Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę wyrzucić moją matkę z domu na stare lata bo sobie na to zasłużyła

Polecane posty

Gość gość
poza tym lubie jeść własne rzygi

Gość gość
"ale egoistki, i to też matki polski, karzą wywalić swoją matkę, no nie, kuźwa co za patologia, pieprzone chrześcijanki, Pan Bóg karze jak ciebie biją w jeden policzek nastaw drugi. " Uff, całe szczęście jestem ateistką i mogę kierować się własnym rozumem. CO jest złego w tym by matka spędziła resztę życia z ukochanym synem któremu wszystko oddała? To wręcz ogromna przysługa, by mogła olać totalnie wyrodną i paskudna córkę, i poświęcać się dla synka dalej.

Gość gość
Słusznie masz żal, nie uginaj się niech matka mieszka z bratem

Gość gość
Jak ktoś jest cwany i wie jakimi kategoriami myślą chytrzy ludzie, ten w mig by się domyślił, czym pachnie decyzja mamusi l opuszczeniu domu i brak wkładu w budżet domowy u córki podczas pobytu... Ale to się chwali Autorce, że nie umie przejrzeć sposobu myślenia pospolitych cwaniaczków, naciągaczy i spryciarzy byznesmenów pełną gębą.

Gość gość
Brat je nie weźmie, a z tego co wiem ona sobie nie zastrzegła dożywotniego mieszkania tam bo chyba trzeba takie coś zaznaczyć? nie wiem dokładnie bo się nie znam. Zastanawiam się jak to załatwić gdybym faktycznie chciała ją tam oddelegować ale nie dam sobą pomiatać na pewno.

Gość gość
Nie rozumiem jak można tak faworyzowac jedno z dzieci.

Gość gość
gdyby twoja mama nie miała nic ani domu ani emerytury to rozumiem że wywaliłabyś ją od razu no bo skoro teraz nagle zaczęła ci przeszkadzać kiedy okazało się, że wszystko dała bratu to pewnie jesteś zwykłą pazerą jak i ten twój braciszek.

Gość gość
Tez nym nie darowala domu a matka jak mieszka u Ciebie powinna dawac Ci pieniadze. Dzieci nie masz?Nie masz komu dac?

Gość gość
Boże jak można byc tak niesprawiedliwym dla swoich dzieci. Nie dość,że wszystko dla synka to jeszcze córka niech się mną zajmuje.Boże nie zabierz mi na starość rozumu.

Gość gość
"Brat je nie weźmie," Bo? Pakujesz matkę, wieziesz do niego i niech się dogadują w tej swojej bezgranicznej miłości. Twoja matka jest na tyle stara, że powinna doskonale wiedzieć, ze w życiu ponosi się konsekwencje za swoje czyny. Jaką masz gwarancję, ze nie będzie wyłudzać od Ciebie pieniędzy dla brata? x Brat myśli wyłącznie o swojej rodzinie - żonie i dzieciach. Może autorka też powinna zacząć myśleć o SWOICH CÓRKACH. A nie o sponsorowaniu rodziny brata. Jeśli to jest pazerność to niech autorka będzie pazerna, jej rodzinie wyjdzie to na zdrowie. x Jedyną osobą która może cofnąć darowiznę ze względu na "raząca niewdzięczność" (czyli nieprzyjęcie matki pod swój dach) jest matka autorki. Więc to ONA musi zrozumieć absurd i niesprawiedliwość swojego postępowania - pasożytowaniu na jednym dziecku, i sponsorowaniu drugiego.

Gość gość
gosciu z 21:10 przeczytaj glabie kapusciany caly temat i z 10 razy jak nie zajarzylas jeszcze o co chodzi...

