Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmusic byla zone do pracy?

Polecane posty

Gość gość

Jestem po rozwodzie. Mamy 2dzieci.Ja mieszka m w Szwecji a ona wrocila do Pl. Eks ma alimenty,a takze zasilek rodzicielski na dzieci ze Szwecji. Na oko ma jakies 1200zl. Dzieci chdza do prywatnego przedszkola,bo ponoc w panstwowym przedszkolu nie bylo miejsca.Pomagaja jej moi eks tesciowie.Eks skonczyla studia na asp i nie moze znalezc pracy i przez to wymyslila studia..pielegniarstwo na 3lata,bo w jej miescinie inaczej nic nie znajdzie,a poza tym zarzeka sie,ze wroci do Szwecji po uzyskaniu dyplomu i sensownego zawodu.Grozk mi podwyzszeniem alimentow,a ja sie pytam czy moze,skoro juz ma jeden dyplom.Jest zarwjestrowa w posredniaku,ale ponoc kazdy jej odmawia pracy.Co myslicie?

Gość gość
Eks wynajmuje mieszkanie na koszt swoich rodzicow,bo jak twierdzi alimenty ida na przedszkole dla dwojki i rodzice ja pchaja na te studia,zeby zaczela na siebie zarabiac.

Gość gość
Skoro z zasilkiem na 2 i alimentami ma 1200 to raczej grosze placisz.

Gość gość
Nie wazne ile place.W Pl malo ktora matka ma tyle. Ona jest juz magistrem,kierunku zgodnego z jej zainteresowaniami i talentem. Co mnie obchodzi,ze zle wybrala?Mogla isc od razu na pielegniarstwo. Ma zdolnosci manualne,czasem ma jakies zlecenia,ale ponoc nawet do sklepu jej nie chca. Ma rodzicow do pomocy(sredniozamozni).Placa za przedszkole blizniakow i jedzenie itp.A ktk jej kaze wynajmowac mieszkaniE?

Gość gość
Ona argumentuje tym,ze rodzice maja 3pokoje,a wiec za malo dla 5 osob i ona potrzebuje przestrzeni. Studia,bo chce niby zapewnic dzieciom lepsza przyszlosc,a ja nie wierze,ze nie ma pracy dla niej.Jej sie nie chce

Gość gość
To są twoje dzieci osiolku matolku na dzieci zalujesz?!!!!

Gość gość
Chyba dobrze, że chce podnieść kwalifikacje i pójść do stabilnej pracy? Gdzie twoim zdaniem może pracować po asp?

Gość gość
Moja koleżanka dostaje na dwójke dzieci 1200zł alimentów ,wiec nie wiem w której Polsce kobiety mają mniej jak sam napisałeś A utorze bo w mojej Polsce mają

Nie znasz się na pl rynku a wypowiadasz sie. Zalezy gdzie mieszka moze byc problem z przedszkolem. 1200zl na 2 dzieci plus zasilek a ty za granica? Prowokacja. Moja kolezanka ma 1400 na jedno, byly za granica, a zasilku nie ma. No chyba ze robisz na czarno i zanizone wynagrodzenie podałeś.

Gość gość
Nawet jak ona pojdzie do pracy,to i tak bedziesz musial na dzieci placic, wiec o co ci chodzi?

Gość gość
Moja kuzynka jest po asp i tez nigdzie nie potrafi znaleźć pracy w zawodzie. Udało jej sie coś złapać za płace minimalna, ale mieszka w dużym mieście i nie jest tak tragicznie, jak w małej mieścinie, gdzie mieszka ex autora. Mam wrażenie, że on nie ma najmniejszego pojęcia o realiach życia w Polsce, skoro dla niego tylko "ponoć" nie ma miejsca w przedszkolach i nie ma pracy. Autorze, dostaję 1000 zł alimentów na 1 dziecko, więc te 1200 zł z zasiłkiem na 2 to wcale nie jest dużo. szczególnie, że pracujesz za granica i stać cię na więcej. Ile płacisz tych alimentów na dziecko? 400 zł?

Gość wiwerna
Wiesz co, dla mnie to ty jesteś tutaj żałosny. 1200 zł to marne grosze a ty płacisz pieniądze nie ŻONIE ale DZIECIOM. To o nich myśl. 1200 zł na 3 osoby? i jeszcze twoje "co mnie to obchodzi"... jak słyszę coś takiego to mnie trzepie. Ty płacisz dzieciom, a nie na żony kosmetyki czy ciuchy, pamiętaj o tym. A twoja eks bardzo dobrze robi - każdy ma prawo do błędu. Niech się w spokoju wyedukuje i emigruje z dziećmi. Może to jej trudniejszy okres.

Gość gość
800 plus 400zl to pomniejszony zasilek

Gość gość
Ale to sa fanaberie...moglaby mieszkac z rodzicami.Nie pracuje,wiec po co przedszkole...

