Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość12309

dlaczego tak mam?

Polecane posty

Gość gość12309

wyszłam za mąż rok temu. mamy ze sobą dziecko. jestem nam ze sobą dobrze ale coraz bardziej irytuje, wkurza i załamuje mnie moja teściowa. na samym poczatku naszej znajomosci, nie mialam do niej nic. dobrze sie dogadywalysmy. moj maz mowil do mnie od samego poczatku, ze "moja mama Ciebie bardzo lubi" chociaz w ogole mnie nie znała. Wydalo sie mi to dziwne ale ten komplement do mnie docierał. Od pewnego czasu zauważyłam, ze za tą miłym, kulturalnym przysposobieniem tesciowej kryje się przebiegła, bardzo inteligentna, manipulujaca innymi kobieta. Niby każda kobieta ma takie cechy (i dobrze oczko.gif ) ale zauważyłam że ona ze mną konkuruje! Na każdym polu chce być lepsza ode mnie. Mam nadzieję że sobie tego nie wkręciłam ale jak kiedyś przyrządziłam fajniutkiego łososia to po jakimś czasie ona przyjechała na wizytę do nas (nie mieszkamy razem) też z prawie identycznym łososiem! Nie pytała się mnie o przepis. Najprawdopodobniej moj maz jej o takim obiedzie powiedział i ona zrobiła to samo. Uzywam fajnej pomadki do ust, a potem nagle ona chce miec taka sama, i nawet mnie poprosila o kupna tej samej pomadki co ja mam. Nie mialam z tym problemu bo doszłam do wniosku, ze fajnie ze ktos sie na mnie wzoruje itp. Ale jak kupilam mezowi bokserki bo mu brakowało, to ona nagle kupila mu komplet piżam i kolejnych bokserek. Zaczynam sie zastanawiać skąd takie naśladownictwo, chce pokazać synowi ze jest lepsza ode mnie? Coraz bardziej sie przy niej pilnuje, zaczynam ja jeszcze bardziej obserwowac i juz sama nie wiem skad takie zachowanie. maz ma bardzo dobry kontakt z nia, rozmawiaja prawie codziennie, takze jest dobrze poinformowana o tym co u nas sie dzieje. niby to mi nie przeszkadza sama tez z moja mama wisze na telefonie) ale jednak troche uwiera fakt, ze mowi wszystko lub prawie wszystko jej. jak reagowac?

Gość gość
Olej to, na moje oko nie robi niczego zlego.

Gość gość
Moja zachowuje się bardzo podobnie i szczerze, nie przeszkadza mi to ;)