podobno tematem nr jeden u nich w domu. Rodzenstwo meza nam o tym mowi. Milo. Ale ja np.nie bede sie ogladac na tesciowa przy pomocy po narodzinach mąż musi mi wystarczyć. Z resztą jestem zazdrosna o mój Skarb. Nie pozwolę prędko dotknąć nikomu. Oprócz meza.

Gość gość
niedawno byl ten temat:(

Gość gość
16:27 nie wiem nie czytałam i nie był mój. Ta sytuacja u mnie jest świeża. Ale widać nie u mnie jednej to tak wygląda.

Gość gość
kiedy ja zaszłam w 1 ciąże radość w mojej rodzinie była wielka -bo to 1 wnuk/wuczka, u rodziny męża radość była dopiero wielka jak okazało się że będzie chłopak-od jedynego syna (mieli już 2 wnuczki od córek) w 2 ciążę zaszłam dość szybko i najbardziej cieszyli się moi rodzice ;)

Gość gość
A o to znaczy cieszyli sie ? Chwalili sie wszemi wobec ? Przyjechali z wyprawka i obietinca pomocy i kasy ? Gratulowali ? Moi tesciowie przeszli nad moja ciaza spokojnie, bez ekscytacji.. Moja mama za to wypalila ze 100 glupich uwag i swoich madrosci zyciowych. Tesciowie bardzo chcieli miec wnuczke ( maja 3 synów ) a to byl pierwszy wnuk, moja mama wnuka.. Po porodzie tesciowie kupili nam wózek, tak jaki oni chcieli i przyjechali do mnie w ten sam dzien gdy wyszlam ze szpitala.. Czy to jest objaw cieszenia ? Moja mama tez mnie odwiedzila,, owszem przyniosla prezent dla dziecka i tysiace rad typu mleko w proszku niebieskie, smoczek i tetrowe pieluchy.. Dziekuje , postoje. Wiem, ze sie ciesza z wnuków, wszystkich. :) Pamietaja o nich , o urodzinach i swietach. Ale maja swoje zycie i kropka. A moi na dokladke z dwóch stron mieszkaja bardzo daleko od nas.

Gość gość
Cieszyli się to znaczy gratulowali z prawdziwą radoscia:) moi teściowie nie pogratulowali, nikomu nie przekazali "dobrej" nowiny,nie zapytali jak się czuje itd.

Gość gość
Ja nie mam dzieci, ale mam dwie bratanice i jednego siostrzeńca, więc mogę obiektywnie na ten temat się wypowiedzieć. Moi rodzice nie okazywali specjalnego szczęścia dowiadując się o ciążach. Po prostu przyjmowali to normalnie, ale żeby to było jakieś specjale szczęście to nie. Nigdy nie oszaleli na punkcie wnuków.

Gość gość
Nie każda babcia i nie każdy dziadek, będzie się zachwycał wnukiem. Niektórzy ludzie w ogóle nie za bardzo lubią dzieci, mimo ze sami je mają.

Gość gość
Przecież masa ludzi nie lubi dzieci. Nawet ci co je mają/ mieli nie lubią dzieci. Lubia/ tolerują swoje i nic poza to..

Gość gość
Co wy macie z tymi dziećmi.Jak świat światem kobiety rodziły.A co mają wszystkim się chwalić to może daj ogłoszenie żeby wszyscy wiedzieli.

Gość gość
Moja mama nie była zadowolona, bo młodo urodziłam a teściowej było wszystko jedno ma około 12 wnuków, więc na niej to już nie robi wrażenia.

Gość gość
Moze po prostu tesciowa nie jest z tych ludzi ktorzy do wszystkiego podchodza emocjonalnie. Moze sie cieszy ale nie okazuje tego na zew. Nie ma co od razu jej skreslac za taka glupote. U mnie moi rodzice sa wlasnie takimi ludzmi, wiem ze sie ciesza, ale nie rozglaszali tego wszystkim wokol (jestem obecnie w 2giej ciazy). Planuja przyjechac w odwiedziny jak dziecko skonczy miesiac (mieszkamy w UK, a rodzina w PL). Za to moja tesciowa chwali sie wszystkim, chciala na pamiatke fotke pierwszego usg, jak urodzil sie moj synek, to przyleciala te 1000km zeby zostac ze mna w szpitalu na noc i byc przez pierwsze dni. Zarowno jedni jak i drudzy dziadkowie sie ciesza tylko kazdy na swoj sposob i to nalezy szanowac, bo inaczej mozesz sobie wydumac problemy i popsuc rodzinne relacje na wlasne zyczenie.

Gość gość
Moja mama na początku nie była zachwycona. Ale teraz nie może sie doczekać każdego spotkania z wnukiem. Musiała jakoś to przełknąć ale jak już to przełknęła to zaraz cała rodzina wiedziała. Teściowej reakcji nie widziałam bo mąż powiedział jej gdy mnie w domu nie było. i byłam zła bo nie widziałam jej reakcji. Rodzina męża o naszym dziecku dowiedziała się dopiero jak się urodziło ( 6 miesiący po tym jak powiedzieliśmy o ciąży). Teściowa jest typem człowieka przejmującym się co ludzi powiedzą. Najlepiej by postawiła kilkumetrowy płot i z nikim nie gadała. Taki typ. Pierwsze miesiące wnukiem się nie interesowała. Teraz najchętniej by swoje 5 groszy wtrąciła.

Gość gość
Mój ojciec przyjął nowinę bez ekscytacji. pogratulował i tyle. Mama była zaskoczona i jakby nieco obrażona bo ona nie widzi siebie w roli babci (miała ponad 50 lat) - zresztą wnuka widziała raz, a dziecko ma 6 lat. Teściowie się cieszyli. Nie byli zaskoczeni, bo wiedzieli że chcemy powiększyć rodzinę. Jak byłam w zaawansowanej ciąży to teściowa w żartach "krzyczała" na mojego męża że mi krzywdę zrobił i muszę się przez niego męczyć. Fajnie reagowali - troszczyli się, interesowali, ale nie narzucali.