Gość gość
Kazdy alimenciarz mysli, ze jego byla daje dzieciom suchy chleb, a za jego marne alimenty funduje sobie luksusy i utrzymuje kochanka.

Gość gość
Ona w sumie ma 1200 zl (ze szwedzkim zasilkiem) i twoim zdaniem to za duzo?

Gość gość
To jej rodzice sponsoruja jej mieszkanie, wiec co ci do tego?poki dzieci nie sa zaniedbane i niczego im nie brakuje fanaberie bylej nie powinny cie interesowac.

Gość gość
Szwedzki jak to piszesz zasilek to 1050 sek na dziecko czyli jakies 400 zl , zalezy jak kurs lezy , wcale nie kokosy , ja w Sopocie tyle za 3 osoby za obiad placilam w restauracji

Gość gość
Ona dostaje pomniejszobmny,nieco powyzej 400.Reszta ode mnie.

Gość gość
To nie pisze ex maz ale obecna dupa pana męża . Wez sie kobieto odwal od matki dzieci twojego misia.z jakiej racji dziadkowie maja przejąć odpowiedzialność za wnuki. Dzieci maja rodziców i to co postanowiła ich matka to słuszna decyzja.A ty nie wnikaj bo to nie twoja bajka. Pielęgniarki w Szwecji dobrze sie maja wiec niech sie dziewczyna uczy, dzisiaj kazdy , nawet dziecko zrobi sobie w kompie każda rzecz wymagająca talentu -:) ASP jest dla studiowania sztuki a nie do przygotowywania do zawodu bo niby jakiego?

Gość gość
Czekaj to ty jej dajesz 400 zł na dwoje dzieci i jeszcze masz ale!? Po.... y jesteś! Ja 1050 zł dostaje na jedno. Dajesz na dzieci jakieś 8 % swoich zarobków i masz ale? Ty się ciesz że taką miałeś żonę bo ja na jej miejscu to bym cie finansowo urzadziła

Gość gość
Autorze, jak ci nie pasuje to zabierz dzieci do siebie i niech ci eks placi alimenty takie jak ty placisz jej. Ma 1200 zl z zasilkiem wiec placisz grosze. Poza tym co sie obchodzi twoja ex i jej zyciowe wybory? Ty placisz alimanty na nia czy na SWOJE DZIECI?

Gość gość
Autor to typowy kretyn, któremu się wydaje,że może dysponować czyimś życiem,czyimiś wyborami i dodatkowo upokarzać. Idioto... przedszkole właśnie po to,żeby mogła iść do pracy. Po to są głównie przedszkola- żeby matki mogły pracować! Ona bardzo dobrze robi ,że chce studiować pielęgniarstwo, po asp faktycznie jest ciężko. A ciebie nie można nazwać ojcem...tfu,nawet nie mężczyzną. Tatuś od siedmiu boleści.... Odnoszę dziwne wrażenie,że autor już kiedyś tu pisał - o żonie,która wróciłą z zagranicy do Polski,on chyba poznał jakąś dziunię, no i wypominał tej żonie,że za jego pieniąze, tzn .alimenty kupiła dzieciom buty...to chyba on.

Gość gość
gość wczoraj nie no placi jej wiecej , okolo 400zl ma ze szwecji barnbidrag ato on musi doplacac jakies 800zlotych

Gość gość
No po huju placi. A ze moglaby mieszkać z rodzicami?? A z jakiej racji?? Dziadkowie maja wychowywać twoje dzieci autorze?? Jeszcze pewnie byś chcial zeby oni wychowywali bo w końcu ich corka i wnuki? A ty to co obowiązku juz nie masz? No p****alo cie??

Gość gość
a ja nie pojmuję tego z jakiej racji były mąż ma płacić leniwej krowie byłej żonie jakieś pieniądze na jej utrzymanie? serio nie pojmuję tego przepisu. W takich sytuacjach rozumiem czemu niektórzy faceci nie chcą się żenić. Autorze zrób wszystko żeby tej leniwej szmacie żadnej dodatkowej kasy nie płacić, niech idzie do roboty, robota jest, bez problemu coś znajdzie na produkcji albo w sklepie.

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem a potem odpowiadaj! On placi na dzieci smieszne alimenty,nie na zone.

Gość gość
10:04 No no do pracy na produkcję a dzieci do domu dziecka bo praca na produkcji jest w systemie trzyzmianowym tumanie jeden. A płacić ma z takiej racji, że to tak samo jego dzieci jak jej i jego zasranym psim obowiązkiem jest łożenie na utrzymanie potomstwa, które spłodził.

Gość gość
autora musi byc stac na kochanke :D po co mu teraz płacic na dzieci i sie nimi interesowac, za 20lat jak będzie w potrzebie to sobie o nich przypomni :D :D