Gość gość
Czy darowiznę można odwołać? Z uwagi powyższą na szczególną więź łączącą strony umowy darowizny, jak również jej nieodpłatny charakter, przepisy kodeksu cywilnego przewidują kilka przypadków, w których możliwe jest rozwiązanie darowizny. Generalnie możliwość odwołania darowizny jest uzależniona od zachowania obdarowanego względem darczyńcy lub też sytuacją majątkową, w której znalazł się darczyńcy. Odwołanie darowizny następuję w formie pisemnego oświadczenia darczyńcy, które wywołuje skutki prawne z chwilą jego doręczenia obdarowanemu. Trzeba przy tym zaznaczyć, iż także do odwołania darowizny nieruchomości nie jest potrzebne zachowanie formy aktu notarialnego, jednak taką formę będzie musiało przyjąć oświadczenie obdarowanego przenoszące własność nieruchomości z powrotem na darczyńcę. Niewdzięczność obdarowanego Najczęstszym przypadkiem kiedy dochodzi do odwołania darowizny jest rażąca niewdzięczność obdarowanego względem darczyńcy. Niewdzięczność darczyńcy może obejmować stosunkowo szerokie spektrum nagannych etycznie zachowań wobec darczyńcy, takich jak np. nieudzielanie pomocy w chorobie, agresja etc. Musi to być jednakże działanie lub zaniechanie podjęte świadomie i w nieprzyjaznym wobec darczyńcy zamiarze. Do odwołania darowizny z uwagi na rażącą niewdzięczność obdarowanego może dojść niezależnie od tego, czy umowa darowizny została już wykonana czy też nie. Należy pamiętać, iż odwołać darowiznę może nie tylko sam darczyńca, ale w przypadku jego śmierci także jego spadkobiercy. W każdym natomiast przypadku możliwość odwołania darowizny wyłącza uzyskanie przez obdarowanego przebaczenia, o ile w chwili przebaczenia darczyńca posiadał zdolność do czynności prawnych, a w przypadku utraty zdolności do czynności prawnych (np. w skutek ubezwłasnowolnienia), jeżeli takie przebaczenie zostało dokonane z należytym rozeznaniem. Zobacz serwis: Spadki Pogorszenie sytuacji majątkowej darczyńcy Innym przypadkiem, w którym może dojść do odwołania darowizny jest pogorszenie się sytuacji majątkowej darczyńca, przy czym musi to być zmiana na tyle istotna, że wykonanie darowizny pociągnęłoby za sobą niemożność utrzymania się darczyńcy lub osób wobec, których ciąży na nim obowiązek alimentacyjny. Powyższa przesłanka może stać się powodem odwołania darowizny, tylko wówczas jeżeli darowizna nie została jeszcze wykonana.

Gość gość
Pokaz caly temat mamusce moze oczy jej sie otworza bo chamstwem jest to co zrobila

Gość gość
po ojcu należy ci się spadek więc matka może przepisać bratu tylko swoją część, kieruj sprawę o podział spadku i nie daj się wyruchać

Gość gość
gość dziś no nie spodziewałam się, ufałam mamie i bratu. Nigdy takich numerów nie było u nas. To było ostatnie czego bym się w życiu spodziewała, a do pani z 21.10 co innego gdyby moja mama nie miała nic sęk w tym, że miała, dała bratu, a zajęłam się nią ja nie sądzisz że to trochę niesprawiedliwe mimo wszystko?

Gość gość
Autorko może niech brat bierze ten dom pod warunkiem, że mamusia mieszkając u Ciebie Tobie będzie oddawała 2 tys miesięcznie z emerytury?.. Tak źle na tym wyjdziesz? A i schorowaną matką lepiej się zajmiesz niż pożal się Boże synuś.

Gość gość
A swoją drogą. Zrzekłaś się spadku po ojcu?

Gość gość
matka potraktowala cie jak dojna krow to fakt ale darowiza jest jej nie twoja i prawnie to ona mozee swoim majatkiem robic co chce, ty sie od tej darowizny odwolac nie mozesz

