Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wózek do mini coopera

Polecane posty

Gość gość

hej Jestem przed zakupem pierwszego wózka wielofunkcyjnego, tyle, ze musi się on zmieści do naprawdę mini bagażnika w mini cooperze. Jakieś propozycje?

Gość gość
ktoś coś?

Gość gość
stokke, najlżejszy i składa sie na płasko

Gość gość
nie za bardzo, bo brak jakiejkolwiek amortyzacji :(

Gość gość
a to jest jakiś dokładny model? bo nie mogę w necie za dużo znaleźć. Może masz jakiegoś linka z opisem ?

Gość gość
Gondola po złożeniu: 108 x 58 x 18 cm Stelaż po złożeniu: 95 x 51 x 12 cm Koła wyciągane Amortyzacja jak w wózkach Odder, czyli nie ma wahaczy, tylko te X-y (rama stelażu) się ruszają (rozjeżdżają przy bujaniu) Wielkość wnętrza gondoli: 97 cm (to nie to co jajka i mydelniczki) Wielkość dziecka do której może użytkować wózek: 112 cm 2 lata gwarancji

Gość gość
a gdzie takie cudo można kupić i ile kosztuje ?

Gość gość
Przez duńskie sklepu internetowe. Na str. jest mapka punktów sprzedaży i cennik.

Gość gość
nie mogę nigdzie ceny znaleźć

Gość gość
Ceny są na stronie w walucie DKK. Tam gdzie masz Design din egen vogn czyli Zaprojektuj swój własny wózek. Musisz wybrać swoje warianty Kasse (gondola), Stel (stelaż), Hjul (koła) Ceny zmieniają się w zależności od wybranych opcji Samlet vejl. pris to jest Cena łączna, a pod spodem jest dodatkowo Lift, czyli ta mała miękka wyciągana gondolka z uszami, której cenę musisz sobie dodać ręcznie do ceny powyżej Cenę sobie przelicz w Google Wpisujesz: .... DKK in PLN i masz przelicznik na dany dzień

Gość gość
Pod tym wyborem jest miejsce na imię i nazwisko, telefon, mail i wybór sklepu, a po naciśnięciu Send czeka się na zaproszenie na obejrzenie na żywo zaprojektowanego modelu w wybranym punkcie, ale ty tego NIE wypełniaj, bo przecież nie pojedziesz nigdzie oglądać. Jak się namyślisz i zdecydujesz to wejdź w zakładkę Kontakt i wypełnij formularz: Navn (imię i nazwisko), Telefonnummer (tel, ale może nie obowiązkowy; jak obowiązkowy to z +48 na początku), E-mail i w polu Skriv din besked her (czyli: napisz swoją wiadomość tutaj) napisz po angielsku, że jesteś zainteresowana zakupem, zapytaj o koszt wysyłki, warunki gwarancji jeśli rezydujesz zagranicą itd. Wątpię zresztą żeby się zepsuł bo to jest jakość typu Emmaljunga i nie jedno dziecko c***ewnie wywozi

Gość gość
W FAQ masz jeszcze różne info, m.in. Hvad koster en STORK barnevogn? (czyli: ile kosztuje wózek?) Priserne starter fra 8.499,- Byg din egen barnevogn her og se den samlede pris (ceny zaczynają się od 8499 DKK, zbuduj tu swój własny wózek i zobacz całkowitą cenę) Na polskie to w tej chwili 4957,35 PLN (drogo, ale też zależy dla kogo, bo są ludzie którzy mogą sobie pozwolić na wózki od 3 tys i więcej). Jeśli ma służyć więcej niż 1 dziecku, a potem iść do odsprzedania to się opłaca. Do tego trzeba doliczyć wysyłkę, no chyba że taniej transport skołujecie (auto + prom, albo tani przelot i osobisty odbiór lokalnie w jednym ze sklepów).

Gość gość
A i pomyliłam się: mała gondolka nie jest miękka, tylko tez usztywniana i składana na płasko (waży nawet 3,05 kg) Cały wózek ze wszystkim wazy 24,6 kg Rozpis wag poszczególnych elementów masz w 2 pytaniu FAQ: stelaż z kołami: 13,65 kg duża gondola bez materaca: 7,9 kg koła: 1,01 kg (sztuka) mała gondolka: 3,05 kg stelaż bez kół: 9,28 kg I alt 24,6 kg Wózek może być używany przez dziecko do 3 roku życia (w Skandynawii dzieci mają drzemki cały rok w dzień na zewnątrz i dlatego; a siedzące niemowlęta nie są bardzo długo przesadzane do spacerówek). Żadna polska gondola nie jest takich rozmiarów.

Gość gość
Kolejne pytanie: Kan den være i min bil? (czy zmieści się do mojego auta?) STORK passer ned i bagagerummet på langt de fleste mini-biler som (wózek pasuje do bagażnika wikszości mini aut typu) Peugeot 108, Skoda CitiGo, VW Up Tag din bil med ned i nærmeste ØnskeBørn butik, så tester vi det. (weź swój samochód do najbliższego sklepu ØnskeBørn , żebyśmy przetestowali)

Gość gość
Czas realizacji zamówienia zależny od wybranych materiałów (zostałabyś o tym pewnie poinformowana) Wysokość rączki w wózku jest regulowana (ale nie wyciągana góra dół, tylko łamana; przyciski są od wewnętrznej str i ich nie widać, ale na Insta są widoczne w zbliżeniach i rączki w różnych pozycjach)

Gość gość
I jeszcze przy wyborze kolorów (chociaż może sama skojarzysz) przydadzą ci się info: Sort (czarny) Hvid (biały) Grå (szary) To by było na tyle.

Gość gość
A i stopień amortyzacji (bujania) też jest regulowany.

Gość gość
I jeszcze drobna korekta: wózek pasuje do bagażnika większości mini aut typu Peugeot 108, Skoda CitiGo, VW Up, itd. (czyli na tych trzech lista się nie kończy; do twojego na pewno też wejdzie)

Gość gość
Ja mam Smarta i do tego mini bagażnika mieści mi sie duży wózek z świetną amortyzacją. Anex Sport. Naprawde dobrze sie składa i nie ma potrzeby wypinania kółek.

Gość gość
Potwierdzam fakt że Anex Sport składa sie do niewielkich wymiarów i miesci sie do małych bagażników. Mam Toyote Yaris i mieści mi sie bez problemu :-)

Gość gość
Mam Anex Sport i faktycznie składa sie do małych gabarytów. Mieści sie do małego bagażnika. Do tego ma bardzo dobrą amortyzacje i duze koła pompowane. Spokojnie zmieści Ci sie do mini.

Gość gość
Anex Cross jeszcze mniejszy od Anexa Sporta:) Pakuję go do peugeota 206 a tam bagażnik malutki

Gość gość
Anex Sport do Smarta mi sie mieści :-) dla chętnych wyślę zdjecia na priv :-)