Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostaliśmy pustą kopertę na ślub od szwagra, powiedzieć mu o tym?

Polecane posty

Gość gość
Kura_na_rosół dziś jak masz taki kaprys to możesz nawet gości poprosić by przyszli na szczudłach i bez kopert, będzie wesoło i sprawią ci tym przyjemność. Ale na praktycznie wszystkich weselach goście coś przynoszą młodym na nową drogę życia. Choćby głupi wazonik na kwiatuszka.

Gość gość
"Jestes materialistka, bo jak ktos nic nie dal to nie - jaki problem" W Twojej rodzinie to normalne, że dając PARZE życzenia pomija się jedną osobę, a do tego życzenia są zgryźliwe? Musisz mieć świetną rodzinę...

Gość gość
gość dziś masz racje, bo zrobił buractwo podwójne :O Szwagier krótko przed ślubem powiedział do mojego męża przy mnie: że przy jednej dziurze to i kot zdechnie :O Wnioskuję, że zdradza szwagierkę i dzieli się mundrościami z moim mężem, cobym była świadoma. Prostak do kwadratu

Gość gość
wez go olej i zero kontaktow na zawsze

Gość gość
gość dziś OMG ! :O

Gość gość
Zgadzam sie z ta opcja odpowiednia innym, po pierwsze to nie jest obgadywanie ale fakt i prawda. Nie jest dziecinada ale napiętnowaniem,chamstwo nalezy zwalczać a nie udawać ze nic sie nie stało. Bracia mogą sobie robić jaja ale panna młoda to już inna bajka. Co to znaczy obgadywać po ludziach, przecież on ciebie obraził. Gdyby w kopercie było 2 tys i ten sam tekst to byś mu odpuściła!? Każdemu bym opowiedziała , łącznie z tesciowa jaki fajny jest jej syn. Nie mylcie obgadywanie z ocena dorosłego człowieka i w sumie bliskiego. A jak przyjdzie na chrzciny to na życzeniach moze napisać " co macie miec lepiej, niech sra i mordę drze przez rok" . Obgadywać tzn zmyślać i przypieprzyć o byle co i nie mylcie tego z adekwatna reakcja.

Gość gość
Ja bym powiedziała ale żartem np: skoro ten ślub to taka realna to czemu nie wrzuciłeś jakiegoś pieniazka na otarcie łez dla brata".

Gość gość
Ja bym nie miała oporów żeby ostentacyjnie oddać taką chamską kartkę :o

Gość gość
Oczywiście ze opowiadać bo o takim prostactwem to chyba nikt nie słyszał.

Gość gość
A ja się zastanawiam skąd się tacy ludzie biorą????? Przecież to wstyd i żenada!!!!Nawet jeśli brat nie miał kasy to idzie na wesele ale uprzedza że nie stać go na prezent, a chce być w tak podniosłej i ważnej chwili z najbliższymi...No nie wiem, ja, czy moja siostra w drugą stronę tak byśmy zrobiły...Ale to chyba kwestia wychowania...

Gość gość
Mógł chociaż te 20 zł włożyć do koperty. Normalnie skandal.Co innego obca osoba ale szwagier to najbliższa rodzina. U mnie na weselu też był jakiś dalszy kuzyn mojej żony - ciągle szuka pracy,dwie lewe ręce,lubi wypić ale kartke + 20 zł wsadził do koperty.

Gość gość
gość dziś opowiadac po ludziach ? toz to dulszczyzna ! & Doucz się, co to jest dulszczyzna. Właśnie Dulska chciała zataić wszystkie problemy, a brudy prać we własnych 4 kątach.

Gość gość
TY SIE DOUCZ CO OZNACZA DULSZCZYZNA.TO NIE TO SAMO CO P.DULSKA.

Gość gość
Sama sie doucz, przecież od jej nazwiska pochodzi to określenie

Gość gość
Matki kafeterianki, jak im dać to pierwsze łapę wyciągają, a jak one komuś to wszystkie popierają żeby nie dawać :-D mąż autorki pewnie nie jest niewinny i coś się wydarzyło między braćmi, ale dla żonki to nieistotne :-D

Gość gość
Skoro brat się tak zachował to tylko brat- Twój mąż może z nim pogadać! Nie przejmowalabym się pustą koperta a forma życzeń. i może dobrze że nie były do Ciebie! Wspieraj męża by wyjaśnił sprawę - a nie podjudzaj do zemsty!!!!! Ja bym nadal traktowała ich normalnie i obserwowała. I przy najbliższej okazji dałabym normalny preZent. Lepiej przegadac i pogodzić się niż zrzec koty nie wiadomo o co!

Gość gość
Moze ta kasa po prostu gdzies wyleciała. A moze jakis prezent był od nich i w zamieszaniu nie wiecie który.

Gość gość
Numer z zyczeniami chamski. Ale co do kasy to ja tak mysle ze moze oni nawet nie wiedza ze kasy nie bylo w kopercie? Ja tak kiedys zrobilam, napisalam kartke, powiedzialam mezowi wrzuc kase i zaklej, a on oczywiscie "potem, potem". I co? Potem wychodzilismy, on zakleil kartke, ja ja wzielam i pojechalismy na wesele. Cale szczescie ze cos mnie tknelo i pytam: wlozyles kase? A on yyyyy zapomnialem!?!?! Nosz kurde. Mieismy szczescie bo bysmy dali pusta koperte myslac ze w niej kasa jest. Wstyd jak cholera bylby. Ciezko powiedziec, ja mysle ze maz powinien pogadac z mama zeby podpytala brata ile dal na wesele to bedzie wiadomo czy to specjalnie bylo.

Gość gość
Mojego syna chrzestna na chrzest tez dala pusta koperte tylko kartka byla i kazala wyjac kartke z koperty myslalm ze chodzi by kasa z kartki nie wyleciala a ona dala pusta .chyba uznala ze prezent to garniturek. Ktory kupila mu

Gość gość
16:49 No ale garnitur kosztował na pewno z 200 zł więc jeszcze miała dodawać pieniądze? Garnitur to bardzo ładna pamiątka na komunię, będzie zawsze pamiętał że dostał go od chrzestnej na to komunie

Gość gość
Odnośnie komunii Czytałam kiedyś w jakimś wątku że dziewczyna dała pustą kopertę na komunię, ale nie była chrzestną, nie spodziewała się jednak że chłopiec otworzy przy niej tę kopertę :), zobaczył że nie ma pieniędzy i zaczął płakać, cała rodzina się na nią obraziła, choć minęło 10 lat to do tej pory nie odzywają się do niej dziadkowie oraz ciotki i wujkowie z rodzinami...