Gość gość
pani z 21:10 to pewnie pokroju braciszka, k***a k****e lba nie urwie

Gość gość
kafeteria ,temat sprzed kilku dni ,miałam w ulubionych x Kafeteria.pl Forum Dyskusja ogólnazrobiłem generalny remont domu a ojciec i tak przepisał go bratu Spis tematów Dodaj nowy temat Szukaj Ulubione tematy Odpowiedz na ten temat zrobiłem generalny remont domu a ojciec i tak przepisał go bratu batko 83 2016.09.05 7 lat temu zrobiłem generalny remont naszego domu,od piwnicy az po dach ,poszły wszyskie moje oszczednosci,115 tys,ojciec zmarł 2 mc temu i dowiedziałem sie ze zostałem wydziedziczony a dom przepisał mojemu starszemu bratu,dlaczego? nie mam pojecia!! brat jest nieogarniety,nie pracuje ,wiecej czasu spedzał przy ojcu ( co normalne bo ja na nas tyrałem),ojciec zawsze mi mówił ze kto jak kto ale ja sobie poradze w życiu. Jest mi cholernie przykro zwłaszcza że podczas mojej ostatniej nieobecności w pl gdy tyrałem w szwecji zostałem przez nich administracyjnie wymeldowany. Poza tym nie ukrywam że jestem wkurffiony bo dołozyłbym z 50 tys i kupił sobie mieszkanie,a teraz zostałem z niczym ,noo mam raptem 8 tyś oszczędności. A brat ma w cholere długów i jak sie nie ogarnie to zaraz mu komornik ten dom zlicytuje. Tak sie chciałem wyżalic smutas.gif

Gość gość
spakuj starej walizki i odstaw do brata niech sie nia zajmuje, wtedy oczka jej sie otworza i doceni jak miala u ciebie dobrze, bo jak zostanie u ciebie niczego sie nie nauczy, musi poniesc konsekwencje tego jak sie zachowala, normalna kochajaca matka, dzieci zawsze traktuje po rowno zawsze.

Gość gość
Spakuj ją

Gość gość
Wiesz co jest najgorsze? Oni któregoś dnia sobie pogadali, innego dnia poszli na umówiona godzinę do notariusza i wszystko to robili w tajemnicy, nikt sie nawet nie zająknął ze akcja trwa. Wiedzieli, ze robią chamski numer i dlatego cicho- sza. Nagle twoja matka stała sie bezdomna bo cos przekombinowała. Teraz robisz tak: brat partycypuje w kosztach utrzymania matki, pytasz go i jego zonę czy dobrze sie czuja z tym faktem, ze przyjmowali cała kasę od matki i ona teraz nie ma na sanatorium i zada od was a nie od nich pokrycie kosztów. Zapytaj ich dlaczego uznali ze ty nie możesz o tym wiedzieć bo co? I na koniec skoro mama jest taka charakterna i na ciebie ma focha to moze trzeba jej zafundować wycieczkę na weekend do syna i synowej. I tak przez kolejne tygodnie az wszyscy pojmą ze maja dosyć.

Gość gość
Albo matka odwola darowizne i podzieli dzieci po rowno abo dom brata i mamuska z walizkami do niego, niech wybiera co sie jej bardziej oplaca.

Gość gość
moja też nie lepsza ,wzięła i mnie wymeldowała,niby bez meldunku da sie zyc ale w praktyce to masakra,mieszkania nie wynajmiesz,z praca tez trudno,wizy nie dostaniesz,prawka nie zrobisz,coś okropnego jak rodzice mogą tak poistepować

Gość gość
Udokumentuj to ze twoj brat ma gdzies swoja mamusie bedziesz miala dowod w sadzie. Twoja mama jest zla. Zobacz ze wogole o tobie nie mysli ma gdzies ciebie chce z ciebie wyssac wszystko. Jak tak mozna! Zerowac na wlasnym dziecku i sie nie martwic ze moze jednak jej tez trzeba pomoc. Te zasady chrzescijanskie schowajcie sobie w kieszen to nie sredniowiecze. Nie odbieraj dzieciom by dac matce bo to ona jeszcze powinna przy twoich dzieciach pomoc a ze jest schorowana to chociaz twojego budzetu nie obarczac. To paradoks.

Gość gość
Autorko napisz na czy stanelo bom ciekawa hebe

Gość gość
Ależ co 2 godziny karmić noworodka to jest standard, podstawa, a jak mocno zapłacze wcześniej to nawet co 1,5 godziny. Nie wiem na jakim ty świecie żyjesz. Myślisz że noworodek to twój stary że sie nażre i pójdzie spać ? Jak jesteś taka drażliwa to przestaw sie na to mm i nie jojcz

Gość gość
Debilka jakas sie pomylila. Nie ten temat. AUTORKO JA TEZ JESSTEM CIEKAWWA

Gość gość
Współczuję Ci autorko :( Wiem, że to trudne, ale nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia względem matki czy brata, bo oni nawet przez sekundę nie pomyśleli o Tobie.